Próbuję się zorientować, która waga "diagnostyczna" będzie warta uwagi, ale trochę zawiedziona jestem opiniami.
Nie mogę się przez to zdecydować na żaden konkretny model.
Już prawie znalazałam, ale nie do końca odpowiada mi design, co oczywiście jest sprawą najmniej ważną, ale biorę też pod uwagę czy jest kompatybilna z aplikacjami monitorującymi zdrowie.
Na razie mój nr 1 to Tefal Goodvibes Life BM9600. Ma dedykowaną aplikację, a oprócz tego synchronizuje się z Google Fit, Zdrowie Apple'a oraz Fitbit. Tylko jakoś razi mnie, że waga wyświetla się na czerwono, nie na czarno. To takie... alarmujące. A przez to czuję, że moze drażnić.
Widzę, że wagi Xiaomi są najbardziej popularne wśród kupujących, ale poza 5-gwiazdkowymi opiniami mają też takie jak brak powtarzalności pomiaru (dwukilowa różnica to jednak za dużo). Chciałabym wiarygodne urządzenie. Tefal bije Xiaomi na głowę jeśli chodzi o dokładność ważenia według opiniujących.
Te wszystkie inne parametry są w wagach bardzo niewiarygodne: pomiar tkanki tłuszczowej, nawodnienia itd.
W Xiaomi podobno określane są nie na podstawie prawdziwego pomiaru, tylko szacunkowo w zależności od wagi. Słabiutko...