Produkt (100g) |
Energia |
Białko |
Węglowodany |
Tłuszcze |
Baranina (udziec) |
234 |
18 |
0 |
18 |
Cielęcina (chuda, bez kości) |
108 |
20 |
0 |
3 |
Dorsz świeży (bez skóry) |
69 |
16 |
0 |
1 |
Dorsz wędzony |
94 |
22,1 |
0 |
0,5 |
Flaki |
48 |
16 |
0 |
2 |
Flądra świeża |
83 |
16,5 |
0 |
1,8 |
Gęś, tuszka |
339 |
14,1 |
0 |
31,8 |
Indyk |
173 |
24 |
0 |
9 |
Kabanosy |
326 |
27,4 |
0 |
24,3 |
Kabanosy z kurczaka |
247 |
22,8 |
0,1 |
17,4 |
Kaczka |
277 |
18 |
0 |
23 |
Karp |
102 |
16 |
0 |
4 |
Kiełbasa parówkowa |
323 |
11 |
0 |
31,5 |
Kiełbasa myśliwska sucha |
291 |
27,8 |
0 |
20,1 |
Kiełbasa zwyczajna |
209 |
17,6 |
0 |
15,6 |
Kotlet mielony z mięsa mieszanego |
284 |
13 |
11,8 |
21,1 |
Kotlet schabowy panierowany |
351 |
19 |
15,9 |
24,1 |
Królik |
156 |
21 |
0 |
8 |
Kura, tuszka |
202 |
18,5 |
0 |
14,3 |
Kurczak chudy |
119 |
23 |
0 |
3 |
Kurczak pieczony |
179 |
16,4 |
0,1 |
12,7 |
Kurczak, mięso z piersi bez skóry |
99 |
21,5 |
0 |
1,3 |
Kurczak, mięso z uda ze skórą |
158 |
16,8 |
0 |
10,2 |
Kurczak, skrzydło |
186 |
19,2 |
0 |
12,2 |
Wątroba wieprzowa |
129 |
20 |
2 |
5 |
Wątróbki drobiowe |
136 |
19 |
1 |
6 |
Wieprzowina (schab) |
174 |
21 |
0 |
10 |
Wołowina (polędwica) |
112 |
20 |
0 |
4 |
Żołądki drobiowe |
93 |
11 |
0 |
1 |