Konkurs z Aquaphor – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs z Aquaphor – wyniki!

12 stycznia 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

 

To, że dzbanek filtrujący to coraz bardziej popularny element wyposażenia kuchni, nie trzeba nikogo przekonywać. To on sprawia, że woda smakuje lepiej, jest zdrowsza i nie zawiera szkodliwych zanieczyszczeń. Nowoczesny i elegancki wygląd oraz bogata kolorystyka dzbanków filtrujących AQUAPHOR sprawiają, że doskonale wpasowują się one do każdego wnętrza. Istotna jest także wielkość dzbanka, gwarantująca pełną mobilność oraz prosty sposób użytkowania.

 

kokSerdecznie dziękujemy wszystkim za liczny udział w konkursie, sporo czasu zajęło nam prześledzenie wszystkich nadesłanych przepisów. Wspólnie ze sponsorem nagród postanowiliśmy nagrodzić 3 dzbankami AQUAPHOR Agat oraz 3  ekobutelkami AQUAPHOR następujące osoby i ich przepisy:

 

zabajka
Z okazji konkursu podzielę się moim sekretnym przepisem na koktajl, który już niejednokrotnie był hitem wszelkich grilli i przyjęć w ogrodzie. Jego smak jest tak specyficzny, że nie można pomylić go z niczym innym, daje orzeźwienie na długi czas, a kto raz spróbuje, z pewnością najpierw sięgnie po dolewkę, a potem zapyta o przepis. Mowa tu o koktajlu pomidorowo – cytrusowym (tak, to nie pomyłka!).

Do przygotowania tego cuda potrzebne nam będą:

1/2 kg pomidorów (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych)
600 g arbuza (w kawałkach, bez pestek)
1 duże i bardzo dojrzałe mango
sok i skórka otarta z jednej pomarańczy
sok i skórka otarta z jednej limonki

Pomidory obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Arbuza pozbawić pestek i pokroić. Mango obrać. miąższ oddzielić od pestki i grubo posiekać. Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Wysokie szklanki napełnić do połowy lodem i wlać do nich koktajl. Podawać przybrany plasterkami pomarańczy i limonki.

Gwarantuję, że mimo iż cały przepis może brzmieć dziwnie, to na pewno warty jest wypróbowania.

lucjawoj

Istnieje napój który można pić przez cały rok,który orzeźwi cię w upalny dzień a jednocześnie wzmocni odporność.Domowa produkcja LEMONIADY Z DODATKIEM SERWATKI.,która jest wyjątkowa bogata w witaminę C i probiotyki.Lemoniada dla wszystkich dzieci i dorosłych.
-7 szklanek wody
-1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
-1/2 szklanki soku z trzciny cukrowej
-1/2 szklanki serwatki
-3 listki mięty
Wszystkie składniki wlej do dużego słoja z wieczkiem,zakręć i energicznie potrząśnij.Pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 dni.Lemoniada nadaje się do picia Trzymaj w lodówce.
Lemoniada to idealne rozwiązanie na momenty w których potrzebujesz orzeźwienia.Zawsze pod ręką.Lemoniada smak dzieciństwa.Przypomina mi się sprzedaż uliczna wody sodowej.Dla pokolenia obecnych 40 latków i starszych to będzie powrót do dzieciństwa.Chodzi o saturator,czyli urządzenie do produkcji wody sodowej.Pamiętacie saturatory ustawione na ulicach? Pewnie niektórzy nastoletni nie wiedzą co to jest.Kolejki ustawiały się marzących o napiciu się chłodnej,gazowanej wody z sokiem,gdy skwar dopiekał. Nikt wtedy nie myślał,że to nie higieniczne.Napić się ze szklanki opłukanej wodą.Dzisiaj możemy zrobić domową lemoniadę w higienicznych warunkach.Jest bardzo smakowita i odżywczą.

PaulaK

Sok owocowo-warzywny wzmacniający odporność

Wzmocnienie odporności polega między innymi na dostarczeniu jak największej liczby antyoksydantów do organizmu. Antyoksydanty to witamina C i Witamina E oraz minerały: cynk, selen i miedź. Bogactwo natury aż się prosi o zainteresowanie. Wystarczy połączyć elementy podnoszące odporność.

Pietruszka i ananas zawierają witaminę C w ogromnej ilości. Dodatkowo, ananas zawiera jeszcze bromelaninę działającą przeciwzapalnie. Przeciwbakteryjne i przeciwzapalne działanie ma również imbir. Szpinak do pary z witaminą C, bo jest źródłem żelaza, a jarmuż, bo modny w tym sezonie, poza tym zawiera również masę antyoksydantów: od witaminy C po beta karoten, no i oczywiście ma zielony kolor więc leczy samym zdrowym wyglądem. Na koniec witaminowej bomby jeszcze pełna witaminy C cytryna, szczypta pieprzu cayenne i gotowe!

Składniki:

3 liście jarmużu
2 garści szpinaku
mała garść pietruszki
3 plastry świeżego ananasa
1 cytryna
2 centymetry imbiru
szczypta pieprzu cayenne
pół łyżeczki oleju kokosowego

Składniki soku wyciśnij w wyciskarce.
Smacznego ! :)

Serdeczne gratulacje! Prosimy laureatów o podesłanie swojego adresu do wysyłki nagrody na adres: [email protected]

Agat z pudełkiem

 

Opis nagrody:

Dzbanek filtrujący AQUAPHOR Agat 3,8 l

butelka1

SERCE DZBANKA – WKŁAD FILTRUJĄCY

Każdy dzbanek filtrujący posiada wkład filtrujący, stanowiący serce każdego dzbanka. Wkłady AQUAPHOR zbudowane są z aktywnego węgla, odpowiedzialnego za podstawowe uzdatnianie wody, jak również żywicy jonowymiennej, odpowiadającej za jej zmiękczanie oraz opatentowanego przez firmę AQUAPHOR włókna Aqualen.

USUWANIE 99 % METALI CIĘŻKICH

Najbardziej niebezpiecznym „składnikiem” naszej wody są metale ciężkie, których obecność w organizmie człowieka powoduje szereg schorzeń, a wśród nich nawet nowotwory. To dlatego właśnie dewizą AQUAPHOR jest dbałość o krystaliczną czystość wody, a nie tylko o jej twardość, czy miękkość. Wkłady filtrujące produkcji AQUAPHOR jako jedyne na rynku zawierają jonowymienne opatentowane przez producenta włókno Aqualen, które w wyjątkowo skuteczny sposób rozprawia się z metalami ciężkimi i doskonale uzdatnia wodę, czyniąc ją zawsze czystą i zdrową. Włókno Aqualen zapobiega również powstawaniu tzw. efektu kanałowego. Dzięki Aqualenowi woda, płynąc całą powierzchnią wkładu, nie żłobi w węglu kanalików, którymi „z przyzwyczajenia” płynie aż do zużycia się wkładu i jego wymiany. Aqualen wiąże ze sobą struktury węgla i żywicy na tyle ściśle, że wkład do samego końca filtruje swoją pełną powierzchnią i jest przy tym znacząco bardziej efektywny. Wszczepione we włókna Aqualenu jony srebra nie przenikają do wody, lecz stykając się z nią w całkowicie bezpieczny sposób, mają działanie bakteriostatyczne.
Wkłady filtrujące zmniejszają twardość wody, zapobiegają tworzeniu się kamienia na urządzeniach AGD.

ZALETY DZBANKÓW FILTRUJĄCYCH

Nie wymagają podłączenia do sieci wodociągowej
Zajmują mało miejsca w kuchni
Łatwe i wygodne w użyciu
Wyprodukowane z wysokiej jakości plastiku spożywczego
Dostosowane do twardej polskiej wody i oczekiwań klientów

Dzbanki filtrujące z dodatkiem inteligentnego włókna Aqualen usuwają z wody:

chlor
produkty ropopochodne
fenol
pestycydy
metale ciężkie (np. miedź, ołów, kadm)
oraz redukują twardość wody.

AQUAPHOR Agat

POJEMNY

Duży i pojemny dzbanek dla całej rodziny, zapewniający duży zapas wody po jednorazowej filtracji. Wygodny podczas relaksu w letnim ogrodzie, jak również podczas przyrządzania potraw, czyli wtedy, kiedy potrzebna jest większa ilość wody.
Jego nowoczesny kształt i pojemny zbiornik, pozwalają na jednorazowe oczyszczanie dużej ilości wody przeznaczonej do spożycia.

UDOGODNIENIA

Uchylna pokrywka typu „Flip-flop” ułatwia nalewanie wody do dzbanka, bez konieczności zdejmowania całej pokrywki. Elektroniczny licznik zamieszczony w pokrywce umożliwia precyzyjną kontrolę ilości przefiltrowanej wody, a także dostarcza informacji o terminowej wymianie wkładu.

Do dzbanka AQUAPHOR Agat pasują uniwersalne i łatwo dostępne wkłady AQUAPHOR B100-25 MAXFOR.

Pojemność dzbanka: 3,8 l
Pojemność filtrowanej wody: 2,0 l
Wydajność: 200 l (ok. 2 miesięcy użytkowania w zależności od jakości wody)
Pokrywka: uchylna z systemem „Flip-flop” z wbudowanym elektronicznym licznikiem zużycia wkładu
Dno: antypoślizgowe
Dostępne kolory: granatowy
Kraj produkcji: Estonia

Wszystkie dzbanki filtrujące AQUAPHOR posiadają atest PZH.

 

Więcej: www.aquaphor.pl

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

140 komentarzy do Konkurs z Aquaphor – wyniki!

  1. avatar gosia56 pisze:

    Zimowa herbata oczyszczająca
    Przefiltrowana woda
    Esencja czerwonej herbaty
    Łyżka konfitury żurawinowej
    Łyżeczka miodu gryczanego
    Po plasterku: limonki, cytryny i pomarańczy
    3 goździki
    Dwa plasterki świeżego imbiru
    Laska cynamonu
    Szczypta startego kardamonu

  2. avatar Paula pisze:

    Moim orzeźwiającym, energetycznym koktajlem jest cytrusowa moc. Wyciskam sok z cytrusów – limonka, cytryna, mandarynka, pomarańcza do tego blenderem przygotowuję dwa banany, całość doprawiam kurkumą, która działa energetyzująco dla naszego organizmu, i wyciskam jeden ząbek czosnku – dla zdrowia. Mi smakuje :)

  3. avatar Ulka pisze:

    Pobudzająco, oczyszczająco i na dodatek relaksująco – właśnie tak działa mój obowiązkowo pity każdego ranka napój. Ciepłą wodą zalewam drobno pokrojony plaster imbiru, dosypuję szczyptę chili, pół łyżeczki kurkumy i dolewam sok z połówki cytryny. Jak spróbujesz raz, będziesz pić cały czas :)

  4. avatar zabajka pisze:

    Z okazji konkursu podzielę się moim sekretnym przepisem na koktajl, który już niejednokrotnie był hitem wszelkich grilli i przyjęć w ogrodzie. Jego smak jest tak specyficzny, że nie można pomylić go z niczym innym, daje orzeźwienie na długi czas, a kto raz spróbuje, z pewnością najpierw sięgnie po dolewkę, a potem zapyta o przepis. Mowa tu o koktajlu pomidorowo – cytrusowym (tak, to nie pomyłka!).

    Do przygotowania tego cuda potrzebne nam będą:

    1/2 kg pomidorów (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych)
    600 g arbuza (w kawałkach, bez pestek)
    1 duże i bardzo dojrzałe mango
    sok i skórka otarta z jednej pomarańczy
    sok i skórka otarta z jednej limonki

    Pomidory obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Arbuza pozbawić pestek i pokroić. Mango obrać. miąższ oddzielić od pestki i grubo posiekać. Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Wysokie szklanki napełnić do połowy lodem i wlać do nich koktajl. Podawać przybrany plasterkami pomarańczy i limonki.

    Gwarantuję, że mimo iż cały przepis może brzmieć dziwnie, to na pewno warty jest wypróbowania.

  5. avatar emalka pisze:

    zielona herbata „parzona” na zimno: banał, ale sposób przygotowania zupełnie zmienia walory smakowe i wartości odżywcze napoju. W tej metodzie stawiaj nacisk na jakość: zarówno herbata jak i woda powinny być bardzo dobrej jakości. Odmierzoną, czystą wodę (litr) przelej do dzbanka, odstaw do lodówki na 2-3h, woda ma być na prawdę zimna. Dodaj łyżkę zielonej herbaty liściastej, odstaw na noc. Rano nadaje się do picia. Herbata będzie zielona, klarowna, zachowa wszystkie wartości odżywcze (nie zniszczy ich temperatura). Polecam jako bazę, później można eksperymentować z dodatkami (mięta, owoce, cytryna, w zależności od upodobań!).

  6. avatar ankaakna pisze:

    Każdy z nas wie, że najzdrowsza i najlepsza jest woda.
    Przesyłam zatem przepis na orzeźwiający napój.
    Potrzebujemy:Litr wody, garść listków mięty, garść liści z wiśni, parę płatków kwiatu dzikiej róży.
    Przygotowanie:
    W duzym garnku gotujemy wodę z 2 łyżkami cukru, dodajemy liście mięty ora liście wiśni, gotujemy ok. 1 minuty. Całość odcedzamy i do jeszcze ciepłej wody dodajemy płatki kwiatów. Zostawiamy do wystygnięcia, nastepnie całość znów cedzimy.

  7. avatar Helgomirka pisze:

    Koktajl porzeczkowo- jeżynowy
    Litr maślanki, kubek małej śmietany, pół kg świeżych porzeczek i tyle samo jeżyn, przetartych przez sitko w celu pozbawienia pestek. Całość miksujemy i dosładzamy cukrem:)

  8. avatar Hanna pisze:

    Napój orzeźwiający, urodę gwarantujący:
    Dzbanek AQUAPHOR bierzemy, wodę z kanalizy do niego lejemy. Proces filtracji odczekać należy, uzyskany płyn będzie super świeży. Do zamrażalki na chwil kilka wstawiamy a potem rozkoszną wodę wypijamy.
    Czy naprawdę dodatków jakiś nam potrzeba? Mi sam smak DOBREJ czystej wody przychyla już nieba. Jeśli jednak wymagania macie wyższe, zawsze listek mięty ekstrawagancji doda szczyptę.
    Pij wodę z Aguaphor a będziesz zdrowy i radosny!

Dodaj komentarz do Helgomirka