Temat: Jak zadbać o skórę na szyi?
Dziewczyny jak dbacie o skórę na szyi? bo gdzieś kiedyś słyszałam, że skóra na tym obszarze jest bardzo cienka i dlatego starzeje się szybciej. Dlatego lepiej o nią dbać za wczasu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziewczyny jak dbacie o skórę na szyi? bo gdzieś kiedyś słyszałam, że skóra na tym obszarze jest bardzo cienka i dlatego starzeje się szybciej. Dlatego lepiej o nią dbać za wczasu.
Stosuję maseczki, wklepuję krem,. Ale wiadomo że z wiekiem i tak się zestarzeje, a na operacje plastyczne to ja chodzić nie będę.
Skóra szyi i dekoltu są cienkie i pozbawione gruczołów łojowych, dlatego starzeją się szybciej. Ja póki co tylko stosuje kremy, ale takie porządne z apteki i narazie to wystarcza. Pewnie jak nadejdzie już ten czas to zdecyduje się na jakiś zabieg z pograniczna medycyny estetycznej.
polecam maseczki! ja dekolt i szyję robię zazwyczaj taką maseczkę papkę z banana no i oczywiście wieczorem kremuje, balsamuje całe ciało.
wiesz co ostatnio czytałam właśnie ciekawy artykuł na temat pielęgnacji szyi i dekoltu. Sama korzystam z usług kliniki więc jedno co mogę powiedzieć, że to miejsce godne polecenia.
O widzę, że proponują i domowe rozwiązania i też zabiegi. A korzystałaś może z tego Neaubia Explosion albo Exilis? Bo ciekawią mnie wrażenia i efekty.
Jeżeli skóra jest przesuszona to zdecydowanie najlepiej postawić na zabieg z med. estetycznej. Miałam zabieg z użyciem produktu Restylane Skinboosters. Regeneracja i nawilżenie skóry kompleksowo
Chcę zrobić drugą sesje, żeby efekt był jeszcze lepszy i trwał dłużej ![]()
akurat u nich chodzę na laserową depilację więc o tych zabiegach nic zbytnio nie wiem. jak jesteś z okolic krakowa to zawsze możesz się umówić na konsultację i się wszystkiego dowiesz. naprawdę mają tam fajny zespół, który z całą pewnością ci udzieli odpowiedzi.
Chodzenie z nosem w smartfonie podobno przyspiesza pojawianie się zmarszczek na szyi
Coraz częściej pochylamy głowy, żeby korzystać z urządzeń elektronicznych.
Jeżeli Twoja skóra jest sucha to polecam Ci dodawanie oleju lnianego do kąpieli, balsamu czy żelu pod prysznic. Moja skóra przy takiej dawce oleju jest odpowiednio nawilżona ![]()
wiele dobrego słyszałam o zabiegu exilis
dla efektów naprawdę warto.
Przede wszystkim nie garbić się, to zmarszczki się nie utrwalą za szybko
Ja masuję szyję rollerem co wieczór.
Myj szyję i dekolt przy pomocy chłodnej wody, aby pobudzić krążenie i poprawić napięcie skóry. Raz na tydzień zastosuj łagodny peeling – dobrze się tu sprawdzi peeling enzymatyczny. Nie zapominaj o stosowaniu maseczek na szyję i dekolt.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź