Konkurs z Dan Cake – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs z Dan Cake – wyniki!

21 sierpnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

przepis

Serdecznie dziękujemy wszystkim za ogrom pysznych i zdrowych przekąsek, jakie zaprezentowaliście w konkursie z marką Dan Cake – do wygrania były 3 opiekacze do kanapek panini!

Zadanie konkursowe brzmiało: Podaj swój sprawdzony sposób na szybką, pożywną i zdrową przekąskę…

Komisja redakcyjna wyłoniła 3 autorów pomysłowych przekąsek, ale było to niezmiernie trudne zadanie!  Oto 3 osoby, do których trafia opiekacze:

Milla

Szybki i sprawdzony przepis na pożywny placek, który każdego zaskoczy swoim smakiem (nie żartuję!). Ale na szczęście jest to pozytywne zaskoczenie, bo przepis co prawda nie jest oklepany, ale szybko znajduje nowych fanów.

-2 bataty
-granat
-szpinak i rukola
-cebula
-sól i pieprz
-oliwa

Bataty i cebule obrać i zetrzeć na tarce (najlepiej nie na najmniejszych oczkach). Szpinak i rukolę bardzo drobno posiekać i wymieszać z batatami i cebulą. Doprawić. Na patelnię wylać odrobinę oliwy i gdy tłuszcz się rozgrzeje wyłożyć na niego naszą masę z batatów i zieleniny. Smażyć przez ok.10 minut aż placuszek będzie lekko zarumieniony. Wyłożyć go na talerz i posypać owocami granatu. Można także rozsmarować na placku serek ricotta bądź mascarpone i dopiero dodać granat.
Mniam, ale się zrobiłam głodna!

 

Mariola Grzęda

 

Tatar z tuńczyka na ziemi z lasu składniki

1 opakowanie tuńczyka w oleju
1 cebula czerwona
1 ogórek kiszony
1 papryka czerwona marynowana

sos

1 łyżka musztardy rosyjskiej
1 łyżka glassy balsamicznej

Dekoracje

grzybki marynowane
1 papryka zielona marynowana
szczypiorek
tymianek Wykonanie
Przygotowanie sosu. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju z tuńczyka
dodajemy musztardę, glasę wszystko dokładnie mieszamy wstawiamy do
lodówki w celu schłodzenia.
Paprykę czerwoną, zieloną, cebulę i ogórek kroimy w kostkę. Na
talerzu pędzlem smarujemy sos, na którym stawiamy rant. Na spód
układamy paprykę czerwoną, ogórek kiszony, cebulę czerwoną, tuńczyka
oleju. Na sosie układamy pokrojoną zieloną paprykę, grzybki,
szczypiorek, tymianek. Można doprawiać solą i pieprzem jak ktoś lubi
bardziej wyrazisty smak.

 

Katarzyna Lewandowska

pl

Placuszki z cukinii z sosem miętowym: cukinie zetrzeć na tarce, dodać jajko, pół szklanki maki, troszkę mleka, sól i pieprz, jogurt wymieszać z posiekanymi listkami mięty. Placuszki smazyć na rozgrzanym tłuszczu i polać sosem, pycha!

 serdeczne gratulacje!

Opis nagrody: Opiekacz do Panini Marki Dan Cake, to doskonałe rozwiązanie dla miłośników włoskich przekąsek. To także szybki i wygodny pomysł na podgrzanie lunchu w pracy i w domu – słodkich bułeczek lub wytrawnych kanapek. Urządzenie jest łatwe w obsłudze, posiada system blokady, ponadto zajmuje mało miejsca. Projektanci zadbali o nienagrzewający się uchwyt i mechanizm zawijania przewodu – zapewniające bezpieczeństwo obsługi. Opiekacz do panini pozwoli odkryć Ci wiele inspirujących i prostych przepisów.

 

toster

 

Nagrody wysyła redakcja. Laureatów powiadomimy osobiście.

 

toast with cream cheese and fresh berries

Salmon sandwiches with the fresh vegetables

 

Regulamin konkursów dostępny TUTAJ

 

zobacz również:

 

 Letni Konkurs CLEANIC– do wygrania, aż 7 atrakcyjnych zestawów!

Letni konkurs z Ahmad Tea! Wygraj zestaw herbat!

Konkurs z marką Wendre! Dbamy o Twój sen

Lato z Urodaizdrowie.pl – Wakacyjny relaks z nagrodami!

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

176 komentarzy do Konkurs z Dan Cake – wyniki!

  1. avatar Agata pisze:

    Czy aby smażone placki były zdrowe??? Nie sądzę..

  2. avatar kiko pisze:

    szkoda, że się nie udało :) moim zdaniem żaden z wygranych przepisów nie jest przepisem na SZYBKĄ przekąskę ;) pozdrawiam!

  3. avatar Ilona pisze:

    Tych moich przekąsek jest mnóstwo, ale myślę, że warto podzielić się tą.

    -pomidory
    -kromki chleba pełnoziarnistego
    -oliwa z oliwek
    -bazylia
    -czosnek
    -sól
    -pieprz

    (jeżeli chodzi o ilość, to robię zazwyczaj na oko, proporcję pomidor – kromki chleba najczęściej 1:1, ale to wszystko zależy od konsumenta)

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, bazylię posiekać,wymieszać z pomidorami, oliwą, solą i pieprzem. Kromki chleba przypiec w tosterze/opiekaczu. Natrzeć je mieszanką – rozgniecione ząbki czosnku+olej+sól. Następnie nałożyć pomidory. Konsumować, najlepiej ciepłe.

  4. avatar Suples pisze:

    Moja ulubiona przekąska pełnowartościowa ktora jem bardzo często w pracy lub po treningu to bomba witaminowa w postaci uparowanych warzyw . Wszystkie warzywa ( marchew, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, kalarepka, brokul) wrzucam do parowara . W tym czasie robię sos dip z jogurtu naturalnego bakomy dodaje swierze zioła plus
    Bazylia oregano . Uparowane warzywa maczam w dipie palce lizać ! Polecam w czasie oglądania tv ;)

Dodaj komentarz do kiko


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...