Temat: Zbiórki na chore dzieci
Bierzecie w nich udział? Jak sprawdzacie uczciwość organizatorów zbiórki?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bierzecie w nich udział? Jak sprawdzacie uczciwość organizatorów zbiórki?
Ogólnie jestem za, ale czasem rodzice sami sobie strzelają w kolano, np. ostatnio w TV matka prosząca o datki na swoje chore dziecko, mówiąca że każda złotówka się liczy, jednocześnie prezentuje swoje powiększone usta i sztuczne rzęsy za pewnie jakieś 1000 złotówek... No to jeśli każda złotówka się liczy, to nie można było zrezygnować z tych upiększeń w imię zdrowia dziecka...?
Wspieram i wierzę, że dzieci tego potrzebują - a zbiórki są weryfikowane przez portale charytatywne.
A co się dzieje z uzbieraną kasą gdy np. dziecko nie doczeka do operacji...?
Wolę wspierać większe fundacje. Nie mówię, że każda mała zbiórka to oszustwo, bo wiem, że fundacje nie są w stanie pomóc każdemu i rodzice szukają pomocy na własną rękę, robią co mogą, organizują prywatne zbiórki, tylko że nie jestem w stanie zweryfikować, czy ktoś gra na emocjach i oszukuje, czy rzeczywiście przekaże pieniądze chorej osobie. A wydaje mi się, że duże fundacje, powszechnie znane i działające od lat, pilnują tego, żeby pieniądze przepływały przez nie uczciwie, bow razie ujawnienia przekrętu byłby to koniec fundacji.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź