Odp: jaki nastrój macie dziś...?
Jest niedziela, więc dobry Dziś pełen relaaaaaaks Tutaj sobie czatuję [url]http://snapczat.pl/[/url] , śpię, oglądam filmy, jest cudnie!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 124 125 126 127 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest niedziela, więc dobry Dziś pełen relaaaaaaks Tutaj sobie czatuję [url]http://snapczat.pl/[/url] , śpię, oglądam filmy, jest cudnie!
Ostatnio odkrywam ludzi, których już znam... odkrywam bliżej, bardziej osobiście. Lubię, kiedy relacje się wzmacniają, kiedy można powiedzieć więcej, kiedy rodzi się zażyłość. To bardzo dobre uczucie.
Co prawda jestem jeszcze trochę chora, ale cieszę się, ponieważ mogę w końcu wyjść z domu. Chyba nie ma nic piękniejszego .
Nerrrrwy... Fejsbuk mi się zepsuł Nie widzę wiadomości od znajomych, dopóki nie odświeżę strony. Tak się i da rozmawiać. Tak się nie da żyć.
Z Messengera wczoraj zrezygnowałam. Po ostatnich aktualizacjach zaczął sprawiać duże problemy. Zastąpiłam go aplikacją Disa. Kilka dni temu fanpage bloga prowadzonego przez znajomego nie wyświetlał zawartości osi czasu. Pytałam znajomych i także nic u niego nie widzieli. Fejs się sypie... koniec świata bliski.
Wyłącz wreszcie facebooka, idź na spacer zobaczyć żywych ludzi...
Moja refleksja na dziś... Przestaliśmy żyć chwilą. Definiujemy siebie przez przeszłość, w tej definicji czujemy się dobrze bądź źle, a całą naszą teraźniejszość zajmuje to jaki ten nasz obraz będzie w przyszłości i temu podporządkowujemy swój bieżący dzień.
Żyjemy tym co było, dla tego, co będzie potem, kompletnie zapominając o teraz.
Taki sobie... Czekam na weekend, ale mówią że pogoda będzie średnia i pewnie nawet nie będzie się chciało wyjść z domu...
Dziś mam dobry nastrój. Byłam na fajnych zakupach i zrobiłam pyszny obiad Ot pozytywna proza dnia codziennego
Franczeska... wspaniale to ujęłaś. Mocne, prawdziwe słowa.
Gabii - ekstra, ze potrafisz dostrzegać w takich prozaicznych sprawach przyjemności. Myslę, ze tylko w taki sposób można być naprawdę szczęśliwym człowiekiem
Ja mam pracowity weekend, ale najpierw muszę się troszkę poobijać. Tak dla zasady
Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, będziesz miała aż dwa wolne dni
To taka moja zasada na dziś!
Świetny, bo pogoda piękna i wybieram się za miasto po obiedzie:)
[quote=syl.mos]Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, będziesz miała aż dwa wolne dni
To taka moja zasada na dziś![/quote]
A potem dwudniowe zaległości
Nachętniej wróciłabym do łóżka i przespała cały ten pochmurny poniedziałek..
Też mam tak przez cały dzień... Już w pracy nie potrafię wysiedzieć i nawet kawa nie pomaga.
Mam wrażenie że wokół mnie istnieją tylko sami ludzie sukcesu, wszyscy weseli, zadowoleni z życia, spełnieni, nie mający żadnych problemów... I przede wszystkim nie rozumiejący że życie nie wszystkich osób układa się tak, jak by się tego chciało. Nie rozumiem, dlaczego ludzie krytykują mnie za to, że życie mnie nie cieszy, że skupiam się na problemach, a nie cieszę tym, co pozytywne, ale przecież w życiu problemów i smutnych chwil jest więcej niż tych wesołych momentów...
Może jest mi trochę przykro ostatnio, może nawet bardziej niż zazwyczaj, ale nic na to nie poradzę, że jest jak jest. Ale nie chce mi się żyć w wiecznych iluzjach, tak przeżyte życie jest chyba najgorsze. Nie mam chyba szczęścia do ludzi.
Pozdrawiam wszystkich zdołowanych. Za rok znów będzie wiosna, może jakoś się da przetrwać te smutki....
Ja już myślę o lecie i to mi trochę poprawia humor...:)
[quote=pinklogo]Mam wrażenie że wokół mnie istnieją tylko sami ludzie sukcesu, wszyscy weseli, zadowoleni z życia, spełnieni, nie mający żadnych problemów... I przede wszystkim nie rozumiejący że życie nie wszystkich osób układa się tak, jak by się tego chciało. Nie rozumiem, dlaczego ludzie krytykują mnie za to, że życie mnie nie cieszy, że skupiam się na problemach, a nie cieszę tym, co pozytywne, ale przecież w życiu problemów i smutnych chwil jest więcej niż tych wesołych momentów...[/quote]
Może Twój dołek się przeciąga, a to dla nich również męczące, choć pewnie nie tak bardzo, jak dla Ciebie samej. Skupianie się na problemach nigdy nie będzie postawą, którą inni tolerują. Co najwyżej ignorują.
Wiem coś o tym, bo przez długi czas żyłam problemami i pamiętam reakcje innych ludzi. Też mam tendencję do pocieszania i do zwracania uwagi osobom, które myślą negatywnie i sama postanowiłam skupiać się na tym, co pozytywne. Zamęczałam się sprawami, które nie są tego warte, bo nic dobrego nie przynoszą. Dlaczego jeszcze mam poświęcać im swoje myśli? Wystarczająco mi już zaszkodziły.
A może po prostu masz takie melancholijne usposobienie? Bo jeśli nie, a stan taki spowodowany jest trudnymi do rozwiązania problemami, to musisz wiedzieć jedno - skupiając się na nich ograniczasz swoje pole widzenia.
Przez kilka lat trwałam w przekonaniu, że nie mam możliwości, środków, warunków do tego, aby pewne rzeczy zmienić w swoim życiu. Wreszcie dostrzegłam nowe rozwiązania, które stały się widoczne dopiero wtedy, kiedy przestałam być wpatrzona w problem, stanęłam jakby obok i spojrzałam z dystansu.
Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2016-06-06 00:23:58)
Optymistyczny:)
Całkiem niezły, bo mam jutro wyjazd w fajne miejsce;)
Ból głowy i cały ranek w łóżku. Nie... nie kac, mimo iż jest sobota Nie wiem czemu tak się dzieje, ale nie pozwolę z pewnością, żeby zepsuło mi to dzień.
Finao, gdzie się wybierasz?
Super, bo piękna pogoda i relaks na słoneczku:)
Zazdroszczę tego relaksu na powietrzu, bo ja odpracowuję lenistwo w pomieszczeniu z komputerem i boli mnie głowa
Czekam właśnie na wizytę do lekarza i spóźnia się od godziny, więc nastrój jest taki sobie...
Całkiem niezły, bo nigdzie się nie śpieszę, nic nie muszę;)
Strony Poprzednia 1 … 124 125 126 127 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź