Myślę, że dziadkowie są zawsze trochę "problemowi" jeśli chodzi o prezenty Tzn. ja zawsze mam problem z wyborem prezentu dla nich, cieżko mi wybrać co mogłoby im się spodobać lub przydać, poza jakimiś strasznie oklepanymi pomysłami. Dlatego w tym ropku zaczęłam szukać już długo przed świętami, żeby nie zostać z niczym. Jedną z rzeczy, nad którymi się zastanawiam są takie książki-albumy, które znalazłam w internecie. To się nazywa, "Opowiedz mi Babciu" i "Opowiedz mi dziadku". Można tam zapisywać wspomnienia dziadków z ich przeszłości, opisy różnych doświadczeń, wklejać zdjęcia i jest to fajna motywacja, aby po prostu siąść z dziadkami i trochę porozmawiać, blizej ich poznać, bo ja np. jak znalazłam info o tych ksiażkach, to zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę mało wiem, o tym jacy byli za młodu itp. Wieć jest to niby prezent dla dziadków, ale czuję, ze byłaby to i dla mnie świetna pamiatka. Naprawdę, mocno się nad tymi książkami zastanawiam. Może ktoś z Was już je widział na żywo? Na internecie prezentują sie bardzo elegancko i mają dobre opinie.