Składniki:
– 1 opakowanie roszponki
– 1 sałata lodowa
– 1 opakowanie świeżych truskawek
– ½ czerwonej cebuli
– garść orzechów włoskich
– 1 opakowanie Chrupiących Plasterków Truskawki Crispy Natural
– garść sezamu
– oliwa z oliwek
– ocet balsamiczny
– sól
– świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Roszponkę i sałatę lodową umyć, osuszyć i „porwać” na drobne kawałki.
Czerwoną cebulę drobno posiekać.
Truskawki pokroić wzdłuż w plasterki bądź ćwiartki.
Dodać orzechy włoskie.
Sezam uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni i dodać do sałatki.
Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać oliwę z oliwek i odrobinę octu balsamicznego.
Całość delikatnie wymieszać.
Przed podaniem posypać suszonymi Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural.