Odp: Kluski pod różną postacią!
te parowańce są też dobre następnego dnia jako bułka - z masłem i dżemem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
te parowańce są też dobre następnego dnia jako bułka - z masłem i dżemem
Właśnie wyglądają jak surowe ciasto drożdżowe, ale pyszneeee!
Dziś w mojej kuchni królują Łazanki!
A w mojej pustki i jak zwykle pomysłów brak...
a ja gołąbki, jeszcze dwa ostatnie mi zostały
na jutro coś trzeba wymyślić
Może jakieś kluseczki? Czy już nie za bardzo?
hmmm może w końcu te leniwe albo kopytka zrobię, dawno nie jadłam
i do tego sos pieczarkowy i jakieś pulpety, o!
całkiem smaczne
Ja dziś w domu ruskie, mniami
na sama myśl aż sie głodna robie
Fajnie , a mnie sie zachciało rosołku z kluseczkami pewnie zrobie na 1 listopada to u mnie jakaś już tradycja , wracamy z cmentarza zmarznięci i ciepły rosół jak marzenie
ja jutro będę miała rosółek
rosół... może może... pieczarkowa mi się dziś skończyła i gołąbki wyszły...
i znowu do garów
[img]//www.najlepsze-przepisy.pl/Zdjecia/domowy%20rosol%20z%20kury.jpg[/img]
Ale narobiłyście ochoty...
Ze zdjęciem to na prawdę kusząco wygląda !
Boże, w pracy jestem i taka głodnaaaaaaa!
Dziś będą nie kluski lecz racuszki dzieci chcą!
a Ja robię małej takie kluski z serkiem Danio...coś jak leniwe...
i co do tego dajesz? nie za rzadkie są? pewnie więcej mąki?
1 serek Danio
1 jajko
kilka łyżek maki (max. 3)
Możesz dodać trchę cukru ale moim zdaniem nie trzeba
wszystko wymieszać i kłaść łyzką na wrzącą wodę.
racuchy!!! pycha!
ja właśnie duszę szpinak, kurczaka już mam , naleśniki też
zostaje tylko pakowanie i smażenie ... mniam
[img]//th.interia.pl/11,oikuchnia,0a55079e44525/49cb7890a90bb_440.jpg[/img]
Jutro mam w planie krokiety i barszczyk. Dzisiaj króluje "rosioł".
smacznego....mniam
[quote=justyna]racuchy!!! pycha!
ja właśnie duszę szpinak, kurczaka już mam , naleśniki też
zostaje tylko pakowanie i smażenie ... mniam
[img]//th.interia.pl/11,oikuchnia,0a55079e44525/49cb7890a90bb_440.jpg[/img][/quote]
jak to smakowicie wygląda...
u mnie racuchy - to takie plackie grubaśne na sodzie , a to jak nalesniki wygląda
[quote=asiula83]u mnie racuchy - to takie plackie grubaśne na sodzie , a to jak nalesniki wygląda [/quote]
bo to był mój obiad
naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem z sosem pomidorowym
a racuchy robię na drożdzach
A ja na kwaśnym mleku...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź