Łosoś marynowany w TABASCO® i burakach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Łosoś marynowany w TABASCO® i burakach

26 listopada 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

1 filet z łososia z skórą, bez ości

Spora garść  grubej dobrej morskiej soli

Spora garść cukru

80 lub 100 ml dobrej białej wódki

2 -3 średnie buraki

Duży pęczek kopru

Kilka gałązek  trybuli

Kilka kropel sosu TABASCO®

 Przygotowanie:

Filet oczyścić, umyć i osuszyć. Buraki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cukier rozmieszać z wódką, sosem TABASCO® i natrzeć filet z łososia.  Posypać  go także obficie solą morską. Obłożyć burakami i posiekanym świeżym koprem. Jeszcze raz wszystko posypać grubą solą morską. Na wierzch ułożyć kilka gałązek trybuli. Odstawić na 24 godziny do lodówki. Kroić ostrym nożem na cienkie plasterki. Można podawać na grzankach.

file1385461182

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz