Miód Manuka: idealny na jesień! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Miód Manuka: idealny na jesień!

31 października 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Mówiąc o jesieni, wyobrażamy sobie piękną, słoneczną pogodę, malownicze krajobrazy pełne kolorów. Jednak dobrze sami wiemy, że nasze wyobrażenia mijają się z rzeczywistością, która przynosi nam pluchę, ochłodzenie i częste wahania temperatur. Jesienią chorujemy nawet częściej niż zimą. Ale jest rada na jesienne przeziębienia – Manuka.

164 - MGO250 250g

Jesienią należy pamiętać aby wspierać odporność. Zbyt niska sprawia bowiem, że choroby mogą trwać tygodniami i zdarzać się wyjątkowo często. Aby uniknąć takich problemów najlepiej wzmocnić układ immunologiczny, jak najszybciej jest to możliwe. Niestety, dopóki nie mamy pierwszych objawów przeziębienia, nie pamiętamy o przyjmowaniu wzmacniających suplementów. Dopiero dający się we znaki ból gardła i uciążliwy katar przypominają nam o wszystkich znanych sposobach na podniesienie odporności organizmu. Nigdy jednak nie jest za późno na to, aby zacząć stosować dietę i preparaty, które pomogą nam bronić się przed infekcjami. Rozwiązaniem może być miód Manuka.

Wytwarzany z Nowej Zelandii słodki przysmak pozytywnie wpływa na układ immunologiczny. Ten w 100% naturalny produkt pełen jest wartości odżywczych, a swoje wyjątkowe właściwości miód Manuka zawdzięcza zawartości methylglyoxalu. Im wyższe jest jego stężenie tym właściwości miodu są silniejsze. O stężeniu methylglyoxalu informuje oznaczenie na opakowaniu. Miody oznaczone MGO™ 250+ zawierają co najmniej 250 mg methylglyoxalu na kilogram miodu. Produkty oznaczone MGO™400+ zawierają go natomiast co najmniej 450 mg/kg. Na rynku dostępne są też produkty o zawartości co najmniej 30, 100 i 550 miligramów methylglyoxlau na każdy kilogram. Aby skutecznie walczyć z przeziębieniami wystarczy już miód o stężeniu MGO™ 250+, który można podawać także kilkuletnim dzieciom. Niezależnie od zawartości tej substancji miód Manuka można stosować na kanapki lub jako dodatek do herbaty. Na rynku dostępne są też cukierki i lizaki z miodem Manuka. Regularne spożywanie tego miodu wzmacnia oraz sprawia, że organizm skutecznie broni się przed przeziębieniami.

Manuka Flower 03

Miód Manuka można spożywać przez cały rok, nie tylko w okresie jesiennym, gdy pogoda bywa zmienna. Równie ważne jest jedzenie miodu zimą, gdy organizm musi opierać się pierwszym mrozom i śniegom. Minusowe temperatury na zewnątrz i przegrzane pomieszczenia w domu również zwiększają szansę zachorowania na drobne infekcje i przeziębienia.

Miody Manuka MGO™ są dostępne w Polsce w wielu miejscach. Można je kupić w sklepach ze zdrową żywnością, delikatesach, zielarniach, aptekach. Są także dostępne w ekologicznych sklepach internetowych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Miód Manuka: idealny na jesień!

  1. avatar kolorowa pisze:

    Miód manuka jest bardzo dobry, ale drogi, niestety. Nie każdy może sobie pozwolić na jego zakup. Ja zaopatruje się w miody na targu „od chłopa” albo w aptece i wtedy kupuje miód z propolisem gal. Zarówno jedne jak i drugie miody są ekologiczne i naturalne.

  2. avatar goska pisze:

    moim zdaniem to troche przereklamowane, zazwyczaj płaci się za marke… ja chyba wolę miód z GAL – pasieki mają w Polsce, miód jest bardzo smaczny i przede wszystkim prawdziwy!

  3. avatar anita pisze:

    Tutaj można wygrać lizaki z miodem Manuka http://artipa24.pl/konkurs/

Dodaj komentarz do kolorowa


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...
Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?