| Produkt (100g) | Energia | Białko | Węglowodany | Tłuszcze |
| Baranina (udziec) | 234 | 18 | 0 | 18 |
| Cielęcina (chuda, bez kości) | 108 | 20 | 0 | 3 |
| Dorsz świeży (bez skóry) | 69 | 16 | 0 | 1 |
| Dorsz wędzony | 94 | 22,1 | 0 | 0,5 |
| Flaki | 48 | 16 | 0 | 2 |
| Flądra świeża | 83 | 16,5 | 0 | 1,8 |
| Gęś, tuszka | 339 | 14,1 | 0 | 31,8 |
| Indyk | 173 | 24 | 0 | 9 |
| Kabanosy | 326 | 27,4 | 0 | 24,3 |
| Kabanosy z kurczaka | 247 | 22,8 | 0,1 | 17,4 |
| Kaczka | 277 | 18 | 0 | 23 |
| Karp | 102 | 16 | 0 | 4 |
| Kiełbasa parówkowa | 323 | 11 | 0 | 31,5 |
| Kiełbasa myśliwska sucha | 291 | 27,8 | 0 | 20,1 |
| Kiełbasa zwyczajna | 209 | 17,6 | 0 | 15,6 |
| Kotlet mielony z mięsa mieszanego | 284 | 13 | 11,8 | 21,1 |
| Kotlet schabowy panierowany | 351 | 19 | 15,9 | 24,1 |
| Królik | 156 | 21 | 0 | 8 |
| Kura, tuszka | 202 | 18,5 | 0 | 14,3 |
| Kurczak chudy | 119 | 23 | 0 | 3 |
| Kurczak pieczony | 179 | 16,4 | 0,1 | 12,7 |
| Kurczak, mięso z piersi bez skóry | 99 | 21,5 | 0 | 1,3 |
| Kurczak, mięso z uda ze skórą | 158 | 16,8 | 0 | 10,2 |
| Kurczak, skrzydło | 186 | 19,2 | 0 | 12,2 |
| Wątroba wieprzowa | 129 | 20 | 2 | 5 |
| Wątróbki drobiowe | 136 | 19 | 1 | 6 |
| Wieprzowina (schab) | 174 | 21 | 0 | 10 |
| Wołowina (polędwica) | 112 | 20 | 0 | 4 |
| Żołądki drobiowe | 93 | 11 | 0 | 1 |