Produkt (100g) Energia Białko Węglowodany Tłuszcze
Baranina (udziec) 234 18 0 18
Cielęcina (chuda, bez kości) 108 20 0 3
Dorsz świeży (bez skóry) 69 16 0 1
Dorsz wędzony 94 22,1 0 0,5
Flaki 48 16 0 2
Flądra świeża 83 16,5 0 1,8
Gęś, tuszka 339 14,1 0 31,8
Indyk 173 24 0 9
Kabanosy 326 27,4 0 24,3
Kabanosy z kurczaka 247 22,8 0,1 17,4
Kaczka 277 18 0 23
Karp 102 16 0 4
Kiełbasa parówkowa 323 11 0 31,5
Kiełbasa myśliwska sucha 291 27,8 0 20,1
Kiełbasa zwyczajna 209 17,6 0 15,6
Kotlet mielony z mięsa mieszanego 284 13 11,8 21,1
Kotlet schabowy panierowany 351 19 15,9 24,1
Królik 156 21 0 8
Kura, tuszka 202 18,5 0 14,3
Kurczak chudy 119 23 0 3
Kurczak pieczony 179 16,4 0,1 12,7
Kurczak, mięso z piersi bez skóry 99 21,5 0 1,3
Kurczak, mięso z uda ze skórą 158 16,8 0 10,2
Kurczak, skrzydło 186 19,2 0 12,2
Wątroba wieprzowa 129 20 2 5
Wątróbki drobiowe 136 19 1 6
Wieprzowina (schab) 174 21 0 10
Wołowina (polędwica) 112 20 0 4
Żołądki drobiowe 93 11 0 1