Testujemy tran z rekina – soczyste mango i brzoskwinia – DomowaApteczka.pl | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Testujemy tran z rekina – soczyste mango i brzoskwinia – DomowaApteczka.pl

11 maja 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej II edycji Wielkiej Akcji Testowania – tym razem szukamy 5 testerek do testów tranu z rekina grenlandzkiego – sklep DomowaApteczka.pl

Testy prosimy zamieszczać na przełomie lipca i sierpnia.

tttt

Regulamin akcji znajdziecie TUTAJ

Czekamy na zgłoszenia blogerek  lub fanek naszej strony na Facebooku w komentarzu pod prezentacją kosmetyku.  Prosimy o zgłoszenie wraz z linkiem do bloga lub Waszego Facebooka.

Opis produktu:

Pyszny tran bez posmaku oleju rybiego!
Bogaty skład dla wspomagania naturalnej odporności*
Już powyżej pierwszego roku życia!
W procesie produkcji nie użyto cukru – bezpieczny dla diabetyków!

Zastosowanie: wspomaganie naturalnej odporności organizmu

Działanie: alkiloglicerole obecne w mleku matek karmiących są zawarte także w oleju z wątroby rekina. Aktywują naturalne mechanizmy obronne organizmu. Pozostałe składniki zawarte w suplemencie diety „Tran z Rekina Grenlandzkiego” takie jak witamina A, C, D, cynk oraz selen pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Dodatkowo wywierają korzystny wpływ na zdrowe kości i zęby (witamina C, D), skórę
i włosy (cynk) oraz paznokcie (selen), pomagają także chronić komórki przed stresem oksydacyjnym (witamina C, E).

Fakty:

Rekin to ryba odporna na wszelkie choroby, długowieczna, bardzo szybko regenerująca swe siły. Tran z wątroby rekina od wieków znany medycynie ludowej, szczególnie krajów skandynawskich, doceniany jest także w XXI wieku ze względu na swe szczególne właściwości. Sekret tkwi w substancjach zawartych w wątrobie rekina grenlandzkiego. Są to m.in. alkiloglicerole, skwalen. Czy wiesz, że alkiloglicerole zawarte w oleju z wątroby rekina to eterowe lipidy o dużej aktywności biochemicznej? Występują w niewielkiej ilości w mleku człowieka oraz w układzie krwiotwórczym człowieka. W oleju rekinów, zależnie od gatunku, występuje 30-90% alkilogliceroli. Są łatwo wchłaniane z przewodu pokarmowego. Alkiloglicerole działają w obrębie błon komórkowych. Wpływają na ich strukturę. Spożycie alkilogliceroli prowadzi do podniesienia poziomu granulocytów we krwi oraz immunoglobulin (IgG i IgM) w osoczu.

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: Dzieci powyżej 1 roku życia do 3 roku życia: 1 łyżeczka dziennie (5 ml). Dzieci powyżej 3 lat i osoby dorosłe: 2 łyżeczki dziennie (10 ml). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne. Niewskazane dla: osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią: – należy skonsultować się z lekarzem.

Składniki w maksymalnej porcji dziennej 5 ml/10 ml:
Olej z wątroby rekina grenlandzkiego – 1011 mg / 2022 mg
w tym – alkiloglicerole – 202 mg / 404 mg
Witamina C – 26 mg (50% RWS**) / 52 mg (100% RWS**)
Witamina E – 6 mg (50% RWS**)) / 12 mg (100 % RWS**)
Cynk – 2,5 mg (25% RWS**) / 5 mg (100% RWS**)
Witamina A – 400 µg (50% RWS**) / 800 µg (100% RWS**)
Selen -14 µg (25% RWS**) / 28 µg (50% RWS**)
Witamina D -2,5 µg (50% RWS**) / 5 µg (50% RWS**)

**% RWS – Referencyjne Wartości Spożycia

Sposób użycia:
1. Przed użyciem mocno wstrząsnąć.
2. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
3. Po otwarciu butelki, produkt należy spożyć w ciągu 60 dni.

Osad w butelce jest procesem naturalnym
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Po otwarciu butelki produkt przechowywać w lodówce. Chronić przed światłem i wilgocią.

Składniki: EmulOil: [substancja wypełniająca (maltitole), olej z wątroby rekina grenlandzkiego, woda, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancje zagęszczające (sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego, guma ksantanowa), aromaty], woda, kwas L-askorbinowy, maltodekstryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), octan DL-alfa-tokoferylu, tlenek cynku, substancje konserwujące2 (benzoesan sodu, sorbinian potasu), przeciwutleniacz (estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego), barwnik (ryboflawina), octan retinylu, selenian (IV) sodu, cholekalcyferol.

Maltitole: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

W procesie produkcji nie użyto cukru.

2 – 1 łyżeczka tranu (5 ml) zawiera 1 mg benzoesanu sodu i 1 mg sorbinianu potasu, co stanowi zaledwie 0,333% i 0,067% ustalonej przez WHO (Światową Organizację Zdrowia) bezpiecznej dziennej dawki spożycia dla osoby o wadze 60 kg.

Ustalona przez WHO bezpieczna dzienna dawka spożycia wynosi: 5 mg na 1 kg masy ciała dla benzoesanu sodu i 25 mg na 1 kg masy ciała dla sorbinianu potasu.

Olej rybi zawarty w produkcie pochodzi z połowów naturalnych zasobów odnawialnych z okolic Islandii i Wysp Owczych.

baner

zobacz również:

  1. Klub Blogera
  2. Nasze Konkursy
  3. Testy Blogerek
  4. Baza Blogerek

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

22 komentarzy do Testujemy tran z rekina – soczyste mango i brzoskwinia – DomowaApteczka.pl

  1. avatar alexa1979 pisze:

    chetnie przetestuje

  2. avatar lubinianka24 pisze:

    Bardzo chetnie przetestujemy

    podrugiejstronieczasu.blogspot.com

Dodaj komentarz