Odp: co zamiast masła?
Ja lubię masło - mimo wszystko
żadnych zastępników.... kanapka by mi nie smakowała bez tej odrobinki przyjemności ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja lubię masło - mimo wszystko
żadnych zastępników.... kanapka by mi nie smakowała bez tej odrobinki przyjemności ![]()
Margaryna z omega 3
Do smarowania może niekoniecznie ale do kilku innych rzeczy w kuchni możesz wykorzystać masło ghee.
Ja nie lubię margaryny. Z dwojga złego wolę masło.
Ja wg nie jem masła i się przyzwyczaiłam, da się ![]()
Ostatnio edytowany przez klira (2018-05-18 16:28:36)
Pasta z awokado, pyszna:)
Dla mnie i masło i awokado jest za mdłe. Czasem używam do smarowania sosu czosnkowego
A ja lubię margarynę roślinną Ramę lub jakąś z oliwą z oliwek ![]()
awokado ![]()
Ja zamiast masła smaruje serek śmietankowy .
Serek śmietankowy nie jest też taki zdrowy... I często one nie mają zbyt dobrego składu.
Różnie, to zależy od tego, z czym będzie kanapka
Jeśli na słono, to smaruję ją avocado. Jeśli zaś na słodko, to wybieram olej kokosowy, można dostać taki tłoczony na zimno. Sprawdza się też do smażenia ![]()
Ostatnio edytowany przez antonowka (2016-10-06 14:21:13)
a słyszeliście o czymś takim jak odtłuszczony sos maślany? To jeden z zamienników tak zwany zdrowy tłuszcz. Są i inne zamienniki tłuszczowe i oczywiście najbardziej teraz na czasie olej kokosowy.
Margaryna niezdrowa, a od masła wcale nie tyje się. Aczkolwiek ja bardzo mało masła jem, bo w ogóle mało jem typowych kanapek.
A czego używacie do smażenia? Zawsze mi się wydawało, że dobra jest oliwa, ale niedawno dowiedziałam się, że do smażenia o wiele lepszy jest olej rzepakowy. Nie mówiąc o tym, że też tańszy niż oliwa.
Na pewno margaryna jest dobry rozwiązaniem. Masło nie wspomaga obniżania cholesterolu w żaden sposób, więc dobrze zrobić zmianę ![]()
ja zamiast masła używam takie serki śmietankowe typu Almette
Moze oliwa? Moja mama zawsze używała oliwy i było całkiem spoko. Ale ja sama nie gotuje więc nie mam też dużego doświadczenia. Najczęściej zamawiam jedzenie z Margaret z Wrocławia. Zawsze mają pyszne jedzonko takie świeże.
wszelakie pasty warzywne się pewnie nadadzą...
Ja zamiast masła używam serków naturalnych oraz ziołowych typu Almette, Bieluchy itd
Idzie się przyzwyczaić.
> rusalka napisał/a:
> Witam, czego używacie zamiast masła? a może jednak masło? ja raczej chciałabym zrezygnować z tłuszczu, bo planuje zrzucić kilka kilogramów. Popowiedzcie. A możne różnie w zależności od składników kanapki? Podobno do ryby wędzonej jest dobry chrzan cienko posmarowany na pieczywie.
margaryny
najczęściej awokado, ewentualnie pasty z dodatkiem warzyw, ryb, mięsa drobiowego
Masełko takie pyszne, trudno je czymś zastąpić
No, ale wiadomo, jest mega kaloryczne... najczęściej używam jakiś past warzywnych, np z ciecierzycy, fasoli, czasem też hummus ![]()
Chcecie ciekawą metodę? przelejcie oliwę z oliwek do pojemnika z atomizerem i spryskajcie pieczywo. Działa jak masło, tylko jest o wiele zdrowsze. ![]()
Polecam twarożek rozsmarowany na kromce i posypany przyprawami typu zioła prowansalskie czy suszony koperek ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź