Zdrowa i promienna skóra – 60 potraw dla pięknej cery

30 października 2019, dodał: Redakcja

 

 

Kanon kobiecego piękna zmieniał się przez wieki. Ale to jedno nigdy nie wyszło z mody: gładka i promienna cera. Skóra twarzy jest naszym pierwszy filtrem ze światem. Czasem specjalnie znikamy pod warstwą grubego naskórka, by się zdystansować, niekiedy oblewamy się pąsem i mamy seksowną odsłonę. Skóra twarzy odzwierciedla nasze samopoczucie i stan zdrowia.

zdrowa i promienna skóra 60 potraw dla pieknej cery

Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem.

Zdrowo wyglądająca skóra musi być dobrze odżywiona. Od zewnątrz, ale i od wewnątrz. Kremy i maseczki, nawet te najdroższe, same nie wystarczą.

Odpowiednio zbilansowana dieta to droga do wydobycia piękna Twojej cery. A skóra odbudowuje się już w 90 dni – to krótko, sama zobaczysz.

Poznaj żywieniowe metody naszych prababek. Dowiedz się, jak zbudowana jest Twoja skóra i co ma na nią wpływ. A przede wszystkim – jak i czym ją karmić, by nabrała blasku!

Odżywcze koktajle, sałatki, misy mocy, świeżo wyciskane soki warzywne, owsianki i omlety… Wszystko sezonowe, zainspirowane porą roku, dostępnością na bazarku, wysycone składnikami odżywczymi. Skomponowane tak, by utrzymać młodość Twojej skóry, nawilżyć ją, ochronić przed słońcem i nadać jej piękny kolor, wygładzić i wesprzeć, gdy skóra jest problematyczna. Sama zdecyduj, na czym najbardziej Ci zależy, i jedz na zdrowie.

 

O autorach

 

Agata Ziemnicka – dietetyczka i psycholożka. Od lat uczy, jak zdrowo żyć i jak dbać o siebie jedzeniem. Na antenie TVN Style współprowadziła programy Rewolucja na talerzu i Szczypta smaku. Jako ekspertka od zdrowego żywienia dzieci występowała także w cyklach Dzień dobry TVN. Założycielka fundacji KOBIETY BEZ DIETY. Autorka poradników i książek z przepisami, m.in. Soki i koktajle w minutę, wydanej nakładem Wydawnictwa Burda.

 

Julien Sosso – Francuz, który przeprowadził się do Polski, zawodowo zajmuje się logistyką i jest facylitatorem finansowym. Gotowanie jest jego miłością. Uczył się w Ballymaloe Cookery School w Irlandii, następnie praktykował w restauracji Ballymaloe, później w Spring w Londynie. Poza tym uczył się wypieku prawdziwego chleba we Francji od piekarza prowadzącego organiczną piekarnię w sercu Charentes Maritimes. Piecze chleby tak pyszne jak najukochańsza babcia. Gotuje sezonowo, mądrze. Gotowanie jest dla niego wyrazem miłości i obdarowywaniem siebie oraz innych.

 

 

 





loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak mieć więcej energii
Mojej mamie kupiłam suplement, dobrze działa na pamięć żeń szeń, który jest tam...
pcos
Ja też to mam, ale nie biorę nic, naprawdę musiałyby mieć poi kilka...
Poprawa kondycji na rowerze
Polecam fajną stronkę https://fundacjamorska.pl nt uprawiania sportu, treningów, suplementów diety i odżywek dla sportowców....
Kredyt na szybko
Ja już od dłuższego czasu zastanawiam się nad zaciągnięciem kredytu, bo mimo dobrej...