Temat: Buchty na parze
Chciałabym z na zrobić buchty na parze, albo jak niektórzy mówią pączki na parze.Może macie jakieś dobre przepisy na takie bułeczki.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałabym z na zrobić buchty na parze, albo jak niektórzy mówią pączki na parze.Może macie jakieś dobre przepisy na takie bułeczki.
niestety sama chciałabym spróbować takie zrobić!
buchty? nie wiem co to... ale nie chodzi o pampuchy? (tzn kluchy na parze?)
[quote=a.filipowska]buchty? nie wiem co to... ale nie chodzi o pampuchy? (tzn kluchy na parze?)[/quote]
tak piszemy o tym w temacie kluskowym to to, nazw jest sporo
[img]//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Pampuchy.jpg/250px-Pampuchy.jpg[/img]
A no właśnie to są te kluski na parze!
Tak,tak to są inaczej buchty(inny rejon inna nazwa)Wziełam jeden z przepisów z internetu i zrobilam pyszne kluski
uwielbiam je z jogurtem owocowym i odrobiną cukru... mniam
muszę poprosić tatę by zrobił, bo tak jak on robi to nikt nie potrafi
[quote=angelcity89]uwielbiam je z jogurtem owocowym i odrobiną cukru... mniam
muszę poprosić tatę by zrobił, bo tak jak on robi to nikt nie potrafi [/quote]
Ja też chce takiego tatę! ale fajnie by było , szanuje mężczyzn gotujących!
nigdy nie robiłam, od babci zabieram jak do niej na obiad czasem pojadę Ale uwielbiam je i chodzi mi po głowie od pewnego czasu by spróbować pierwszy raz i zrobić samemu
[quote=biedroneczka4][quote=angelcity89]uwielbiam je z jogurtem owocowym i odrobiną cukru... mniam
muszę poprosić tatę by zrobił, bo tak jak on robi to nikt nie potrafi [/quote]
Ja też chce takiego tatę! ale fajnie by było , szanuje mężczyzn gotujących![/quote]
nie chwaląc się mój tata w ogóle dobrze gotuje
na kuchnię swojego chłopaka też nie mogę narzekać i bardzo dobrze, ktoś musi umieć gotować w związku w naszym padło na niego
mój tata też jest świetnym kucharzem!! gotuje jak nikt... on kombinuje w kuchni, mama też gotuje super, ale bardziej tradycyjnie
mojej mamy lepiej w ogóle nie wpuszczać do kuchni
Facet ponoć lepiej umie gotować tak wogóle.Więcej jest kucharzy niż kucharek to o czymś świadczy.....
[quote=Beata]Facet ponoć lepiej umie gotować tak wogóle.Więcej jest kucharzy niż kucharek to o czymś świadczy.....[/quote]
ogólnie kucharek jest więcej!!!!
kucharzy jest więcej na stanowiskach szefowskich...
chciałabym mieć faceta który poda mi i śniadanko i obiad oczywiście ugotowany własnoręcznie ale to tylko moje marzenia!
Jak bedziesz dobrze szukała to napewno znajdziesz
mój robi najlepsze kanapki i grzanki :0
wczoraj miałam na obiad buchty na parze, do tego karczek duszony w sosie, pieczarki i papryka duszona, buraczki gotowane i marchewka,mniam!
ja dojadam wczorajsze leczo dyniowe
pycha
leczo dyniowe? Co ty mówisz, to jest dobre????
Ja w tatym tygodniu jadłam pierwszy raz zupe z dyni,smakowała mi!
[quote=Kolorowapani]leczo dyniowe? Co ty mówisz, to jest dobre????[/quote]
no pewnie... robi się podobnie jak każde inne leczo, np. z cukinii
To pewnie i smaczne!
a mnie w leczo denerwuje jak skórka odchodzi od papryki .... i nie robię
a przepis na leczo z dyni? Pięknie poproszę,...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź