Thorsten Weiss Jenny Bor: „Żywność funkcjonalna. Najzdrowsze produkty z natury”
Współczesna produkcja żywności na masową skalę oznacza narażenie nas na konserwanty i ulepszacze smaku, które negatywnie wpływają na nasze zdrowie. Żyjemy w pośpiechu i tak samo jemy, nie zastanawiając się, jak pożywienie oddziałuje na nasz organizm. Aby uniknąć poważnych konsekwencji zdrowotnych, wynikających ze śmieciowego jedzenia, warto zainteresować się alternatywą, która pomoże nam uniknąć chorób – superżywnością.
Autorzy tej publikacji to specjaliści z zakresu zdrowego stylu życia, prowadzący kursy uczące m.in., jak wprowadzić i utrzymać pozytywne zmiany w żywieniu. Pokazują, że odpowiednio dobrana dieta nie tylko podtrzymuje nasze funkcje życiowe, ale też może leczyć popularne schorzenia. Dodatkowo sprawia, że tracimy zbędne kilogramy bez restrykcyjnych wyrzeczeń.
W tej książce znajdziecie opisy kilkudziesięciu owoców, warzyw, ziół itp., które pochodzą wprost z natury i mają życiodajne właściwości. Pozwalają wzmocnić system odpornościowy, poprawiają stan organizmu i doenergetyzowują go. Jeśli więc chcecie uniknąć poważnych chorób bez konieczności zażywania drogich suplementów, wyleczyć bieżące dolegliwości, oczyścić organizm i wyregulować poziom hormonów, koniecznie sprawdźcie, które produkty z listy szczególnie polecanych tutaj macie już u siebie, a które warto szybko zakupić. Poza szczegółowymi opisami znajdują się tu również przydatne przepisy, pozwalające w ciekawy sposób je przyrządzić.
Poznajcie supermoc, która kryje się zarówno w znanych od lat: pokrzywie, aloesie czy żeń-szeniu, jak i bardziej egzotycznych, a odkrywanych od niedawna jagodach goji, nasionach chia czy stewii.
Żywność funkcjonalna nie musi być luksusem – każdy z nas może bez przeszkód wprowadzić ją do swojego menu. Tutaj znajdziecie wszelkie informacje, jakie urządzenia i akcesoria pomogą w przyrządzaniu zdrowych i smacznych potraw. Od dziś możecie jeść bardziej świadomie, wpływając tym samym na swoje zdrowie i samopoczucie. Polecam Wam ten poradnik!
Dziękujemy za udostępnienie egzemplarza do recenzji –
Redakcja