1

Temat: Wykończenia mieszkań

Witajcie Kochane, za kilka tygodni dostaniemy klucze do naszego pierwszego mieszkanie. Mieszkanie jest w stanie surowym. Wybraliśmy tak, nie z oszczędności, ale dlatego, że chcieliśmy mieć wszystko po swojemu. Szukamy firmy, z którą moglibyśmy skonsultować nasze projekt i go po prostu udoskonali. Również zależy nam na tym, żeby ta firma specjalizowała się w wykończeniach wnętrz. Słyszałam, że taki firmy koordynują prace ekip wykonawczych. To byłoby dla nas idealne rozwiązanie. Tylko gdzie znaleźć taką firmę?

2

Odp: Wykończenia mieszkań

Jest mnóstwo osób, które tym się zajmują, niekoniecznie muszą to być wyspecjalizowane firmy...  Wpisz w wyszukiwarkę "aranżacja mieszkania" lub "dekorator wnętrz" i swoje miasto

3

Tak, można znaleźć firmę, która zrobi Wam projekt dokładnie pod Wasze preferencje, tak, że Wasze mieszkanie będzie Wasze, a nie jak jakieś mieszkanie bez duszy w katalogu. Często takie firmy zajmują się aranżacją mieszkań pod klucz tzn. robią projekt, kupują meble i urządzają wnętrze, na pewno nie jest to tani biznes, ale jak kogoś na to stać to w sumie czemu nie:)

4

To niezmierni popularna usługa, szczególnie wśród osób pracujących. Nawet nie mówię, że młodych, bo to nie jest takie pewne wink Ja wynajmowałam dekoratora do projektu i zapanowania nad chaosem urządzania wszystkiego i było naprawdę świetnie zrobione! Żadnych niedoróbek, żadnej fuszerki! Nic! Jeśli chcesz, napiszę Ci namiary w wiadomości prywatnej, bo też nie chcę tak dawać telefonu publicznie.

5

Jak wprowadzaliśmy się do naszego drugiego mieszkania to od razu wiedziałam, że mam dosyć latania po sklepach za materiałami i też postawiliśmy na firmę, która od a do z wykończyła nam mieszkanie. . Każda kwestia była z nami natychmiast konsultowana - a wiadomo, że w trakcie prac wykończeniowych ciągle wychodzą jakieś problemy i nagłe sytuacje. Wszystko udało się zrobić tak jak sobie wymarzyłam. I zaoszczędziliśmy mnóstwo czasu.

6

Też mi się wydaje, ze takich firm jest wiele. Ale... firm naprawdę robiących świetna robotę jest zdecydowanie dużo mniej! Chodzi o to byście wybrali kogoś sprawdzonego. W jakiej okolicy szukacie firmy? Z jakiego rejonu? Bo niestety ale tak w ciemno to trochę trudno Wam coś doradzać. Ale może jak Wasz projekt Wam się podoba to warto go zrobić? Bo to spory koszt jest...

7

Witam ponownie, dziękuję za Wasz aktywny udział w tej dyskusji oraz Wasze podpowiedzi. Darmoslawa bardzo dziękuję za podzielenie się z nami Twoim doświadczeniem oraz za link. Podoba mi się ich oferta, jutro do nich zadzwonię i spróbuje umówić się na spotkanie. Mam nadzieję, że spodoba mi się ich oferta i że przyjmą moje zlecenie. Tak, dokładnie marzymy o mieszkaniu, które będzie również spełniało nasze preferencje.

8

Pomimo ,że nie ukończyłam architektury to mam taki zmysł w dopasowaniu detali w mieszkaniu .chociaż nie wszystko mi się podoba co innym

9

Zdecydowałam się kupić mieszkanie . Mieszkanie znalazłam przypadkowo, ale sama decyzja o jego zakupie była bardzo przemyślana. Przekonała mnie do niego dość niska cena, genialna lokalizacja (mieszkanie znajduje się ok 3km od rynku we Wrocławiu i  nad Odrą i dzięki temu będę miała cisze i spokój ). Mieszkanie będę musiała urządzić od podstaw i chciałabym je zrobić w bardzo nowoczesnym stylu. Nie mogę zdecydować się na kolorystykę i rozważam szarości i beże. Jak myślicie, które będa lepsze? I jak Wam się podoba moje przyszłe osiedle, a w zasadzie dzielnica? smile

10

Jeżeli chodzi o wykończenie mieszkania, to najlepiej jest się kierować własnym gustem oraz podpowiedziami, które można znaleźć w sieci. Na przykład bardzo ciekawym i jednocześnie nietypowym pomysłem będzie urządzenie mieszkania w kolorze czerni. Czarne ściany, czy dodatki mogą wyglądać naprawdę dobrze i z tego co czytałam i widzę na zdjęciach, to ciekawy pomysł, choć pierwotnie podchodziłam do tego z dystansem. Ale takich artykułów jest dużo, wystarczy tylko poszukać.

11

ja niedawno aranżowałam biuro i wyszło super - postawiłam na biel i prostotę - mogło być jeszcze lepiej ale niestety budżet był bardzo skąpy smile

12

Warto popatrzeć jakie są aktualne trendy, co jest teraz modne. Ja wchodzę na strony związane z wnętrzarstwem, oglądam różne aranżacje i coś z tego dla siebie wybieram.

13

Ja tak samo. Dzisiaj w sieci jest mnóstwo takich stronek, blogów pełnych inspiracji.

14

dokładnie tak jak piszecie wykończenie mieszkania to wisienka na torcie nowego mieszkania lub remontu. Dodatki mogą ożywić lub dodać pikanterii mieszkaniu. Ale jak remontujemy łazienkę to dodatki typu ręczniki czy dywanik nie pomogą, w łazience najważniejsze sa płytki to one spowodują czy nasza łazienka będzie nowoczesna czy też vintage.

15

Bardzo podobają mi się te aranżacje ze zdjęcia.

16

Najlepiej jest popytać wśród znajomych, którzy niedawno remontowali, lub wykańczali mieszkanie.
U mnie w domu większość prac wykonała mój mąż przy pomocy mojego taty. Mam szczęście bo mam panów, którzy mają "złote rączki". Obecnie została nam tylko taka mała rzecz jak zabudowa do wanny - którą kupimy gotową .

17

Jeżeli chodzi o projektowanie wnętrz w Warszawie, warto zobaczyć sobie realizacje PSpace. Ta firma ma kompleksową ofertę, co oznacza, że wykańczają i urządzają mieszkania/domy/biura pod klucz. Na życzenie klienta udzielają także wsparcia podczas nabywania nieruchomości. Moim zdaniem dla osób zapracowanych, to bardzo dobra opcja.

18

Pamiętaj tylko aby być asertywną i jeżeli Ci nie odpowiadają pewne rozwiązania - proponowane zwłaszcza przez rodzinę, odrzucaj je grzecznie, acz stanowczo.

19

Ja korzystam z polecenia znajomych.

20

A nie szkoda Ci pieniędzy na architekta wnętrz? Jest tyle inspiracji w sieci, że bez problemu stworzysz swoje wymarzone wnętrze. No a do tego już masz jakiś pomysł więc lepiej pieniądze na architekta przeznaczyć na coś innego. W sklepach masz teraz wiele świetnych materiałów - popatrz chociażby na deski podłogowe z drewna merbau  - piękne, stylowe. Wnętrze od razu nabierze ekskluzywnego charakteru. I lepiej dopłacić za takie właśnie rzeczy niż "oddać" architektom.

21

Jeśli chodzi o kuchnie to polecam sobie wynająć firmę która wykona ci meble na wymiar do kuchni smile Takie meble są najlepszym rozwiązaniem na wykorzystanie przestrzeni w pomieszczeniu. Ja jestem zadowolona a zamawiałam

Ostatnio edytowany przez elabarbara (2017-07-07 14:01:58)

22

No to chyba najgorszy okres dla was, w sensie ten cały remont, szykowanie i przeprowadzka. My jak organizowaliśmy  naszych rzeczy to już nie mogliśmy się doczekać dnia w którym wprowadzimy się do nowego m.

Ostatnio edytowany przez Miska999 (2017-07-04 14:58:18)

23

] tam są oferty remontów smile

24

Jeżeli szukacie firmy do remontu mieszkania, wykończenia ścian, podłóg, czy przeróbek elektrycznych i hydraulicznych polecam platformę Oferia.pl. Jest tam sporo ogłoszeń wykonawców które łatwo można pogrupować w zależności od tego gdzie mieszkacie. Można też zostawić tam swoje zlecenie na prace do jakich chcecie zatrudnić ekipę remontową. Wiadomo w wakacje trudno jest znaleźć fachowca który będzie mieć wolne moce przerobowe.

25

My sporo zaoszczędziliśmy podczas wykańczania mieszkania dzięki temu, że wszystkim zajmował się mój narzeczony. A moim zadaniem było wyszukiwanie i zamawianie materiałów budowlanych, np. tu: Dzięki temu, że wszystko zamawialiśmy w internecie, mogliśmy sobie pozwolić na lepszej jakości produkty.