Zrazy wołowe z marynowaną dynią

26 września 2018, dodał: 5tka

składniki:

  • 6 plastrów udźca wołowego
  • 12 plastrów boczku wędzonego, gotowanego
  • 3 ogórki kiszone
  • 1,5 cebuli
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól i pieprz
  • 600g dyni marynowanej
  • pieczone ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • 4 łyżki mąki
  • 100ml czerwonego wytrawnego wina
  • 300ml bulionu wołowego

 

file1357910681

Sposób przygotowania:

  • Plastry wołowiny rozbij tłuczkiem, posól, popieprz i posmaruj musztardą,
  • ułóż boczek, cebulę (pióra) i ogórki (ćwiartki), brzegi załóż do środka i zwiń w roladę. Obtocz w mące i obsmaż na tłuszczu.
  • Podlej winem i bulionem, przykryj pokrywą i piecz w 170ºC ok. 45min.
  • Podawaj z pieczonymi ząbkami czosnku, marynowaną dynią i rozmarynem, polane sosem z duszenia.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Ile już udało Wam się schudnąć?…
ja juz 4 kg :) ale zaczelam chudnac dopiero jak pani dietetyk sporzadzila...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
na pewno skutecznie bedzie odchudzac sie z pomoca dietetyka, ja chodze do pani Elzbiety...
Poszukiwany dobry fryzjer - Mazowsz…
a Figaro w Warszawie? maja 3 dobre salony, sama korzystam z ich uslug...
Dekoloryzacja
ja robilam dekoloryzacje, w Figaro w Warszawie, pani Paulina mnie obslugiwala, super fryzjerka,...