51

Odp: Walentynki- co kupić?

Mnie zastanawiało jak mój sąsiad potrafi się UCZYĆ!!! siedząc z książką w środku burzy, domowej kłótni siostry z babcią albo między swoimi siostrami. Ja mam trudności z czytaniem nawet na ławce w parku - muszę się baaaaardzo wczuć, żeby przeczytać choć stronę.

52

Ja jak sie ucze to musze byc sama w pokoju, ewentualnie osobnik ktory w tym czasie  w nim przebywa nie moze sie odzywac big_smile Przy czytaniu ksiazek mam juz wieksza tolerancje (np. sluchanie przy okazji meczu, ktory moj ukochany oglada akurat w tv big_smile)

53

ja koncentruję się bez problemu, ale wiesz.... inne ksiażki czytam w autobusie czy metrze a inne w domu, na drogę zabieram wymagające nieco mniej myslenia i koncentracji smile

54

Dzisiaj próbowałam czytac, podczas gdy kochanie moje oglądało film. Nawet się udało, ale książka również nie wymagała zbyt wiele wysiłku od mojej głowy - dobry glina, zły mafioso, porwana córka i nieżywe prostytutki a do tego generał z wojny secesyjnej ukazujący się na bagnach i zamordowany Murzyn, no i takie tam. Przeczytałam, bo lubię czytać książki, które zostały zekranizowane.

55

Ja wole najpierw przeczytac, a pozniej obejrzec tongue Pamietam moje zdziwienie gdy wlaczylam ktorejs nocy tv, ogladam jakis nieznany film i mysle... kurcze skasn znam ten motyw.... no taaak! przecierz to carrie S.Kinga!

56

Ha ha smile jak myślicie, czy horror na dvd lub w postaci ksiązki to odpowiedni prezent na walentynki? Bo moje kochanie lubie takie rzeczy.

57

pewnie że dobry - ja kupiłam w rezultacie swojemu płytę iron maiden pt. 666 yikes
też mało romantyczne, ale tej płyty nie ma a kiedyś mówił że by ją chciał smile

przecież nie kupię mu pluszowego serca, bo chyba by wziął ze mną rozwód lol

58

No to załatwione. Graham Masterton "Zjawa".

59

niechcemisie napisał/a:

No to załatwione. Graham Masterton "Zjawa".

no i super, moja koleżanka kupiła swojego ksiażkę pt. 12 razy śmierć wink też mało romantycznie big_smile

60

Ups, może mało romantyczne, a może z podtekstem. wink

61

hehehe - z tego co wiem póki co mają sie dobrze wink

62

Pozory wink
Czego NIE CHCIAŁYBYŚCIE dostać na walentynki, a co nadaje się na prezent?
Ja chyba nie chciałabym na walentynki gotówki dostać albo bonu upominkowego.

63

ja w ogóle nie chciałabym dostać kasy lub bonu od męża na jakąkolwiek okazję... co innego rodzice, dziadkowie czy jakaś ciotka, którzy nie mają czasu/siły/pomysłu na prezent - w takiej sytuacji lepiej kasa niż bon, bo np. jest ryzyko że dostanę bon do sklepu z którego nic mi się nie podoba
ale bon od partnera?? nieeeee ...

64

Bonu w sumie też nie, ale gotówkę jak najbardziej smile Kiedyś, kilka lat temu  nie wiedział co kupić, więc spytał co chciałabym dostać w prezencie (to było bez okazji, miał niespodziewany przypływ gotówki), a ja na to że pieniążki, więc mi dał. Tym sposobem czasem dostaję od niego w ramach prezentu gotówkę, ale na walentynki bym nie chciała albo z okazji rocznicy czy dnia kobiet. Na urodziny za to bardzo chętnie, na Mikołaja, pod choinkę też może być, no i bez okazji ma się rozumieć, co zdarza się najczęściej.

65

Ja bym nie chciała dostać prezentu w pieniędzy, znacznie bardziej wolę rzeczowe podarki, przynajmniej są bardziej spersonalizowane i wzbudzają o wiele więcej emocji. Mnie się marzy taki romantyczny wypad na walentynki http://www.gleboczek.pl/admin/pdf/pdf_3 … a319a7.pdf smile wspólny relaks i romantyczna kolacja smile

66

Ja tam lubię pieniążki smile

67

Ja jakoś nie obchodzę walentynek, po pierwsze nie mam z kim, więc jak zwykle dzień cały przed kompem . ; / hehe

68

ja bym nie chciała od męża pieniędzy... przecież mamy wspólną kasę... wink
wg mnie, to najgorszy prezent jaki można dostać od najbliższej Ci osoby ...
od Rodziców tak, od ciotki, znajomych - np. na ślub

znaczenie ma także okazja - urodziny tak, ślub owszem, ale kasa na gwiazdkę? absolutnie nie! i to niezależnie od kogo smile

69

Też nie chciałabym dostać pieniędzy. Ale ja się po prostu zapytałam co by chciał i to mu kupię smile Po co kupować coś co mu nie potrzebne i będzie leżało... Ja mu powiedziałam, że marzę o miniaturowym zestawie BB i dostanę *-*

70

Najwięcej dostałam w prezencie półtora tysiąca i nie chciałabym mówić facetowi co miałby mi za to kupić, bo wolę sama sobie rozplanować. Kasa jest co 3-4 prezentem jaki dostaję. Najczęściej dają mi ją rodzice w kopercie. Nie są to wielkie sumy, ale odpowiada mi taki prezent. Bywa, że sobie na coś składam, a wtedy odpowiada mi tym bardziej, bo mogę dołożyć do oszczędności.

71

Według mnie na walentynki powinno się dawać jakieś drobne symboliczne prezenty.Nie chciałabym dostać pieniędzy ani bonu bo to takie bezosobowe.Wolę dostać nawet nietrafionego kwiatka niż pieniądze albo bon.

72

ja wolę dostać coś osobistego, co potrzebuje, albo zawsze chciałam mieć. Jest to naprawdę miła niespodzianka, jak wiesz, że osoba na której ci zależy zna cię jak nikt inny. Nie musi być to drogi prezent.