26

Odp: bóle pleców:(

No tak, Emilia może się wyleżeć przy mężu i dziecku... smile A potem się oszczędzać jak najbardziej smile

27

ooooooooo uwielbiam leżeć przy mężu smile przy córce trochę gorzej bo nie chce się przytulać sad

28

Tylko nie wiem czy będzie zadowolony jak zamiast obiadu zafundujesz mu przytulanie. Facet głodny to zły smile

29

U nas zawsze jest coś do zjedzenia w lodówce to dał by sobie radę smile

30

Ale na pewno woli gotowane.... kanapki są dobre ale dla kawalera, kiedy mamusia daleko...

31

Zawsze mogę coś ugotować na kilka dni i zamrozić smile ale on sam potrafi sobie ugotować jak jest taka potrzeba wink

32

to wtedy i dla ciebie coś skapnie smile

33

mój na całe szczęście też jest samoobsługowy wink
nie zginie beze mnie z głodu, ale jak mam czas to lubię dla niego gotować smile

34

Ja też lubię gotować a szczególnie jak potem mnie chwalą (mąż z córką).... Myślę, że i dla mnie by coś zrobił gdyby sobie coś pichcił smile

35

To mężowie w takim razie fajni są i tylko szukać.

36

Ja polecam mieć męża smile

37

Ja mam świetna masażystę, ale zaznaczam masażystkę a nie kręglarkę. Na każdy ból pleców kilka masaży pomaga, po pierwszych trzech masażach zawsze plecy bardziej bolą i są takie "tkliwe", ale potem to jest bajka. Jak jest dobry masażysta i w kręgosłupie nie ma jakiś strasznych zmian, które kwalifikują się tylko do operacji to zawsze ulży w cierpieniu. Czasami ratuje mnie też maść traumeel s, to gdy nie mam czasu na masaże i ćwiczenia.
A z ćwiczeń to ćwiczenia izometryczne i basen. Poduszka jak najbardziej ma wpływ zwłaszcza na odcinek szyjny, mam taka ortopedyczna poduszkę i nie pamiętam kiedy miałam ból szyi.

38

justyna napisał/a:

gimnastyka wzmacniająca!
KONIECZNIE
przynajmniej kilka razy w tygodniu
i śpij na twardym

ja miałam ten problem smile i dopóki nie zaczełam ćwiczyć to on występował smile
ćwiczenia domowe naprawdę dużo działają....
na początku byłam zniechęcona ponieważ mnie gorzej bolało ale tylko przez jakieś 4 dni smile a potem... no madryt smile)

39

To wiadomo, że na początku będzie bolało bo mięśnie nie wyćwiczone i jakby na to nie spojrzeć zakwasy się robią.

40

Mnie bardzo boli kręgosłup w środkowej części, mam wrażenie że mi coś tam wyskoczyło.. hmm  I nie mam pojęcia co to moze być, muszę sić do masażysty.. ale jakoś mi tak cieżko dotrzeć tam tongue

41

Oj, ja bym poszła najpierw do lekarza.

42

Lekarz mówił mi,że ze bólami pleców to najpierw trzeba iść do lekarza i dopiero jak on stwierdzi,że można iść do masażysty np.to wtedy iść.Nie można leczyć bólu pleców na własną rękę.Nieodpowiedni kręgarz może zaszkodzić

43

No pewnie, że może zaszkodzić. Poza tym lekarz może zalecić rehabilitację, która może się przydać.