Zimowy konkurs – wygraj dzbanki Aquaphor Onyx – WYNIKI! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zimowy konkurs – wygraj dzbanki Aquaphor Onyx – WYNIKI!

18 grudnia 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Dziękujemy serdecznie za mnóstwo wspaniałych komentarzy. Po długich naradach udało nam się wybrać 3 zwycięskie komentarze. Nagrody w postaci dzbanka filtrującego Aquaphor Onyx z 2 filtrami magnezowymi zdobyli:

 

Joanna S.

„Bob Marley śpiewał kiedyś o ”One Cup of Coffee” Bob Dylan poszedł o krok dalej i poprosił o “One More Cup of Coffee” Natomiast niezapomniany Nat King Cole, zaśpiewał to, co chciałaby usłyszeć niejedna kobieta od swojego ukochanego: „You’re the Cream in my Coffee”
Zarówno ja, jak i moja druga połówka uwielbiamy kawę. Pijemy ją… nie – delektujemy się nią i powoli smakujemy, aby poczuć jej smak i aromat. Do naszych ulubionych należą kawy z dodatkami. Teraz – w zimowe wieczory bardzo często popijamy taką kawę:
Kawa z czekoladą :)
2 kopiaste łyżeczki kawy naturalnej
2 szklanki wody
2 łyżki czekolady w proszku
¼ szklanki wiśniówki
1 łyżeczka cukru
bita śmietana do dekoracji

Kawę zalewamy gorącą wodą. Po około 2-3 minutach przerzedzamy. Łączymy – intensywnie mieszając – z czekoladą i wiśniówką. Wlewamy do wysokich szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cukrem :) Delektujmy się tym co najlepsze :) Kawa ta idealnie pasuje do świątecznych pierniczków, pysznego zawijanego makowca czy sernika z ogromną ilością bakalii!”

 

Marta D.

„Pomysł dla prawdziwych kawoszy i zmarzluchów. Klasyka i interpretacja. Sprawdzona.

Składniki:

– filiżanka świeżo parzonej, palonej kawy

– 30 ml irlandzkiej whiskey

– 1 łyżka  miodu

– 2-3 łyżki śmietany lekko ubitej z cukrem

– plasterek pomarańczy

– 1/2 łyżeczki gęstego soku z wiśni

– odrobina cynamonu i imbiru

Szklankę podgrzać, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę. Na dno szklanki wlać miarkę whiskey i dodać łyżkę miodu. Zaparzyć filiżankę kawy w kawiarce (mokka) bądź w ekspresie (espresso), wlać ją do szklanki i wymieszać z whiskey i miodem. Na wierzch delikatnie wlać ubitą wcześniej z cukrem śmietanę. Posypać odrobiną cynamonu i imbiru. Ważne jest, aby nie pomieszała się ona z aromatycznym płynem. Wlać sok z wiśni. Udekorować plasterkiem pomarańczy. Wrażenia smakowe – cudowne, efekt rozgrzewający – gwarantowany.”

 

Mateuncio

„To zupełnie nie jest przepis z Internetu, zabrzmi może niedorzecznie, ale to najlepszy „napój” (bo nie wiem, jak to zaklasyfikować) i przy okazji najpiękniejsze wspomnienie z dzieciństwa. Do tego smakuje najlepiej tylko na wodzie w mojej rodzinnej miejscowości- niby na chemii mówią, że woda jest bezsmakowa, ale to bujda na resorach. W mojej wiosce jest najlepsza!
Ale do rzeczy! Kiedy byliśmy dziećmi, babcia robiła mi i młodszemu bratu takie „piciu”:
Najpierw gotowała wodę i zalewała nią suche liście (początkowo nie wiedzieliśmy co to było, potem okazało się, że to czarna herbata z dodatkiem ususzonych liści mięty). Dzieliła tę miksturę na nas dwóch i wlewała ją do naszych kubeczków, potem dodawała gęstego soku z malin, które rozsiały się przy płocie. Określenie „mikstura” pochodzi stąd, że dla dzieci, którymi byliśmy, babcia jawiła się jako prawdziwa szamanka, kiedy zaparzała zioła – lubiła to, jak bardzo ją wtedy podziwialiśmy. Do parującego napoju dodawała pociągłą kroplę miodu z pasieki sąsiada- dotąd wspominam i na co dzień staram się naśladować całkowitą naturalność jej pomysłów. Na koniec, kiedy wszystko się zaparzyło, dolewała chłodnej wody ze słoiczka, w którym miała zawsze ostudzoną, gotowaną wodę. Nie lubiliśmy z bratem pić gorącego, dlatego musiała wymyślić jakieś rozwiązanie.
Tak naprawdę to koniec. Przepis jest prosty- może zbyt prosty na konkurs, ale co tam, spróbuję:)

A dzbanek? Pewnie dostałaby go babcia na spóźnioną Gwiazdkę, w tym roku niestety spędzę Święta z daleka od rodzinnego domu.”

 

SERDECZNIE GRATULUJEMY!

 

Unikalna technologia zastosowana w dzbankach filtrujących umożliwia uzyskanie wysokojakościowej wody. Wody przefiltrowanej można używać do zaspokajania pragnienia, parzenia kawy czy herbaty, ale także do przygotowywania posiłków. Woda filtrowana to podstawa zdrowej kuchni. Dlatego wraz z marką AQUAPHOR przygotowaliśmy dla Was wspaniały konkurs, w którym do wygrania są dzbanki filtrujące AQUAPHOR Onyx z  2 sztukami wkładu magnezowego AQUAPHOR B25 (Mg) MAXFOR.

Zadanie konkursowe:

Podzielcie się z nami swoimi tajemnicami kulinarnymi: oczekujemy przepisów na świąteczne, zimowe, rozgrzewające herbaty, koktajle i napoje

Nagrodą w konkursie jest dzbanek filtrujący AQUAPHOR Onyx o pojemności 4,2 l z wkładem magnezowym AQUAPHOR B25 (Mg) MAXFOR.

Do rozdania mamy 3 dzbanki zatem w konkursie wygrywają 3 osoby.

Konkurs trwa od dnia 18 do dnia 30 grudnia 2018 roku. Wyniki podamy do dnia 4 stycznia 2019 roku.

Dzbanek AQUAPHOR Onyx

Dzbanek w stylu vintage, łączący elementy wzornictwa sprzed lat i współczesne rozwiązania konstrukcyjne. Model w owalnej obudowie, z poręczną rączką do pewnego trzymania sporej pojemności wody z wygodnym systemem nalewania wody w pokrywce to idealny wybór dla osób ceniących sobie wygodę użytkowania. Tradycja splatająca się z modernizmem uwidoczniona w dzbanku filtrującym AQUAPHOR idealnie wpasowuje się w trendy, sprawiając, że dzbanek z najnowszej serii staje się się absolutnym „must have” nowoczesnej pani domu.

Onyx wyposażony jest we wkład magnezowy AQUAPHOR B25 (Mg) MAXFOR. Uniwersalny wymienny wkład filtrujący przeznaczony do oczyszczania wody wodociągowej. Skutecznie usuwa z wody m. in. zanieczyszczenia mechaniczne, chlor, fenol, pestycydy, żelazo, metale ciężkie, niwelując nieprzyjemny posmak i zapach wody. Zmiękcza wodę, usuwając z niej kamień, a jednocześnie dodatkowo wzbogaca ją w magnez.

Magnez to życiodajny pierwiastek, który sprawia, że lepiej znosimy stresy i łatwiej radzimy sobie z infekcjami i wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Działa on uspokajająco i uodporniająco, zwiększając możliwości obronne organizmu. Jest zbawienny dla naszego serca i układu krążenia – reguluje ciśnienie krwi i jej krzepliwość, obniża poziom cholesterolu, obniżając ryzyko występowania chorób układu krążenia.

Stosowanie wkładów AQUAPHOR B25 (Mg) Maxfor sprawia, że dostarczamy organizmowi dodatkową porcję zdrowia w postaci magnezu. Kontrolowana mineralizacja jonami magnezu pozwala zachować w wodzie odpowiednie proporcje poziomu minerału, nie przyczyniając się do zwiększania twardości wody i wytrącania się kamienia.

Spożywanie wody uzdatnionej wkładem AQUAPHOR B25 (Mg) Maxfor daje nam pewność, że dbamy o zdrowie. Stosowanie wody przefiltrowanej wkładem magnezowym do przygotowania potraw i napojów gwarantuje uzyskanie niepowtarzalnego smaku i aromatu przyrządzanych dań.

POLECAMY: aquaphor.pl/onyx

 

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

43 komentarzy do Zimowy konkurs – wygraj dzbanki Aquaphor Onyx – WYNIKI!

  1. avatar Sarna pisze:

    Zima to czas, w którym nasza odporność często wystawiana jest na próbę, szczególnie w tym zaskakującym okresie, kiedy w grudniu zastanawiamy się, czy pogoda jest bardziej listopadowa, czy marcowa. Moim niezawodnym sposobem na polepszenie odporności jest Miskturka, której tradycja byłą przekazywana przez pokolenia w mojej rodzinie.

    Przepis nie jest skomplikowany, za to daje doskonałe efekty.
    Składniki:
    – 250 ml wrzącej wody
    – 1 cm kłącza imbiru
    – 5 goździków
    – 3 łyżki soku malinowego
    – 1 łyżeczka miodu
    – 1 łyżeczka soku z cytryny
    – pół ząbka czosnku (opcjonalnie)

    Imbir należy pokroić w plasterki i zalać wrzątkiem. Gdy napar nieco przestygnie, dodać sok malinowy, goździki, sok z cytryny i miód. W wersji dla odważnych (albo czujących, że nadchodzi choroba) można dodać pokrojony w plasterki czosnek, który bardzo wzbogaca aromat. Przygotujcie się na eksplozję smaków i zastrzyk rozgrzewającej energii :)

  2. avatar Monika pisze:

    Kiedy na zewnątrz mróz lub plucha każdemu doda zdrowia i podniesie na duchu rozgrzewająca herbatka wg mojego przepisu.
    Zaparzamy duży (najlepiej ulubiony) kubek czarnej herbaty z dodatkiem plasterka cytryny,plasterka pomarańczy, 1-2 cm obranego i pokrojonego imbiru, laski cynamonu, 3-4 goździki i odrobinki wzmacniacza np. Soplicówka pigwowa.
    Nie bez znaczenia jest też sposób i miejsce spożywania tego napoju. Należy usiąść w ulubionym fotel, przy rozpalonym kominku (brak kominka można zastąpić oświetloną pięknie choinką),objąć kubek dłońmi i już można się delektować. Na zdrowie.

  3. avatar Przemysław Kowalski pisze:

    Przepis na rozgrzewająca herbatę z prądem % ;)
    To sposób na dłuższe zimowe wyprawy, dobrze taka herbatkę zabrać w termos ;)
    -dwie łyżeczki zwykłej herbaty earlgrey
    -jedna łyżeczka miodu
    -kawałek imbiru
    -szczypta cynamonu
    -szczypta pieprzu cayenne
    -kieliszek rumu
    -plasterek pomarańczy dla nadania dodatkowego aromatu

    Salut!!!!?

  4. avatar Szymon pisze:

    Amsterdamski Cydr:

    Cydr: 4,5 litra cydru jabłkowego; 60 gram suszonej lawendy; 10 pałeczek cynamonu; 5 przeciętych na pół cytryn; 4 szklanki miodu; 60 gram kardamonu; 12 korzeni imbiru; obierki z 5 pomarańczy; 15 gram goździków; 5 szotów gorzkiej wódki

    Na każdą porcję dodatkowo:
    pół szklanki grzanego cydru; 1/6 szklanki pomarańczowego Curacao; 1/4 szklanki jabłkowego brandy

    1. W dużym garnku zmieszać cydr z lawendą, cynamonem, cytrynami, miodem, kardamonem, imbirem, skórkami od pomarańczy i gorzką wódką. Wstawić na wolny ogień na 20 minut. Po czym zdjąć z ognia i przykryć przezroczystą folią. Pozostawić do duszenia się na 7 minut i odcedzić do osobnego naczynia.

    2. Na każdą porcję dodać pół szklanki grzanego cydru do kubka z Curacao i brandy. Przemieszać i podawać na gorąco.

  5. avatar Urszulka pisze:

    Gdy zimowe poranki niepostrzeżenie zmieniają się w wieczory kubek rozgrzewającej czekolady potrafi zdziałać cuda i przywrócić uśmiech na naszej twarzy. :) Ja przygotowuję czekoladę na gorąco sama według przepisu, który jest naprawdę prosty. Składniki: tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady, mleko, śmietanka, cynamon i/lub imbir. Wlewam mleko do rondelka, dolewam odrobinkę śmietany i grzeję, mieszając po dnie. Staram się, aby mleko nie wykipiało, ale nie zawsze mi się udaje :) Do mieszanki mleczno-śmietankowej wrzucam tabliczkę czekolady w postaci połamanych kostek. Mieszam i chłonę zapach, który działa na mnie kojąco, zwłaszcza po ciężkim dniu. Dodaję imbir, czasami też cynamon – zależy na co mam ochotę. Przyznam szczerze, że jednak imbir skradł mi serce i to jego dodaję najczęściej do czekolady/herbaty/kawy, a nawet do wyciskanego soku z jabłek. Po wymieszaniu zdejmuję rondelek i odstawiam go na parę minut, by czekolada „ochłonęła”, po czym nalewam sobie pełny kubek i zanurzam usta w czekoladzianym eliksirze, który już wiele razy uatrakcyjniał mi chłodne wieczory ;)

  6. avatar Barbara Miecznikowska pisze:

    Jestem kawoszką i dla tego najbardziej lubię rozgrzewające kawy.Kawa z pikantnym dodatkami jest bardzo smaczna ,a jednocześnie zdrowa.1)1/2 szkl mocnej kawy dopełnić gorącym mlekiem,dodać miód (według uznania),cynamon,odrobina imbiru.2) Do 3/4 szkl mocnej kawy dodać pół kieliszka likieru(może być kawowy),odrobina chilli,jeśli ktoś lubi dopełnić szkl bitą śmietaną.

  7. avatar Ewelina pisze:

    Na chłodne zimowe wieczory mam dwa sprawdzone przepisy na napoje rozgrzewające nie tylko ciało, ale i duszę. Przepisy pełne aromatów i wspaniałych zapachów, przy których można się rozmarzyć i które pozwolą nam się zrelaksować.

    >>>>>
    Przepis na kakao z nutką pikanterii:

    Składniki:
    – 2 ml mleka
    – 2 łyżki ciemnego kakao
    – 2 łyżki miodu prawdziwego
    – 1/4 łyżeczki cynamonu
    – szczypta lub nawet więcej pieprzu cayenne
    – szczypta soli

    Sposób przygotowania:
    Wszystkie składniki, podgrzewamy w garnku na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy napój będzie gorący, a składniki połączone, możemy przelać do kubka i delektować się.

    >>>>>
    Przepis na grzane wino:
    – 200 ml wytrawnego wina
    – 3 plasterki pomarańczy
    – 5 goździków
    – kawałek korzenia imbiru pokrojonego w plasterki
    – łyżka miodu

    Wszystkie składniki podgrzewamy w garnku na małym ogniu, do uzyskania odpowiadającej nam temperatury napoju. Przelewamy całość do kieliszka i możemy już usiąść pod kocem z książką :)

  8. avatar Małgosia pisze:

    Dzbanek gorącej wody, zaparzyć w nim czarną herbatę, dodać liście i gałązki mięty, parę plasterków cytryny, trochę cukru jak kto lubi i…to wszystko! ❤️

  9. avatar patulka pisze:

    Herbatka z pazurem!

    Żeby w zimne dni rozgrzać się należycie,
    Przedstawię Wam przepis, który kocham nad życie.
    Na herbatkę, która „Z PAZUREM” się nazywa,
    Bo pali w gardło prawie jak pokrzywa!
    Do sporządzenia potrzebujemy przygotować,
    Składniki, by napar mógł wspaniale smakować:

    3 małe goździki
    1 łyżeczka startego imbiru
    1/2 łyżeczki kardamonu
    2 łyżeczki ulubionej czarnej herbaty
    1 łyżeczka miodu
    szczypta pieprzu cayenne

    A teraz szybki przepis na sporządzenie,
    Notujcie uważnie – herbatka jak marzenie!

    Do gotowanej wody (330 ml) dodawać stopniowo,
    Imbir i goździki – brzmi mi to baśniowo.
    Gotować od 5 do 10 minut na ogniu małym,
    Do mieszania mikstur wręcz doskonałym.
    Wsypać herbatę i kardamon pachnący,
    I już zapach po domu rozchodzi się kuszący.
    Odcedzić, ostudzić i miodem doprawić,
    Wypić do dna i na mrozie bezpiecznie się bawić!

  10. avatar Dawid pisze:

    Moim najlepszym sposobem na zimową chandrę i przeziębienie jest grzaniec na bogato! Składa się on oczywiście głównie z piwa, które grzejmy wraz z dodatkiem kilku łyżeczek miodu. Do wywaru dodajemy goździki, kardamon i gałkę muszkatołową oraz odrobinę cynamonu.

    Można dodać też plasterek pomarańczy, albo podać z laseczką wanilii.

    Gorrąco polecam!

Dodaj komentarz do patulka


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...