Odp: słodycze
a ja nigdy nie jadłam tej kuti co to takiego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a ja nigdy nie jadłam tej kuti co to takiego
ziarna pszenicy, mak, miód i bakalie - to taki słodki deser
i co to tak na sypko się je
miód i mleczko z mielonego maku robią z tego kleistą papkę - to nie jest suche, wręcz przeciwnie
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images44.fotosik.pl/235/5d65509a7a1e3a2b.jpg[/img][/url]
o to muszę zrobić coś takiego
[quote=Beata]o to muszę zrobić coś takiego[/quote]
koniecznie zrób! my mamy co roku i wszyscy to uwielbiają
w ogóle moja rodzina jest makowa
mój Tata robi 8 strucli co roku i rozchodzą się błyskawicznie, do tego kutia i ... święta gotowe
mój brat nie wyobraża sobie świąt bez maku (mam nadzieję, że nei jest uzależniony, bo to jednak... narkotyk)
to też tradycyjne danie warto spróbować !
u męża w domu jest zawsze, a my tak chodzimy po Wigiliach i brzuchy nam rosną
u mnie się tego nie jada, u męża też nie. I na słodko oprócz ciast też nic nie jemy - czasem tylko mama postawi małą miseczkę makiełek, ale to tak po łyżeczce dla każdego
U nas tez tego się nie jada ale kiedyś na świętach jak byłam u brata to bratowa mnie poczęstowała....dobre ale jak dla mnie bylo za słodkie...
[quote=a.filipowska]u mnie się tego nie jada, u męża też nie. I na słodko oprócz ciast też nic nie jemy - czasem tylko mama postawi małą miseczkę makiełek, ale to tak po łyżeczce dla każdego[/quote]
u mnie na Wigilii ciast nie ma, na słodko są pierogi z jabłkami i kompot; ciasta są dopiero po Pasterce; kutię jem tylko w maleńkich ilościach, bo nie wypada odmówić...kiedyś poczęstowano mnie też makaronem z makiem i bitą śmietaną - to było okropne...
z bitą śmietaną??? ble!
my za to chleba prawie nie jemy do wigilii, średnio może kromka na głowę przypada
Ostatnio edytowany przez justyna (2009-12-08 11:00:09)
chleb do ryby u mnie jest, ale też niewiele i zazwyczaj ciemny
U nas też niewiele chleba.....u nas po kolacji jest ciasto i kawa...
u nas nie ma pierogów na slodko...
jeszcze obowiązkowo jest kapusta z grochem i placki z grzybów - jedno i drugie uwielbiam
A jak się robi te placki z grzybów?
[quote=emilia_s292]A jak się robi te placki z grzybów?[/quote]
tak jak kotlety mielone, tylko zamiast mięsa są ugotowane, drobno pokrojone grzyby suszone albo mrożone
same smakołyki!!!!
Z tymi grzybami to fajny pomysł i go wypróbuje....dzieki
A u mnie w tym roku mało był grzybów i będą pieczarki...
nie chodziłaś do lasu na grzyby
[quote=emilia_s292]nie chodziłaś do lasu na grzyby [/quote]
No mówię nie było u nas...
U nas też nie było za dużo...
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź