326

Odp: Naturalne kosmetyki

a ja wolę polskie i dobre kosmetyki naturalne Dr Beta:)

327

a ja pokochałam kosmetyki Vivetia przez pomarańczowy (bo z czystym olejkiem rokitnikowym) krem na noc (rewelacyjnie działa i ślicznie delikatnie pachnie) i za to, że są to kosmetyki bez parabenów i z antyoksydantami

328

Czy gdzieś w Krakowie można teraz kupić kosmetyki Hildegard Braukmann? Jakaś drogeria? Byłam już w kilku sklepach, również galeriach i nic sad

329

Chyba tylko w internecie, ja się nie spotkałam z nimi w stacjonarnych sklepach

330

ja od jakiegoś już czasu stosuję naturalne kosmetyki ale tylko z eko certyfikatami bo naturalne a naturalne z eko certyfikatem to jest bardzo duża różnica. W składzie i w działaniu. Dlatego wybieram te bez zbędnej chemii. Nie mam niestety czasu, żeby sama sobie robić kosmetyki ale do tych eko mam zaufanie. Największa oferta jest oczywiście w internecie. Odkryłam ostatnio fajny sklep z interesującą dla mnie ofertą biosna.pl i aktualnie używam od nich Olejek migdałowy Born to Bio i Aktywny krem oczyszczający Rhassoul Alva. smile

331

Kosmetyki naturalne to na pewno dobra podpowiedź dla alergika...ale...tylko wtedy , gdy  jest świadomy na jakie substancje jest uczulony. Myslę , że warto zainteresować się tymi kosmetykami i spróbować smile

[url]http://blogbezzapachu.blogspot.com/[/url]

332

Maseczka drożdżowa (drożdże + odrobina mleka) na wypryski.
Miód na przesuszone usta.
Peeling z sody oczyszczonej (łyżeczka sody z żelem do mycia twarzy) - przy wrażliwej skórze nie przejdzie.
Piwo do włosów wink

333

Ja od jakieś czasu stosuję naturalny balsam i olejek do ciała pure fiji, zdecydowanie mogę polecić smile

334

Używam naturalnych kosmetyków. Jestem z nich bardzo zadowolona. Mam wrażliwą skórę. Dlatego korzystam np z olejku z oregano . Działa on na cerę bardzo fajnie, a dodatkowo jest dobry na różne choroby.

335

Mega naturalny - peeling z grubej soli, wystarczy trochę oliwki, gruba sól i super peeling pod prysznicem jest gotowy :-)

336

Ja bardzo lubię kosmetyki naturalne. Zarówno te kupowane jak i te robione samodzielnie. Zazwyczaj są to maseczki do twarzy lub peelingi do ciała. Szczególnie lubię kombinować latem kiedy mam pod ręką spory wybór owoców smile

337

Hehe... a pasta to kosmetyk naturalny? Z kosmetyków naturalnych korzystam od dawna, ale generalnie głównie zwracam uwagę na jakość samych kosmetyków. Przy ajonie, paście do zębów, liczyły się jednak doświadczenia innych. Czy przy pastach mamy podział na kosmetyki naturalne i inne?

338

Naturalna pasta do zębów? To chyba niemożliwe...

339

Zamiast kremu do rąk czy stóp ostatnio używam oliwę z oliwek, na to rękawiczki i skarpetki bawełniane i stópki oraz dłonie są delikatne jak u noworodka:)

340

Witam ja od niedawna stosuję naturalne kosmetyki firmy grahams. Zważywszy na moją delikatną skórę skłonną do różnego rodzaju uczuleń byłam sceptycznie do nich nastawiona. Okazało się że był to strzał w dziesiątkę. Kosmetyki są rewelacyjne i skuteczne. Skóra jest delikatna i dobrze nawilżona. Teraz są u mnie numerem1:)

341

Dziewczyny na Dzień Kobiet w Phenome jest super promocja! Aż 30% rabatu  na wszystko i darmowa dostawa [url]http://www.phenome.pl/pl/m1/sklep-on-line#promocja-30[/url] smile Rzucam hasło, bo wiem... że nie tylko ja je lubię. smile

[img]//i62.tinypic.com/hsunfl.jpg[/img]

342

polecam kosmetyki firmy Apis, produkowane są dla gabinetów kosmetycznych. Wytwarzane z naturalnych składników, pochodzących np z Morza Martwego.  cosnet.pl

343

W moim przypadku doskonale się sprawdza olej kokosowy,którym smaruję całe ciało.Znakomicie zmiękcza,nawilża i wygładza skórę oraz łagodzi podrażnienia.

344

Fajne kosmetyki produkuje firma MolPharma. Naturalne, zawierają oczyszczony olej konopny i inne fajne składniki. Nie uczulają, a nawet regenerują i łagodzą podrażnienia. Są polecane dla osób z azs, łuszczycą i inyymi alergiami skórnymi. Niedługo poszerzą swoją ofertę, więc warto ich obserwować np. na fb smile

345

A mnie się wydaje, że coraz trudniej o zdrowe produkty, takie naprawdę naturalne, eko. Czasami mozna sobie bardziej takimi domowymi kosmetykami zaszkodzić. Jako że nie chce mi się samej ich robić wink to po dłuższym szukaniu znalazłam stuprocentowo naturalne suplementy Noble Health.....obecnie stosuję Hydrodren, żeby nie mieć problemów z obrzękami itd....a latem czesto mi się to przytrafiało

346

Namiar na konkretną markę kosmetyczną - [url]http://www.kremus.pl/[/url]
Ogólnie wysokiej jakości kosmetyki nie muszą być od razu kosmicznie drogie. Kwestia racjonalnego szukania i doboru. Pamiętajcie, że jeden naturalny składnik nie świadczy o tym, że kosmetyk jest skuteczny.

347

Ja zdecydowanie polecam naturalne kosmetyki marki OrganicSeries, które bazują na organicznych składnikach i nie zawierają parabenów. Doskonale współdziałają z moją skórą, a dodatkowo posiadają właściwości lecznicze i przy tym wszystkim nie rujnują mnie finansowo smile

348

Sylveco - polska firma, która produkuje kosmetyki o dobrym składzie oraz w rozsądnej cenie. Po raz pierwszy przeczytałam o nich na blogu srokao.

349

W ten weekend możecie zrobić tańsze zakupy bez kosztów dostawy m.in. w sklepach: E-naturalne.pl i Rhea.com.pl:

[url]http://urodaizdrowie.pl/weekend-darmowej-dostawy-z-urodaizdrowie-pl-13-15-11-2015[/url]

350

Powiem Wam, że wrażenia na mnie robią takie kosmetyki z ceramidami [url]http://www.eradomianki.pl/znaczenie-ceramidow-w-kosmetyce,pa4,5119,4[/url] Jak się na nie zapatrujecie? Ja jestem jak najbardziej za.