Oryginalne potrawy z grilla – konkurs ze sklepem Grillmix.pl – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Oryginalne potrawy z grilla – konkurs ze sklepem Grillmix.pl – wyniki!

8 lipca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

44

Sezon grillowy w pełni, więc warto zastanowić się, czym zaskoczyć naszych gości! Dlatego najnowszy konkurs kulinarny dedykowaliśmy właśnie przysmakom z grilla – aby poznać Wasze upodobania i autorskie pomysły na wszelkie oryginalne i smaczne potrawy z rusztu.

Wszystkie dodane w konkursie przepisy znajdziecie TUTAJa wśród nich te nagrodzone markowymi grillami od sklepu Grillmix.pl.

Oto nagrodzone przepisy:

I miejsce: Mariola Grzeda
Pierś z perliczki podana na musie jabłkowym z sosem rabarbarowo- truskawkowym z olejem rzepakowym

II miejsce – ex aequo:

dusiowa
Szaszłyki z kurczaka z chutneyem rabarbarowym

Dobrodziejka
Grillowana pierś z kurczaka z bazylią i truskawkami na pierzynce marchewkowej

Serdecznie gratulujemy!

A oto nagrody:

Nagroda główna:  Grill węglowy z Master Touch GBS (Gourmet BBQ System) 57 cm, kremowy

master-touch_gbs_57cm_ivory

Dwie równorzędne II nagrody:  Grill przenośny Smokey Joe Premium 37 cm szałwiowy

1_01c744981f71

Sklep Grillmix.pl to najlepsze marki grillowe w jednym miejscu! Nasza specjalizacja to grille ogrodowe (grille gazowe, węglowe i elektryczne) – tylko u nas w ofercie znajdziesz grille ogrodowe najlepszych firm, takich jak Weber. Każdy grill ogrodowy (na przykład grill gazowy, grill węglowy), który znajduje się w naszym sklepie, cechuje się najwyższą jakością wykonania, nowoczesnym i przemyślanym wzornictwem, jest bardzo praktyczny, funkcjonalny i łatwy w montażu oraz posiada długoletnią gwarancję (grille gazowe nawet do 25 lat!). Wszystko po to, by każde Twoje grill party spędzone w towarzystwie rodziny i przyjaciół było zawsze udane i wyjątkowe. Posiadamy tylko i wyłącznie markowe i najlepsze grille. Warszawa, Gdynia, Katowice – nieważne skąd jesteś, u nas zawsze znajdziesz najlepsze elementy wyposażenia, dzięki którym Twoje mieszkanie i ogród nabiorą wyjątkowego charakteru. Wszystkie zakupy powyżej 300 złotych wyślemy do Ciebie kurierem całkowicie za darmo! Sklep Grillmix.pl gwarantuje bezpieczne zakupy, pełną pomoc techniczną i błyskawiczną wysyłkę. Zapraszamy!

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

22 komentarzy do Oryginalne potrawy z grilla – konkurs ze sklepem Grillmix.pl – wyniki!

  1. avatar Henryka Z pisze:

    Z grilla zjeśc mogę dużo i wszystko, bo grillowane pachnie ogniskiem a to przywodzi mi na myśl chwile, gdy byłam lekka jak motylek, gdy przy
    ognisku śpiewac lubiłam, tam to dopiero czułam, że żyłam. Wydoroślałam, zmieniłam się lecz za pieczeniem ciągle tęsknię. Na szczęście dzisiaj mogę się spełnic przy grillowaniu, też pogawędzic, pośpiewac raźno, miło czas spędzic w sobotę każdą, gdy tylko pogoda jest. Mnie z grilla wszystko smakuje pysznie, czy to jest mięsne czy owocowe,jak mi zapachnie to już gotowa jestem rzucic wszystko i pierwsza pędzic do ogniska, czyli na dzisiejszy grill. Bo tutaj liczy się przygoda, którą nam stwarza wdobra pogoda i towarzystwo wokół grilla.I także, chyba się nie mylę, gdy powiem, że na słowo grill każdy już czuje zapach z odległości mil,bo z grilla wszystko pachnie smakiem i nadzwyczajnym aromatem. A przepisów na grill jest tyle, że wybrac może każdy co chce. Warunek – grilla trzeba miec!

  2. avatar lubinianka24 pisze:

    Ja tym razem pokaże grillowane warzywa, przeciez grill to nie tylko mięso, ale też owoce i warzywa. a więc :

    Składniki:
    100 g pieczarek średniej wielkości
    ½ papryki czerwonej
    ½ papryki zielonej½ papryki żółtej
    40 g oliwek zielonych (bez pestek)
    40 g oliwek czarnych (bez pestek)
    300 g cukinii1 cebula średnia
    100 g pomidorków koktajlowych

    Sposób przyrządzania:
    Pieczarki przekrój na pół, paprykę pokrój w kwadraty wielkości 3 cm x 3 cm, cukinię w plasterki o grubości 1 cm, cebulę w ćwiartki. Składniki nakłuwaj na patyki szaszłykowe i smaż na grillu przez 15 min, od czasu do czasu obracając.

    Smacznego :)
    ja uwielbiam zachęcam i WAS :)

  3. avatar dusiowa pisze:

    dodałam przepisy, uwielbiam grillować a mam tylko elektrycznego grilla

  4. avatar aha1111 pisze:

    Moja propozycja to kebab na patyku do szaszłyków z ziemniakami(nacinanymi)wszystko pieczone na grillu – z dodatkiem surówki z białej kiszonej kapusty i marchewką

    Kebab – wykonanie:

    Łopatkę wołową mielimy, dodajemy odrobinę soli, trochę pieprzu, czosnek drobno posiekany – 3 ząbki, cebula drobno posiekana, łyżeczka papryki słodkiej, szczypta chili, zioła prowansalskie.Kebaby formujemy i nadziewamy na patyk do saszłyków. Pieczemy je na grillu zawinięte w folie do pieczenia

    Ziemniaki obieramy, bierzemy dużą łyżkę kładziemy ziemniaka i nacinamy z góry do momentu aż nóż dotknie kantu łyżki (nie chcemy przeciąć ziemniaka ale go nakroić) ziemniaki nacieramy oliwą z oliwek, roztopionym masłem z solą, papryką, suszonym mielonym czosnkiem,zapiekamy na grilu w folii a kiedy będą praktycznie upieczone wykładamy je z folli na ruszt, aż się ładnie zarumienią.Ziemniaki kładziemy w żarze wcześniej niż kebab, około 20 minut, po tym czasie czasu dokładamy kebaby.Pyszne chwile z przyjaciółmi gwarantowane :)

  5. Bardzo lubie testować wszelkie produkty na grilu czy to mięso lub wędlina albo ryby w z róznymi przyprawami i dodatkami .Ale najbardziej w rodzinnym grilu polubiliśmy -” Żeberka z grilla z oregano ” dlatego chciałbym sie podzielić z wszystkimi moim przepisem a oto przepis.
    Składniki:

    1. 80 dag żeberek
    2. 200 ml oliwy z oliwek
    3. 1 ząbek czosnku
    4. 2 łyżeczki oregano
    5. pieprz czarny mielony
    6. sól

    Przygotowanie:
    Żeberka umyć i osuszyć. Pokroić wzdłuż kości na kotleciki. Następnie natrzeć szczyptą soli. Przygotować marynatę: do oliwy dodać zmiażdżony ząbek czosnku, oregano i przyprawić według uznania pieprzem/solą. Kotleciki z żeberek umieścić w misce i zalać marynatką. Pozostawić na 24 godziny w lodówce. Tuż przed grillowaniem kotlety wyciągnąć z marynaty, aby obeschły. Położyć na grillu i piec ok. 25-30 minut, pamiętając o obracaniu.;

  6. avatar DOMINIKA GÓRSKA pisze:

    Mój wybór na grilla to pyszne i zdrowe ananaski zamiast pysznej niezdrowej kiełbaski!!!

  7. avatar monstra pisze:

    Mój wybór na grila – to prostota i smak.

    Stawiam na warzywa z ziołami: cekinia, bakłażan…zawiniete w folię z gałązkami rozmarynu, tymianku…

    W wersji hard – wybieram rybę z ziołami i cytryną:)

  8. avatar anulagadula pisze:

    Moje grillowe niebo w gębie wymaga czasu :) Karkówka musi marynować się w cudownej marynacie całą noc, aby mięso przeszło jej wszystkimi smakami.
    A więc zaczynajmy, podwińmy rękawy i działamy.
    Plastry karkówki myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy.
    Następnie przygotowujemy marynatę, która składa się z :
    – pół szklanki oliwy z oliwek
    – przeciśniętego przez praskę czosnku (kilka ząbków)
    – zmielonej na miał w blenderze cebuli (sztuka)
    – 1 łyżka przyprawy do grilla
    – 1 łyżka przyprawy do karkówki
    – 1 łyżeczka ostrej papryki
    – liść laurowy
    – 1 łyżeczka pieprzu ziołowego.
    Do tego dorzucamy majeranek, sól, zioła prowansalskie oraz:
    – troszkę keczupu i musztardy.

    w tak przygotowanej marynacie obtaczamy karkówkę i wsadzamy do lodówki na noc.

    Na następny dzień podczas imprezy grillowej grillujemy niezbyt długo, zapach roznosić się będzie wszędzie, a smak…..niebo w gębie!

    Polecam!

  9. avatar cherry1977 pisze:

    Szaszłyki z imbirem z grilla.
    Składniki:
    1 kg wołowiny bez kości,
    kawałek świeżego imbiru (ok. 5 cm),
    100 g słoniny,
    100 ml sosu sojowego lub wywaru- może być z kostki,
    100 ml wódki jałowcowej lub ginu,
    olej, sól, pieprz.
    Przygotowanie:
    Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki jak do gulaszu (na grubość ok. 3 cm). Z posiekanego imbiru, sosu sojowego, wódki i oleju przygotować marynatę, w której należy trzymać mięso 2-3 godziny. Następnie nabić na patyki, wykałaczki na przemian mięso i pokrojoną słoninę. Piec krótko na grillu aż do zarumienienia. W trakcie grillowania szaszłyki smarować pozostałą marynatą i przewracać. Na koniec doprawić pieprzem i solą. Smacznego.

  10. avatar komoska pisze:

    Przedstawiam mój ulubiony przepis na potrawę z grilla:

    -przygotowujemy pierś z kurczaka przyprawiając ulubioną przyprawą (polecam przyprawy meksykańskie np.Taco -> nadaje oryginalny smak)
    -pierś z kurczaka układamy na grillu
    -gdy kurczak jest już prawie gotowy kładziemy plaster pomidora i plaster mozarelli przyprawionej ziołami prowansalskimi

    -serwujemy na talerzu z plastrami gruszki, truskawki, pomarańczą oraz ulubioną sałatą/ rukolą