URODA I ZDROWIE

Wygraj suplementy Vitmax – konkurs FB – wyniki!

4 listopada 2014, dodał: Redakcja

_vitmax_konkurs

Serdecznie dziękujemy wszystkim naszym Czytelnikom oraz Fanom na Facebooku za udział w listopadowym konkursie pod patronatem firmy BS FARM. Do wygrania były zestawy VITMAX.

Vitmax to preparat pozytywnie wpływający na odporność, witalność, kondycję organizmu. Oczyszcza go z toksyn, opóźnia procesy starzenia.

ZADANIE KONKURSOWE: Wymień 3 Twoim zdaniem najważniejsze składniki jesiennej diety.

ODPOWIEDZI prosimy wpisywać w komentarzach pod artykułem konkursowym na Facebooku (TUTAJ), dopuszczalne przesyłanie wiadomości na redakcyjną skrzynkę FB lub na adres [email protected]

WARUNKIEM udziału w zabawie jest polubienie strony sponsora konkursu BS FARM. Mile widziane udostępnianie wpisu konkursowego. Życzymy powodzenia!

Regulamin konkursu zgodny z regulaminem portalu: TUTAJ

Pięknie dziękujemy za ogromną aktywność w konkursie. Ranking wykazał, iż najczęściej w Waszym jesiennym menu pojawiają się: papryka, grzyby, czosnek, miód i jabłka. Ale lista wszystkich wymienionych składników diety byłaby bardzo długa i na pewno zadowoliłaby każdego szefa kuchni.

LAUREATAMI KONKURSU ZOSTALI:

1. Michał Kwolek
2. Grażyna Lasek
3. Beata Bielecka
4. Grzegorz Wójcicki
5. Marlena Skiba

Gratulujemy serdecznie. Informacje o wyróżnieniu powędrowały do laureatów, czekamy na dane teleadresowe.

Nagrodami w konkursie są zestawy suplementów VITMAX (2 szt.). Wygrywa 5 osób.

O NAGRODZIE:

Suplement diety Vitmax zawiera kompleks ekstraktów z owoców i warzyw. Dostarcza organizmowi niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania fito składniki – witaminę C, polifenole, katechiny, antocyjany, luteinę, likopen.

Działanie Vitmax:
•    wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu
•    wzmacnia odporność
•    oczyszcza organizm z toksyn
•    przywraca witalność i poprawia samopoczucie
•    uzupełnia niedobory witamin i minerałów
•    opóźnia procesy starzenia się organizmu

Dobrze zbilansowane składniki uzupełniają niedobory witamin oraz wpływają na ich prawidłowe wchłanianie.
Acerola i mandarynka – dzięki wysokiej zawartości witaminy C zwiększają odporność organizmu, zmniejszają uczucie zmęczenia, wspomagają regenerację kolagenu. Witamina C jest szczególnie ważna dla osób mających problemy z krążeniem, gdyż uelastycznia i uszczelnia naczynia krwionośne.
Malina i jagody acai – bogate w antocyjany zapobiegające utlenianiu się witaminy C i odpowiedzialne za szybkie jej przyswajanie.
Arbuz – zawarty w nim likopen, silny antyutleniacz, skutecznie chroni skórę przed promieniowaniem UV, tym samym opóźnia procesy starzenia się. Likopen jest też ceniony za działanie antynowotworowe. Chroni również organizm przed chorobami układu krwionośnego.

_vitmax
Granat – niezwykle bogaty w naturalne antyoksydanty, w tym kwas elagowy, stymulujący prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i hamujący procesy rakotwórcze.
Korzeń buraka czerwonego – zawiera białko, cukry, sole mineralne, witaminy z grupy B, witaminę C, mnóstwo błonnika, dzięki któremu poprawia trawienie.
Pietruszka – bogata w prowitaminę A, którą organizm przekształca w retinol wzmacniający skórę, włosy, paznokcie.
Żurawina – zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz karoten, a ponadto sód, potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Uzupełnia minerały i witaminy w organizmie.
Jabłko i jagody goji – stymulują układ odpornościowy i trawienny.
Szpinak – źródło witamin (A, B1, B2, B6, C, PP) oraz mikroelementów (magnezu, fosforu, wapnia, sodu, żelaza, potasu), które wpływają na poprawę kondycji organizmu i jego prawidłowe funkcjonowanie. Szpinak zawiera również luteinę korzystnie wpływającą na wzrok.
Jarmuż – bogate źródło witamin K, C, karetonoidów (β-karotenu, luteiny, zeaksantyny), a także wapnia i żelaza. Zawiera również sulforafan, wykazujący działanie antynowotworowe.
Żeń-szeń – bardzo bogaty w witaminy, mikroelementy i kwasy organiczne. Przede wszystkim dodaje energii i podnosi witalność. Pomaga zwiększyć odporność na stres i sprzyja poprawie koncentracji. Pomaga też w redukcji nadwagi.

Składniki: ekstrakty z: jagody acai (standaryzowany na 25,8% kwasów fenolowych i 1,15% antocyjan), owocu aceroli (standaryzowany na 25,96% witaminy C), mandarynki (standaryzowany na 41,08% witaminy C), arbuza (standaryzowany na 1100 ppm likopenów, korzenia czerwonego buraka, owocu granatu (standaryzowany na 40,97% kwasu elagowego, owocu maliny (standaryzowany na 41,02% kwasu elagowego oraz na 0,75% antocyjan), jagody goji (standaryzowany na 21,56% polisacharydów), liści pietruszki, szpinaku, owocu żurawiny, jabłka, jarmużu  (standaryzowany na 2,21% luteiny), korzenia żeń-szenia, celuloza mikrokrystaliczna (substancja wypełniająca), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca. Składniki otoczki: żelatyna, dwutlenek tytanu (barwnik).

Vitmax – bomba witaminowa, suplement diety
Cena detaliczna ok. 22,20 zł/60 kapsułek
Wyłączny dystrybutor BS FARM

Suplementy diety BS FARM dostępne są w aptekach Dbam o Zdrowie, Gemini.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

4 komentarzy do Wygraj suplementy Vitmax – konkurs FB – wyniki!

  1. avatar Monika pisze:

    Melancholijny, senny pejzaż pod parasolem swoim skrywa z zarysem triumfującego uśmiechu nie tylko aromatyczny bukiet składający się z samych dobrodziejstw natury, lecz niekiedy przynosi nam osłabienie organizmu i depresyjne stany. Kiedy wiatr śpiewak rozpoczyna grać sentymentalne melodie, unikalne tęsknodie i nagle atakuje nas przeziębienie i chroniczne wyczerpanie organizmu to wspaniałym antidotum okazują się rozgrzewające nalewki z dzikiej róży. Jeśli jednak mam zdecydować się na trzy najważniejsze według mnie składniki jesiennej diety to wybieram cząber, który „zmartwionego uczyni radosnym”. Cząber jest silnie aromatyczną przyprawą, która idealnie pasuje do wszystkich potraw warzywnych i uchodzi za afrodyzjak. Cząber posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybowe, przeciwzapalne, przeciwbiegunkowe, przeciwbólowe i antyoksydacyjne, tak też ten cały repertuar powoduje, że nic negatywnie już mnie zaskoczyć nie może. Przeciwdziała też nadmiernej fermentacji w jelitach oraz działa przeciwbiegunkowo. Mój drugi typ to „uszczęśliwiacz”, zwany hizopem, który autentycznie pomaga na smutek, melancholię, depresję i nawet bóle wątroby. Pasuje dosłownie do wszystkich dań warzywnych, mięsnych i rybnych, a także do wyrobów z ciasta i potraw zbożowych. Moja trzecia propozycja to obowiązkowo bazylia. Pewien mędrzec nawet mawiał: „Kto ma wysoką gorączkę, niech ugotuje bazylię w winie, doda miód i często pije tak sporządzony napój”. Z takimi niezawodnymi kompanami żadna chandra już mi nie straszna ;)

  2. avatar Iwona M pisze:

    Po pierwsze w jesiennej diecie dajmy sobie „zastrzyk” witamin,
    Z grupy A, B, C czy E, każda zdrowie nam poprawi.
    Więc jedzmy warzywa i owoce codziennie,
    by wzmacniać odporność i zwiększać energię.
    Choćby dynia, nie tylko na Halloween się nada
    To prawdziwy jesienny obrońca np. o piękną skórę i włosy zadba
    Weźmy przykład z Papaja, co szpinak zajadał,
    który mikroelementów ma mnóstwo i kondycję poprawia.
    Odtrujemy organizm i wypełnimy brzuszek,
    Jeśli skusimy się na kilka jabłuszek.
    Wytrwałym wojownikiem z grypą jest dla nas cebula,
    Wiele dla naszego organizmu zdziała, to sama natura.
    Po drugie pamiętajmy o błonniku, musi się znaleźć w diecie
    będziemy syci dłużej, zdrowsi i kobietki nie utyjecie.
    I po trzecie przyda się coś co nas od środka rozgrzeje,
    Tu herbatka z miodem i cytryną zaszaleje.
    A każdy chłodny, deszczowy dzień, jakby miał więcej słońca,
    kiedy w kubku pojawi się czekolada gorąca.
    Poprawi nam humor i skołatane nerwy ukoi,
    Gdy głębokie pokłady endorfin w nas wyzwoli.
    Tak więc, jeśli będziemy pamiętać o diecie
    Nie straszna nam będzie szara, smutna jesień.

  3. avatar Martyna pisze:

    Pierwszym składnikiem będzie cebula,która pomoże nam walczyć z jesiennymi infekcjami i grypą. Potrzebujemy więcej energii także powinnismy jesc duzo cieplych rzeczy tutaj wymienie warzywa. Jest to drugi składnik. Miska gorących warzyw, najlepiej ugotowanych na parze lub duszonych z dodatkiem ulubionych przypraw i kromka razowego chleba z masłem. Trzecim skladnikiem będą herbaty z ziółn a przykład rumianku, melisy.

  4. avatar Ejszetka pisze:

    Jesień to czas, w którym coraz bardziej ubywa słońca i zwiększa się nasza podatność na zachorowania. Pierwszym najważniejszym składnikiem będzie więc witamina C, która pomoże nam wzmocnić naszą odporność. Jesień wpływa również niekorzystnie na nasze samopoczucie. Z każdym krótszym dniem, stajemy się coraz to bardziej osowiali i zmęczeni. Kolejnym składnikiem będzie więc żeń-szeń, który doda nam energii. O ile w lecie jemy mnóstwo zielonych warzyw, o tyle z nadejściem jesieni jemy ich coraz to mniej. W związku z tym ostatnim składnikiem będą mikroelementy, takie jak magnez, żelazo, i wapń, niezbędne nam do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...