176

Odp: Zdrada

często zauwazyłam ze bywa taze poprosu matka jest zazdrosna o swojego syneczka...wiem ze to denerwuje bo sama to przechodze z mezem ale niestety trzeba to przemilczec ja staram sie nie zwacac uwagi..:) pzytaknac usmiechnac sie a zrobic swoje

177

To też jakiś sposób... Tylko czy na długo starczy cierpliwości?

178

[quote=diablica25]może i jakiś uraz faktycznie, ale to nie powinno mieć aż tak drastycznego wpywu na związki partnerskie swoich dzieci. co za dużo to niezdrowo.[/quote]
No ale często się słyszy o takich teściach, którzy wtykają nos w nie swoje sprawy, więc musi coś za tą plagą stać, tego jest za dużo niż tylko kilka pojedynczych wyjątków.

179

[quote=Sandra]często zauwazyłam ze bywa taze poprosu matka jest zazdrosna o swojego syneczka...wiem ze to denerwuje bo sama to przechodze z mezem ale niestety trzeba to przemilczec ja staram sie nie zwacac uwagi..:) pzytaknac usmiechnac sie a zrobic swoje[/quote]
Mam koleżankę, której teściowa jest toksyczna, ale on w konfrontacji trzyma stronę mamuśki i dziewczyna jest wtedy sama przeciwko dwojgu.

180

[quote=Ksymena]To też jakiś sposób... Tylko czy na długo starczy cierpliwości?[/quote]
Mi nie wystarcza, wogóle nie mam na tyle, żeby przymykać oko, wymuszam na sobie kiedy widzę ją raz-dwa na dwa lata.

181

Koszmar, maminysynek to coś najgorszego pod słońcem, ale podobno najgorzej pod tym względem jest we Włoszech, młoda gospodyni Włoszka jest skazana na życie z teściową i jej słuchanie we wszystkim

182

Oj, słyszałam coś o tym. To jest porażka. No, może oni są tam do tego przyzwyczajenie. Ale jeśli tam takie klimaty panują, to raczej on nie poślubiłby kobiety, której jego matka nie zaakceptuje.

183

właśnie dokładnie tak jest: matka rządzi, a jeszcze jedno: tam jest ciche przyzwolenie na zdradzanie swoich zon, to znaczy oficjalnie facet może mieć kilka kochanek, i każdy o tym wie  a mamuska go chroni.

184

Co???????!!!!!!!!!!!!!
I nasze kobiety tak lecą na Włochów? Patałachy. mad

185

ja jestem ciekawa co by było jakbym pojechała na taka wycieczkę (jestem szczupłą blondynką), to znaczy wakacyjny romans jak najbardziej, ale życie z takim Patałachem w życiu!!!

186

[quote=Barbie1290]właśnie dokładnie tak jest: matka rządzi, a jeszcze jedno: tam jest ciche przyzwolenie na zdradzanie swoich zon, to znaczy oficjalnie facet może mieć kilka kochanek, i każdy o tym wie  a mamuska go chroni.[/quote]
Ciekawe, czy wśród nich są mężatki, czy tylko facetom wolno...?

187

Musieliby mieć sporą populację kobiet. Ja na ich miejscu nie uwodziłabym tych ładniejszych... na pewno należą do sycylijskiej mafii, są zabawkami bossa. wink

188

[quote=Barbie1290]ja jestem ciekawa co by było jakbym pojechała na taka wycieczkę (jestem szczupłą blondynką), to znaczy wakacyjny romans jak najbardziej, ale życie z takim Patałachem w życiu!!![/quote]
Oooo, no tak, romans to co innego smile
Romans nie skazuje na czyjąś mamuśkę tak jak małżeństwo.

189

Co wy tu wypisujecie dziewczyny, słabo sie robi po prostu. Facet potrafi zatrzasnąć za sobą drzwi i nie wracać do przeszlości jesli oczywiście tego chce

190

Tak jak mi kiedyś gość powiedział... Sytuacja jest taka: siedzimy w pubie, ja i chłopak pocałowaliśmy się i poszedł do baru, a jego kumpel mi mówi:"Wiesz, ten pocałunek zapamiętasz do końca życia i takie chwile też będziesz wspominać, nawet jeśli już z nim nie będziesz. Zobaczysz." Ja mu na to, że nie będę. On, zdziwiony, ze jak to i czy nie pamiętam takich chwil ze swoim byłym. Ja, że gdybym pamiętała to nie siedziałabym tutaj z tym.
Takie rzeczy tracą po pewnym czasie zabarwienie emocjonalne - seks, pocałunki i inne miłe chwile się zapomina, pozostaje świadomość, że coś było, ale to nie wzbudza żadnych już emocji. Jeśli przestaje się kogoś kochać to tak jak piszesz Caroline - drzwi zostają zatrzaśnięte.

191

oczywiście, rozpamietuje się do momentu aż pojawi sie ktoś ważniejszy. I uciekajcie od takich co ciągle wspominają byłą!

192

Proste! Ja się przejechałam na takim. I ktoś też na mnie tak samo, bo zabrał się do mnie zanim ostygłam po poprzednim związku.

193

Jakbyś nie pozwoliła to by sie nie zabrał

194

Pozwoliłam, nie zależało mi na nim. Raz w życiu leczyłam się po rozstaniu metodą "znajdź innego". To niewypał jest. Ale z drugiej strony pomaga zapomnieć trochę.

195

Nie próbowałam tej metody.

196

Mężczyźni dosyć często z niej korzystają. Jakoś tak poniosło mnie. Zaczęłam flirtować, szybko kogoś znalazłam, sprawdzałam zasadę, że lekarstwem na miłość jest druga miłość. Nie jest. Ta pierwsza musi się do końca wypalić.

197

Tylko czasem sie tli i tli...

198

Cóż, u kobiet też tak jest czasami, zwłaszcza, że są bardziej uczuciowe i sentymentalne niż mężczyźni.

199

O, znam takiego romantyka jednego, co już prawie 6 lat go trzyma... i najlepsze jest to, że platonicznie. A facet ma dziś 44 lata!!!

200

Powiedz jeszcze, że z mamusią mieszka.