Delecta rusza z ogólnopolskim programem warsztatów kulinarnych
Sto placówek oświatowo – wychowawczych otrzyma nieodpłatnie pakiety produktów
Rieber Foods Polska S.A., właściciel marki Delecta, rozpoczął w kwietniu br. akcję, skierowaną do placówek oświatowo-wychowawczych z całej Polski, pod hasłem „Pieczemy babeczki!”.
Sto instytucji, takich jak: szkoły, przedszkola czy kluby dziecięce, które jako pierwsze zgłoszą się do programu „Warsztaty kulinarne – Pieczemy babeczki!” otrzyma bezpłatnie pakiet produktów – Babeczki Nadziane Delecta i konspekty metodyczne, pozwalające zorganizować zajęcia kulinarne z dziećmi.
Aby zostać zakwalifikowanym do programu, wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy, dostępny na stronie internetowej marki www.delecta.pl i spełnić kilka podstawowych warunków, określonych regulaminem. Program skierowano do instytucji oświatowo-wychowawczych, prowadzących nieodpłatne zajęcia dla dzieci w wieku od 5 do 8 lat.
„Inspiracją dla ogłoszenia ogólnopolskiego programu był cykl warsztatów kulinarnych, jaki zrealizowaliśmy w marcu br., w ramach promocji Babeczek Nadzianych Delecta, w poznańskich i krakowskich kawiarenkach, przyjaznych rodzicom z dziećmi. Zainteresowanie spotkaniami kulinarnymi przerosło nasze oczekiwania. Maluchy, z niewielką pomocą opiekunów, upiekły ponad 1000 babeczek, świetnie się przy tym bawiąc. – mówi Justyna Pesta, specjalistka ds. komunikacji Rieber Foods Polska S.A. – Podobną szansę na doskonałą, kulinarną przygodę postanowiliśmy dać dzieciom z całej Polski”.
Szczegóły akcji oraz formularz zgłoszeniowy zamieszczono na stronie internetowej www.delecta.pl/warsztaty-kulinarne.
Program potrwa do wyczerpania limitu zgłoszeń. Każde prawidłowo wypełnione zgłoszenie zostanie rozpatrzone
w terminie 14 dni.
Obowiązuje zasada „kto pierwszy ten lepszy”.
Producent:
Rieber Foods Polska S.A (www.delecta.pl)
Produkty objęte programem:
Babeczki Nadziane budyniem o smaku waniliowym (315 g)
Babeczki Nadziane budyniem o smaku czekoladowym (315 g)
Babeczki Czekoladowe Nadziane budyniem o smaku waniliowym (315 g)