Temat: Co polecacie do demakijażu?
Ja używałam zawsze mleczka ale stwierdziłam ,że to nie to( jakby nie całkiem usuwał makijaż) i kupiłam żel myjący...i wydaje mi się,że to dobre rozwiązanie...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja używałam zawsze mleczka ale stwierdziłam ,że to nie to( jakby nie całkiem usuwał makijaż) i kupiłam żel myjący...i wydaje mi się,że to dobre rozwiązanie...
Ja używam mleczka do demakijażu plus żelu dozmywania.
Mleczka raczej osoby ktore maja skóre wrazliwa powinny uzywać, a jeśli masz normlana/ przetłuszczajacą sie to zel w zupełnosci wystarczy
ja używam żelu garniera z mikrogranulkami
do oczu używam dwufazowego płynu do demakijażu ZIAJA, a na resztę twarzy mleczko ogórkowe też Ziaja:)
Mleczko + TONIK (obowiązkowo)!!! W drogerii się śmieją, że toniki to ja wypijam.
[quote=angelcity89]do oczu używam dwufazowego płynu do demakijażu ZIAJA[/quote]
rewelacyjna rzecz!!!
ostatnio też zakupiłam łagodny krem-żel do mycia twarzy i oczu - też polecam
Jak wpadam do domu po pracy to marzę tylko o jednym: zmyć makijaż i dlatego używam chusteczek do demakijażu, pakowanych osobno lub razem, nasączone one są tonikiem i środkiem myjącym. Potem znowu tonik, a oczy specjalnym płynem do demakijażu, polecam Ziaja, czasem tez myję specjalną pianką i gąbką, wtedy buzia jest naprawdę czysta!
ja jak wpadam do domu, to pierwsze co zmieniam ciuchy na "domowe" makijaż mam taki, że akurat aż tak bardzo mi nie przeszkadza
ja tam polecam zwykły płyn do demakijażu ( dwufazowy , uniwersalny lub nawilżający ) z ZIAJI - tani i skuteczny ( ok.4-5 zł )
Do demakijazu uzywam plynu dwufazowego, ale polecam tez chusteczki nawilzone dla dzidziusiow
O tak wiele moich kolezanek zachwala chusteczki nawilzane dla dzieci
Doskonałe, ale do higieny intymnej. Hi hi. Tylko muszą być bezzapachowe, bo od innych mnie mdli.
[quote=Antalis]O tak wiele moich kolezanek zachwala chusteczki nawilzane dla dzieci [/quote]
Chusteczki to raczej dla młodej cery ...ja powoli już potrzebuję coś konkretnego.
Niesadze by byl jakis przedzial wiekowy.Sa delikatne, nasaczone balsamem z witaminami. Emilia aile masz lat jesli mozna wiedziec ?
[quote=Antalis]O tak wiele moich kolezanek zachwala chusteczki nawilzane dla dzieci [/quote]
Próbowałam ... nie da się zbyć tuszu do rzęs
Do demakijażu polecam mleczko różane z Garnier. Bardzo dobre i dobrze usuwa makijaż. Ponadto peeling do twarzy i żel oczyszczający.
[quote=Antalis]Niesadze by byl jakis przedzial wiekowy.Sa delikatne, nasaczone balsamem z witaminami. Emilia aile masz lat jesli mozna wiedziec ?[/quote]
Zbliżam się do 30 ale mam tłustą cerę i potrzebuję coś innego..
Hmm w sumie spotkałam się z kosmetykami do demakijażu z przedziałem wiekowym, ale nie pamiętam jakiej firmy. Wiem, że razem z mamą byłyśmy wtedy w Rosmanie. I ona potrzebowała kupić sobie dobre mleczko do zmywania makijażu.
Jeśli nie mamy pod ręką innego kosmetyku bardzo dobrze zmywa krem nivea. Smarujemy się nim nakładając go dość dużo, a następnie bierzemy wacik kosmetyczny i zmywamy makijaż
Przecież po takim czymś skóra będzie strasznie tłusta?
Ja obecnie używam mleczka rumiankowego z Yves Rocher i jestem zadowolona. Kiedyś miałam płyn do demakijażu Lancome - taki dwuwarstwowy z olejkiem. Bardzo fajna sprawa, bo nawilżał powieki i nie trzeba było mocno trzeć by zmyć makijaż.
Z tym kremem Nivea to tylko wtedy, gdy pod ręką nie mamy żadnego innego mleczka do demakijażu (potem ciężko spłukać ten krem, żeby cera nie była natłuszczona). Tak samo ludzie zmywają wodą z mydłem - ale wg. mnie to już trochę hardcore. Wystarczy, że mydło dostanie się do oka i zaraz zacznie łzawić i w ogóle, grr. Nie polecam tych dwóch metod.
[quote=emilia_s292]Przecież po takim czymś skóra będzie strasznie tłusta?[/quote]
Jeśli chodzi o krem nivea to napisałam, że chodzi o przypadek gdy nie mamy niczego innego pod ręką.
tak,tak ale skóra po tym jest tłusta.
[quote=Katarzynavon]Z tym kremem Nivea to tylko wtedy, gdy pod ręką nie mamy żadnego innego mleczka do demakijażu (potem ciężko spłukać ten krem, żeby cera nie była natłuszczona). Tak samo ludzie zmywają wodą z mydłem.[/quote]
Podobnież masłem, jak już nie ma nic innego...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź