1

Temat: Jakie macie życiowe priorytety?

Dla niektórych priorytetem życiowym to pieniądz i praca, dla jeszcze innych to rodzina, ale co ono tak naprawdę znaczy. Szczęście, znaczy spełnienie, ale czy potrafimy być spełnieni w pojedynkę ? Dla mnie priorytet to druga osoba, z którą rozumiemy się bez słów, z którą mamy wspólne cele, to rodzina która nas kocha. . A Wasz ?

2

Odp: Jakie macie życiowe priorytety?

Dla mnie priorytetem jest to dobre zdrowie, stabilność życiowa, dobrzy ludzie wokół, na których mogę liczyć.

3

Może też jest brakiem zmartwień, przyziemnych kłopotów codzienności.

4

Mój priorytet to robić w życiu to, co ważne, a pomijać nieistotne sprawy...

5

Mieć jak najwięcej świętego spokoju, tj. nie zajmować się już więcej cudzymi trudnymi sprawami, bo każdy powinien je sam sobie układać. Przykład: Moja siostra od lat nie potrafi iść do sądu po alimenty i złości się, że ojciec jej 3 dzieci płaci nieregularnie. Początkowo ją namawiałam i wyglądało to tak, że mi bardziej na tym zależy i ona nic nie robiła, a jak zaczęłam kpić z tej sytuacji mówiąc, że on jest wyjątkowo hojny, skoro bez wyroku sądu płaci cokolwiek choć nie musi, to postanowiła iść do prawnika. Każdy musi sam dorosnąć do działania na swojąrzecz, na siłę nikogo nie namówisz, nawet jak masz rację.