Temat: papier do pieczenia
Co myślicie na temat papieru do pieczenia wielokrotnego użytku, arkusz nawet do 500 razy??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co myślicie na temat papieru do pieczenia wielokrotnego użytku, arkusz nawet do 500 razy??
Widziałam coś takiego w lidlu, chciałam kupić ale się spóźniłam. To był wydatek rzędu 15-20 zł, a według moich obliczeń powinno się to szybko zwrócić jak ktoś często piecze.
Nigdy nie widziałam czegoś takiego...
Ja nigdy czegoś takiego nie widziałam, ale z chęcią bym wypróbowała, to się bardziej opłaca niż kupowanie co chwila nowej rolki, szczególnie jak ktoś dużo piecze.
Ja do pieczenia używam kartki z zeszytu Tak się przyzwyczaiłam i jakoś źle piecze mi się na papierze, ale czasem kupuję.
Hmmm, przecież tam jest chlor, to nie jest papier do celów spożywczych... No i zawiera tusz, jak jest w kratkę czy linię... Ja bym nie używała go do pieczenia...
A nie lepiej wysmarować blachę tłuszczem? Albo piec w silikonowych formach?
Oj, tak, silikonowe formy są super, ja już wyrzuciłam wszystkie blaszane i mam tylko te.
Moim zdaniem najlepszy będzie papier silikonowy.Silikon, który jest używany do pokrywania papieru, jest uważany za bezpieczny w kontakcie z żywnością, co oznacza, że potrawy przygotowywane na tym papierze są zdrowe. Dodatkowo papier do pieczenia silikonowany brązowy jest ekologiczny, gdyż nie został wybielany.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź