Zrazy wołowe z marynowaną dynią | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zrazy wołowe z marynowaną dynią

26 września 2018, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 6 plastrów udźca wołowego
  • 12 plastrów boczku wędzonego, gotowanego
  • 3 ogórki kiszone
  • 1,5 cebuli
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól i pieprz
  • 600g dyni marynowanej
  • pieczone ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • 4 łyżki mąki
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • 300ml bulionu wołowego

 

file1357910681

Sposób przygotowania:

  • Plastry wołowiny rozbij tłuczkiem, posól, popieprz i posmaruj musztardą,
  • ułóż boczek, cebulę (pióra) i ogórki (ćwiartki), brzegi załóż do środka i zwiń w roladę. Obtocz w mące i obsmaż na tłuszczu.
  • Podlej winem i bulionem, przykryj pokrywą i piecz w 170ºC ok. 45min.
  • Podawaj z pieczonymi ząbkami czosnku, marynowaną dynią i rozmarynem, polane sosem z duszenia.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz