Odp: Czy olejowanie włosów jest skuteczne?
Tak linea, smażę teraz na nim większość rzeczy. Ma wyższą temperaturę topnienia niż inne oleje roślinne, nie pali sie tak łatwo i ogólnie rzeczy na nim usmażone bardziej mi smakują. Szczerze polecam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak linea, smażę teraz na nim większość rzeczy. Ma wyższą temperaturę topnienia niż inne oleje roślinne, nie pali sie tak łatwo i ogólnie rzeczy na nim usmażone bardziej mi smakują. Szczerze polecam.
To może i ja wypróbuję. Zastanawiałam się nad tym ale jakoś zawsze odruchowo sięgam po zwykły olej. A ten kokosowy stoi w łazience. Będę musiała kupić drugi i postawić go w kuchni.
Tak zrobic najlepiej - ja mam jeden kuchenny, drugi kosmetyczny w łazience. Ten kosmetyczny dodatkowo staram się kupować nierafinowany
A ja mam właśnie rafinowany. Nie wiedziałam jaki będzie lepszy bo go jest moje piesze opakowanie oleju kokosowego. A czemu nierafinowany jest lepszy?
nierafinowany ma znacznie więcej właściwości odżywczych, poza tym ma wtedy taki delikatny kokosowy smak i zapach. w kosmetyce mi sie to nawet podoba, do kuchni na razie kupuje rafinowany, bo za kokosowymi rzeczami do jedzenia nie przepadam, ale moze kiedyś też spróbuje takiego tłoczonego na zimno
A to w takim razie teraz kupię nierafinowany. Ja lubię kokosy więc lubię też ten zapach i smak.
Jeśli lubisz, to tym bardziej polecam Ci nierafinowany - musisz tylko uważać, bo czasem niby jest nierafinowany, ale piszą, ze bezzapachowy. Tak nie powinno być, więc cos chemicznie muszą z nim robic, takiego bym unikała :-)
Właśnie często jest napisane bezzapachowy zamiast rafinowany. Oszukują jak mogą. Ja wolę rafinowany. Taki miałam pierwszy i się przyzwyczaiłam. Za codziennym zapachem kokosa nie przepadam.
A ja z chęcią wypróbuję jak taki olej pachnie i smakuje
A dzisiaj przy sobocie zamierzam sobie znowu naolejować włosy. A nakładacie olej na całą długość włosów czy tylko na końcówki?
Na całą długość.
Ja na końcówki nakładam więcej tego oleju, ale u nasady tak delikatnie zawsze to robię, bo boję się, że będą się przetłuszczały.
Ja robie tak samo jak Ty linea, moje włosy dość szybko sie przetłuszczają i są suche na koncach, więc wiecej oleju nakładam na koncówki i tylko troszkę przy skórze głowy
Dzisiaj nigdzie nie wychodzę wieczorem, więc postanowiłam posmarować sobie włosy na noc, żeby troszkę się najadły tego olejku
Hehe, a co Twój mężczyzna na to jak taka zaolejowana idziesz spać?
Nie ma go hehe. Wyjechał i mnie zostawił samą więc mogę się swobodnie olejować Bo zazwyczaj smarowałam się tym olejkiem na dwie, trzy godziny i wskakiwałam pod prysznic.
Czyli czasem dobrze, jak chłop sobie gdzieś na kilka dni pojedzie :-D
[quote=linea]Ja na końcówki nakładam więcej tego oleju, ale u nasady tak delikatnie zawsze to robię, bo boję się, że będą się przetłuszczały.[/quote]
No tak, też tak robię- u góry z rozsądkiem, u dołu porządnie
Czyli robię to dobrze Teraz muszę intensywnie dbać o moje włosy, bo w marcu robiłam im rozjaśnianko domowe i są teraz w gorszej kondycji. A i tak ostatecznie powróciłam do mojego poprzedniego koloru, bo źle się czułam w tym do niczego nie podobnym kolorze
A jakieś inne oleje do włosów uzywacie? Coś jest waszym zdaniem szczególnie godne polecenia?
Ja mam Eliksir upiększający do włosów Elseve - magiczna moc olejków i olejek z Mariona - kuracja odżywczo -rozświetlająca.
Używam tych olejków przy stylizacji włosów.
A jakieś naturalne? Mi się czasem zdarza arganowego uzywać, ktoś mi jeszcze o lnianym mówił i o olejku z pestek malin (ten niestety jest zazwyczaj drogi)
Lniany może i jest dobry, ale za to zapach nie jest najciekawszy.
No właśnie ja też nie lubie i jakos się przemóc nie mogę ;-(
Używam przed suszeniem włosów olejku orientalnego z marion, a w lodówce stoi cała butla lnianego i nie wiem do czego go zużyć bo jeść go nie mogę a włosy mi przetłuszcza ;/
Też się zastanawiam co zrobić z moim olejem lnianym, który zalega mi w lodówce.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź