Odp: Naturalne kosmetyki
a jak on działa na was - bo dla mnie jest ciut zbyt ściągający, ale ten zapach...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a jak on działa na was - bo dla mnie jest ciut zbyt ściągający, ale ten zapach...
to fakt-zapach cUDowny
fakt delikatnie napina skóre ale to dobrze mniej zmarszczek
za mało miałam aby efekt był naprawdę widoczny, ale na pewno się na niego skuszę w przyszłości...
ja nie używam domowych kosmetyków, ale to jest fajny pomysł, bo taniej to wychodzi.
Ja teraz to używam oleju kokosowego do ciała. Działa jak oliwka.
a ja olej kokosowy stosuję jako maskę na włosy - wspaniale nawilża i odżywia!
Tak, jako maskę też sobie nakładałam. Popieram: wspaniale nawilża.
muszę wypróbować to cudo.
polecam bo jest uniwersalne.
Można zjeść i się wysmarować... Super!
Ja też używam olej kokosowy, szkoda tylko, że nie pachnie kokosem, ale faktycznie cudownie nawilża skórę i włosy!
To czym pachnie? Przyjemnie chociaż?
Raczej jest bezzapachowy. Ale fajny.
Jakoś bardziej gustuję w kosmetykach o lekkiej konsystencji, po których nie klei się i nie świeci skóra, więc chyba nie skuszę się na ten olej
On się nie klei i szybko się wchłania. A najlepiej smarować nim wilgotne ciało i potem wytrzeć.
Nie, to jednak nie dla mnie - lubię też ładne, najlepiej owocowe zapachy kosmetyków...
Można używać i olej i owocowe balsamy... ale nie będę cię przekonywać.
Świetne są naturalne kosmetyki nowozelandzkie marki Merino. Robią je na bazie naturalnych składników typu: lanolina, wosk pszczeli, aloes, placenta, morski kolagen. Nie wywołują reakcji uczuleniowych, super nawilżają. Zdecydowanie wolę takie kosmetyki niż chemię.
uwielbiam shea butter jako balsam do ciała, super sprawa. maseczka do twarz i na włosy z drożdzy, też bomba.
Maseczka z awokado.
Dojrzały owoc awokado rozgnieść na papkę,nałożyć na twarz i trzymać 10 min.Po tym czasie zmyć letnią wodą.Doskonała do cery suchej i zmęczonej,dodatkowo delikatnie wygładza cerę.
Jako, że borykam się z chorobą skóry zwaną trądzik różowaty, nie mogę używać wielu kosmetyków m.in. peeligów do twarzy. Ale są na to doskonałe sposoby z wykorzystaniem np. płatków owsianych. Zlewam w miseczce 1-2 łyżki płatków letnią wodą i odstawiam na ok. 10 min. żeby nasiąkły a potem nabieram papkę na dłonie i masuję nimi twarz. Bardzo delikatnie złuszczają martwy naskórek i jednocześnie nawilżają skórę. Można też papkę nałożyć najpierw na buzię w formie maseczki, np. w trakcie kąpieli, i dopiero przy usuwaniu lekką wymasować twarz.
Dobrym sposobem jest też nałożenie maseczki z rozgniecionego, dojrzałego owocu kiwi - też masujemy papką twarz przy usuwaniu a drobne pesteczki działają jak peeling a dodatkowo maseczka działa kojąco na podrażnienia i rozjaśnia cerę.
Mam problemy z cerą trądzikową, dodatkowo jest ona bardzo wrażliwa i sucha. Co jakiś czas w okresie letnim robię sobie maseczkę z malin. Trzeba rozgnieść maliny, łyżką i rękami lub wacikiem nakładać na twarz, potem zostawić na ok. 2-3 min. Następnie obficie spłukać wodą. Po tym zabiegu cera jest odżywiona i zdrowo wygląda. Znikają też niedoskonałości, ale nie tak od razu oczywiście. Na drugi dzień możemy cieszyć się bakiem jakichkolwiek krostek.
Kiedyś na włosy przetłuszczające stosowałam własnoręcznie przygotowaną odżywkę z naparu z łopianu. Pamiętam jak mi go babcia przygotowywała. Najpierw trzeba go przecedzić i wymieszać z połową szklanki piwa. Dodać sok z cytryny i kilka kropli witaminy A. Preparat nakłada się na umyte i wysuszone włosy. Na głowę najlepiej jest założyć czepek foliowy, taki jak przy farbowaniu włosów. Tego sposobu używałam średnio tak co 2 tygodnie. Jest on najlepszy jaki dotąd próbowałam i co najważniejsze skuteczny. Polecam go wszystkim osobom, mających problemy z szybko przetłuszczającymi się włosami. Przed zastosowaniem tej odżywki musiałam myć włosy codziennie, tak szybko się przetłuszczały. Teraz spokojnie mogę robić to co drugi dzień.
No ciekawe pomysły musze przyznać. ja też się pochwalę moimi spostrzeżeniami, ale zacznę najpierw od maseczki na włosy, która zawsze przywraca blask i nawilża moje włody:
1) olejek kokosowy rozgrzewam w dłoniach i wcieram we włosy
2) olejek rycynowy z żółtkiem, do tego kilka kropel cytryny oraz żółtko, nakłądam na dwie godziny lub na noc (ale lepiej na dwie godziny bo potem rano jest skorupa na głowie)
Naprawdę skuteczne sposoby mojej babci!
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź