Temat: peeling do skóry głowy
używacie? polecacie?
mam dość słabe, wypadające włosy i zastanawiam się czy tylko nie pogorszę stanu i strace jeszcze więcej włosów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
używacie? polecacie?
mam dość słabe, wypadające włosy i zastanawiam się czy tylko nie pogorszę stanu i strace jeszcze więcej włosów
ja nie stosuję, ale odradzam, bo może faktycznie doprowadzić do utraty słabszych włosów... Lepiej je wzmacniaj odżywkami i nie stosuj za dużo lakierów i pianek.
Zgadzam się całkowicie z moim poprzednikiem... Nic dodać, nic ująć...
Ja mam średniej gęstości włosy i polecam stosowac do nich piling do skóry głowy z vianka. jest to cukrowy naturalny peeling który stosujesz tylk raz w tygodniu ale mega jest fajny na skórę głowy
Ja nie polecam, podrażnia skóre
Moment... peeling naprawdę jest taki agresywny? Przecież przy myciu włosów też powinnyśmy robić jednocześnie masaż skóry głowy, bo właściwie to tak naprawdę chodzi o to, żeby umyć dokładnie głowę. Peeling chyba nie różni się wiele od takiego prawdziwego masażu, który zwiększa ukrwienie skóry, co wręcz zalecane jest przy rzadkich i słabych włosach.
Ja bym spróbowała. Jeśli po jakimś czasie efekt będzie niezadowalający i faktycznie osłabi włosy bardziej, to bym sobie odpuściła, ale nie rezygnowałabym po jednym razie.
Jeśli pociera się za mocno, to oczywiście podrażnia - trzeba być delikatnym...
Fajny jest peeling enzymatyczny
Regularnie peelingowanie głowy sprawia, że skóra jest gładsza i przyjemniejsza w dotyku. Peeling może też niwelować nieprzyjemne swędzenie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź