Temat: Prowadzę bloga - jak zdobywać ruch na stronę?
Jak w temacie, prowadzę bloga... w jaki sposób zdobywać ruch na stronę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, prowadzę bloga... w jaki sposób zdobywać ruch na stronę?
Najlepiej pozycjonować. Wbrew pozorom nie jest to trudne. Można nawet wykonać to samemu - we własnym zakresie.
[quote=justa31]Najlepiej pozycjonować. Wbrew pozorom nie jest to trudne. Można nawet wykonać to samemu - we własnym zakresie.[/quote]
Trudne może nie jest ,zależy jak kto do tego podchodzi bo dodać link to większość osób bedzie potrafiła , ale przemyśleć strategie i wiedziec co z czym ugryżć aby były stałe efekty to trochę wyższa szkoła jazdy.
Popularne jest zdobywanie obserwatorów i fanów metodą "lajk za lajk", "udostępnienie za udostępnienie", "dodanie za dodanie". Nie lubię tego, ale wiem, że w sieci tak się robi.
Dobrze byłoby postarać się o reklamę na fb, założyć własnego fanpage'a i go rozreklamować wśród znajomych.
Są katalogi blogów, dzięki którym zainteresowani mogą wyszukać interesujące ich treści niekoniecznie wysoko usytuowane na listach w dużych wyszukiwarkach. Podział na kategorie, wyświetlanie ostatnich wpisów to narzędzia ułatwiające znalezienie naszego bloga.
Najpopularniejszy z katalogów wymaga umieszczenia na swojej stronie bannera z odnośnikiem do ich strony.
Niektóre inne mają też szczegółowe wymagania dotyczące zgłaszanych im do katalogowania blogów, na przykład: minimalna liczba wpisów, utrzymanie bloga aktywnego przez przynajmniej pół roku. Ma to na celu niedopuszczenie do zaśmiecania katalogu blogami, które ktoś zaczął prowadzić i szybko przestał.
Z przyzwyczajenia ja jednak nadal korzystam z wyszukiwarki wpisując interesującą mnie tematykę i słowo 'blog'...
Z tego co zauważyłam, dobrym sposobem jest też komentowanie na Fb przy użyciu profilu swojego bloga, tylko że niektóre strony mają zablokowaną możliwość dodawania komentarzy przez inne fanpejdże/blogi/strony. Ktoś widzi fajny komentarz i klika profil bloga, żeby sprawdzić, czy tam też tak fajnie piszą
no tak, jak nie zaistnieje się na Fb, to tak jakby bloga nie było
Całe Internety przeniosły się już na Fejsbuka Cała sieć ma teraz jeden adres: www kropka fejsbuk kropka pe el
Poczytaj co nieco pozycjonowaniu, choć najlepiej zrobisz zlecając usługi SEO specjalistom z branży pozycjonowania serwisów w sieci. Ja w tym celu korzystam z usług SEO
Jeżeli samemu ogarniecie temat pozycjonowanie to polecam bardzo tą opcje. A jak już to ogarniecie to na pewno dacie radę z programami partnerskimi. Blogi z odpowiednim ruchem az się same proszą żeby na nich zarabiać przez stosowanie odpowiednich programów partnerskich. Sieci afilacyjne oferują świetny sposób na dodatkowy zarobek. Przez umieszczanie reklam, a dokładniej prowizji od każdego klienta możecie sobie fajnie dorobić do wypłaty, poświęcają godzinkę, dwie po pracy.
Jezeli zalezy Ci na wielkim ruchu to polecam udac sie do profesjonalnej agencji zajmujacej sie SEO . Wtedy to na pewno bedziesz mogla liczyc na spore zwiekszenie sie liczby odwiedzin. Jezeli jednak chcesz tylko troszke przyciagnac ludzi do siebie to mozesz sama sprobowac cos z pozycjonowaniem zrobic. Jednak to nic latwego nie jest
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź