Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

13 marca 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie dziękujemy za ogromną ilość nadesłanych komentarzy na portalu i facebooku oraz maili w związku z naszym konkursem wiosennym zorganizowanym wraz z marką AQUAPHOR! Miło nam ogłosić, że dzbanki ze szklaneczkami trafiają do:

 

Iga

AGNES

Mój przepis to kolorowa sałatka, idealna do zjedzenia przed treningiem. Robię ją w dwóch wersjach – warzywnej i owocowej, w zależności od nastroju. Jestem osobą aktywną, często ćwiczę, dbam również o swoją dietę, dlatego ta sałatka tak bardzo przypadła mi do gustu. Jej niska kaloryczność oraz zawartość witamin to dla mnie ogromny plus. Co najlepsze – jej przygotowanie zajmuje mi mniej niż 10 minut!

Składniki:

Baza do obu sałatek:
– mieszanka sałat
– orzechy włoskie
– ser feta lub mozzarella

Sałatka warzywna:
– pomidorki koktajlowe
– żółta papryka
– oliwki

Przygotowanie:
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do miski wsypać zawartość paczki z sałatami, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz oliwki. Ser feta/ mozzarellę pokroić w kostkę, orzechy przełamać na małe części i wrzucić do reszty. Wszystko delikatnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy do smaku.

Sałatka owocowa:
– truskawki
– arbuz
– granat

Przygotowanie:
Truskawki pokroić na małe kawałki, z arbuza wydrążyć kuleczki. Z granatu wyciągnąć pestki i razem z resztą owoców wrzucić na przygotowaną wcześniej w misce zawartość paczki sałat. Ser feta/mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do owoców. Na koniec wrzucić rozdrobnione orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać.

Smacznego! :)

Agnieszka Hubner

Mam świetny pomysł na wiosenną sałatkę z kiełkami brokułu i rzodkiewki, kurczakiem, serem feta i dresingiem z pomelo. Pyszna, orzeźwiająca.
Składniki:
mix sałat ok 200 g
40 g kiełków warzyw np brokułu, rzodkiewki
chilli kolorowe: czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe
1/4 owocu pomelo miąższ
5 pomidorków koktajlowych
150 g sera feta
upieczona pierś lub udko z kurczaka
gruszka
dresing: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/4 pomelo, łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, oregano, tymianek, bazylia szczypta, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek
(proporcja 2:1 oliwa do soku)
Sposób:
Gruszkę pokroić w plastry i grillować na suchej patelni.
Sałatę rozłożyć na półmisku, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kiełki, pomidorki i pomelo pokrojone, gruszkę w paski pokrojoną, chilli w plasterkach, na wierzchu ułożyć upieczone kawałki mięsa.
Zrobić dresing do sałatki, którym należy polać przed samym podaniem porcję. Wymieszać podane składniki.
Smacznego

serdeczne gratulacje! Redakcja wysyła nagrody w ciągu 7 dni na własny koszt

 

 

Nagrodami w konkursie byly zestawy zawierające dzbanek filtrujący Amethyst Aquaphor wraz z eleganckimi szklaneczkami.

Dzbanek filtrujący Amethyst

Wyjątkowo popularny dzbanek filtrujący o pojemności 2,8 l, wyposażony w żebrowaną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

Uniwersalny wymienny wkład filtrujący B25 Maxfor skutecznie usuwa z wody wodociągowej wszelkie szkodliwe zanieczyszczenia, takie jak: związki organiczne, żelazo, ołów i chlor, usuwa osady i nieprzyjemny zapach. Wszystkie elementy dzbanka zostały wyprodukowane z wysokiej jakości bezpiecznych materiałów BPA free.

https://aquaphor.com/

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

42 komentarzy do Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

  1. avatar Namida pisze:

    Sałatka bez nazwy bo sama ją kiedyś wymyśliłam i bardzo wszystkim posmakowała a do tego jest bardzo zdrowa :)

    SKŁADNIKI:
    ananas – dobry na odchudzanie i nie tylko ;)
    orzechy – zawierają zdrowe tłuszcze
    pierś z kurczaka gotowana
    sałata lodowa
    pomidor
    ogórek
    awokado
    kiełki z np rzodkiewki
    jogurt naturalny
    musztarda
    sól, pieprz do smaku

    WYKONANIE:
    Orzechy prażymy i czekamy aż wystygną. Pierś gotujemy w lekko osolonej wodzie i kroimy w kostkę, czekamy aż wystygnie. Ananasa, pomidora i ogórka kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do miski. Sałatę lodową „rwiemy” i również dodajemy do pozostałych składników jak również wystudzone orzechy i pierś.
    Dodajemy kiełki, awokado. Jogurt naturalny (ok. 2-3 łyżki) mieszamy z 1 łyżeczką musztardy i dodajemy do naszej sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Polecam wszystkim! :D

  2. avatar mamamichasia pisze:

    Sałatka pachnąca wiosną:
    Mieszanka sałat z rukolą
    pęczek zielonych szparagów pokrojonych na surowo w cieniutkie plasterki
    suszona żurawina
    prażona mieszanka nasion słonecznika, dyni i orzeszków piniowych
    ser typu feta pokrojony w kostkę
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz do smaku.
    Sekretem tej sałatki są surowe szparagi, które w smaku przypominają młodziutki zielony groszek, przyjemnie chrupią i dodają charakteru całości. Do tego ostrość rukoli zbilansowana słodyczą żurawiny i słonością fety…pycha!

  3. avatar Łukasz pisze:

    Moja propozycja to typowy klasyk sałatkowy u nas w domu przyrządzany na wiosnę, gdy warzywa pachną już słońcem.

    Składniki:
    – 4 pomidory
    – ogórek zielony
    – puszka kukurydzy
    – świeży koperek
    – papryka czerwona
    – majonez/jogurt naturalny

    Wszystkie składniki pokroić na drobno w kosteczke i wymieszać z majonezem zmieszanym z jogurtem naturalnym. Gotowe od razu.

  4. avatar Olka pisze:

    Jak wiosenna to musi być zielona!

    Składniki:
    Pierś z kurczaka.
    3-4 łodygi selera naciowego
    2 jabłka
    Garść orzechów włoskich, drobno posiekanych
    Sok z 1 cytryny
    2 ząbki czosnku, starte na drobno
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka oliwy
    Szczypiorek
    Zioła prowansalskie
    Sól, pieprz
    Cynamon
    Opcjonalnie:
    grzanki
    kilka liści sałaty, rodzaj wedle uznania i preferencji

    Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać ziołami, usmażyć na łyżce oliwy. Selera pokroić w plasterki,oprószyć solą. Jabłko pokroić w grubsze słupki, przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon, wymieszać i odstawić. Do miski z jabłkami dodać kurczaka, selera, posiekany szczypiorek i umytą i porwaną na mniejsze kawałki sałatę, jeśli jej używamy. Dodać majonez oraz czosnek. Wymieszać z orzechami. Posypać grzankami jeśli używamy.

  5. avatar Ewelina pisze:

    Ulubiony przepis to sałatka ze szparagami wprost nie możemy się doczekać wiosny i rozpoczęcia sezonu szparagowego

    1/2 pęczka zielonych szparagów ( ugotowanych przez 2 min w osolonym wrzątku)
    4 jajka na twardo
    2 kubki ulubionej sałaty posiekanej
    pomidor
    dymka
    kilka łyżek tartego parmezanu
    do tego ulubiony sos np cezar lub ziołowy
    idealna na lunch lub lekki obiad.

  6. avatar Angelika pisze:

    Moja ulubiona wiosenna sałatka jest bardzo prosta i niezwykle sycąca – w sam raz do pudełka do pracy :-) jej dodatkową zaletą jest to, że za każdym razem można ją przygotować inaczej, wykorzystując sezonowe warzywa :-)

    Gotuję 100g kaszy jęczmiennej pęczak, dodaję opakowanie (200g) serka wiejskiego (wraz ze śmietanką), 2 łyżki łuskanego słonecznika, trochę pieprzu do smaku i mnóstwo pokrojonych w kostkę rzodkiewek/ogórków małosolnych/papryki… Warzywa te – moim zdaniem – świetnie komponują się ze świeżym koperkiem i/lub szczypiorkiem :-) Smacznego!

  7. avatar Gabika pisze:

    Moja wiosenna sałatka składa się z samych pozytywnych myśli i jest pełna nadziei… Dominują w niej zielone odcienie nowalijek, zmieszane z głębokim smakiem dipu przyprawionego aromatyczną oliwą z oliwek z ziołami!

  8. avatar Ania pisze:

    Carpaccio z buraka
    3 buraki
    Pół opakowania rukoli
    1/2 sera feta
    Garść orzechów włoskich
    5 truskawek
    Sos:
    2 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżka miodu
    1/2 łyżka soku z cytryny
    Zioła prowansalskie
    Sól i pieprz do smaku

    Przepis:
    Buraki myjemy dodajemy oliwy razem z ziołami prowansalskimi owijamy każdego w folię aluminiową i pieczemy w temp.180C około dwóch godzin po ostygnięciu kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu
    Na buraki kładziemy rukolę A na nią fetę pokrojoną kostkę
    Orzechy przesmazamy przez chwilę na patelni – bez tłuszczu układamy na rukoli dodajemy truskawki i całość polewamy sosem z składników które podałam wyżej
    Smacznego :-)proste i pyszne

  9. avatar kuuba pisze:

    Przepis na pierś kurzą pod pierzynką curry. (1os.)

    Składniki:
    150 g piersi,
    45 g marchewki,
    20 g cebuli,
    1 jajo
    3 łyżki jogurtu,
    przyprawa curry

    Pierś rozbić, posypać pieprzem i solą. Marchew zetrzeć na tartce, cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa usmażyć na łyżce oleju rzepakowego. Ostudzić. Roztrzepać jajo, dodać jogurt i warzywa. Polać masą pierś i upiec w piekarniku 180 stopni C przez 25 min.

  10. avatar Natalia B. pisze:

    SAŁATKA JARZYNOWA WIOSENNA Z WARZYW „STARYCH”,NOWALIJEK I JAJA.
    pęczek rzodkiewek, 3-4 łyżki posiekanego szczypioru, 3-4 liście sałaty, 2 ziemniaki, 2 marchwie, pietruszka, mały seler, jajo, sól, pieprz, 1/2 szklanki majonezu lub 1/2 szklanki zaprawy ze śmietany, żółtka i łyżka musztardy.
    Warzywa dokładnie oczyścić, obrać i umyć. Ugotować jaja (Na twardo) ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i pokroić je w kostkę. Sałatę pokroić w paski . Posiekać szczypior, rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych otworach lub pokroić w talarki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić i połączyć z majonezem lub zaprawą ze śmietany z żółtkiem na twardo roztartym z musztardą. Życzę smacznego!:)

Dodaj komentarz