Odp: Kluski pod różną postacią!
Ha ha! To faktycznie nieźle.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ha ha! To faktycznie nieźle.
ale pyszności później masz
dajcie spokój, tyle roboty! zawsze dlatego staram sie od razu tyle tych kopytek narobić żeby zamrozić na parę obiadów
jutro piątek więc czas na pyzy, tak mi się zachciało, że aż mam ślinotok...
kluski ziemniaczane z kapustą kiszoną
kluski ziemniaczane zmieszane z jajkiem i odrobiną czosnku
kluski nadziewane z serem
lubie pyzy nadziewane miesem mielonym do tego sos ciemny
pyzy z mięsem wolę polane tłuszczykiem z cebulką i swareczkami
czyste - ziemniaczane z sosem, ale najlepiej pieczarkowym lub koperkowym i mus surówka
ja robię kluski śląskie i tarte oraz kopytka z sosem.
Z klusek to czasem jem śląskie, ale trzeba dbać o figurę, więc je ograniczam, na rzecz kaszy i ryżu.
Ja też wolę kasze, bo mąka jednak zawiera a dużo zarodników pleśni...
Polecam kluski śląskie -potrawa tradycyjna, trochę zapomniana, a fajnie pasuje do różnych dań:)
Ostatnio robię makaron w domu, ma zupełnie inny smak niż ten kupiony...
Ja do rosołu czy zup dodaję tylko lane kluski.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź