1

Temat: Pomoc w otwarciu pizzerii

Hej dziewczyny!
Zwracam się z pytaniem do Pań, które znają się bądź prowadzą własny lokal. Otóż mam możliwość wynajęcie w pełni wyposażonego lokalu pod pizzerię. Mam skonczony staz w zawodzie kucharz, pracowalam w kilku pizzeriach, umiem dobrze gotowac i znam sie na nowosciach. Zastanawiam sie nad wynajeciem tego lokalu i otwarciu pizzerii, jednak nie wiem jakie wiaza sie koszty z otwarciem pizzerii w wynajmowanym lokalu? Wiadomo czynsz, towar na start i jakie jeszcze oplaty? Podpisuje umowe wynajmu i zakladam firme czy odwrotnie? Jestem kompletnie zielona w tych sprawach;/ Prosze o rade

2

Odp: Pomoc w otwarciu pizzerii

Alinka otwarcie własnego lokalu gastronomicznego nie jest takie tanie. NIe wystarczy mieć jedynie pieniędzy na sam początek ale również trzeba liczyć się z poźniejszymi kosztami. Takimi jak koszt wynajmu, płace dla pracowników oraz pieniądze na produkty. Warto jest się postarać o dotację z urzędu pracy. Będzie taniej
Koszt wyposazenia może być różny ale na pewno będzie to min 50 tys. złotych.

3

Odp: Pomoc w otwarciu pizzerii

Na początek można mieć mało wyposażenia i z czasem dokupić, albo kupić taniej po likwidującym się lokalu. W mojej okolicy ostatnio bar się wyprzedawał, krzesła były po 10 zł:)

4

Odp: Pomoc w otwarciu pizzerii

Dobry pomysł:) Ogólnie takie biznesy z fast foodem trzymają się dobrze mimo pandemii, widzę że okoliczny kebab już ma 2 punkty w odległości ok. 500 m. smile Więc klientelę widocznie ma tak dużą...

5

Odp: Pomoc w otwarciu pizzerii

W większych miastach bary i pizzerie są co 100 metrów, więc widocznie ludzie coraz częściej tam się stołują.

6

Odp: Pomoc w otwarciu pizzerii

Więcej widzę teraz punktów kuchni azjatyckiej, czasem obok siebie jest tajska, chińska, wietnamska....