Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

13 marca 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie dziękujemy za ogromną ilość nadesłanych komentarzy na portalu i facebooku oraz maili w związku z naszym konkursem wiosennym zorganizowanym wraz z marką AQUAPHOR! Miło nam ogłosić, że dzbanki ze szklaneczkami trafiają do:

 

Iga

AGNES

Mój przepis to kolorowa sałatka, idealna do zjedzenia przed treningiem. Robię ją w dwóch wersjach – warzywnej i owocowej, w zależności od nastroju. Jestem osobą aktywną, często ćwiczę, dbam również o swoją dietę, dlatego ta sałatka tak bardzo przypadła mi do gustu. Jej niska kaloryczność oraz zawartość witamin to dla mnie ogromny plus. Co najlepsze – jej przygotowanie zajmuje mi mniej niż 10 minut!

Składniki:

Baza do obu sałatek:
– mieszanka sałat
– orzechy włoskie
– ser feta lub mozzarella

Sałatka warzywna:
– pomidorki koktajlowe
– żółta papryka
– oliwki

Przygotowanie:
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do miski wsypać zawartość paczki z sałatami, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz oliwki. Ser feta/ mozzarellę pokroić w kostkę, orzechy przełamać na małe części i wrzucić do reszty. Wszystko delikatnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy do smaku.

Sałatka owocowa:
– truskawki
– arbuz
– granat

Przygotowanie:
Truskawki pokroić na małe kawałki, z arbuza wydrążyć kuleczki. Z granatu wyciągnąć pestki i razem z resztą owoców wrzucić na przygotowaną wcześniej w misce zawartość paczki sałat. Ser feta/mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do owoców. Na koniec wrzucić rozdrobnione orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać.

Smacznego! :)

Agnieszka Hubner

Mam świetny pomysł na wiosenną sałatkę z kiełkami brokułu i rzodkiewki, kurczakiem, serem feta i dresingiem z pomelo. Pyszna, orzeźwiająca.
Składniki:
mix sałat ok 200 g
40 g kiełków warzyw np brokułu, rzodkiewki
chilli kolorowe: czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe
1/4 owocu pomelo miąższ
5 pomidorków koktajlowych
150 g sera feta
upieczona pierś lub udko z kurczaka
gruszka
dresing: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/4 pomelo, łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, oregano, tymianek, bazylia szczypta, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek
(proporcja 2:1 oliwa do soku)
Sposób:
Gruszkę pokroić w plastry i grillować na suchej patelni.
Sałatę rozłożyć na półmisku, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kiełki, pomidorki i pomelo pokrojone, gruszkę w paski pokrojoną, chilli w plasterkach, na wierzchu ułożyć upieczone kawałki mięsa.
Zrobić dresing do sałatki, którym należy polać przed samym podaniem porcję. Wymieszać podane składniki.
Smacznego

serdeczne gratulacje! Redakcja wysyła nagrody w ciągu 7 dni na własny koszt

 

 

Nagrodami w konkursie byly zestawy zawierające dzbanek filtrujący Amethyst Aquaphor wraz z eleganckimi szklaneczkami.

Dzbanek filtrujący Amethyst

Wyjątkowo popularny dzbanek filtrujący o pojemności 2,8 l, wyposażony w żebrowaną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

Uniwersalny wymienny wkład filtrujący B25 Maxfor skutecznie usuwa z wody wodociągowej wszelkie szkodliwe zanieczyszczenia, takie jak: związki organiczne, żelazo, ołów i chlor, usuwa osady i nieprzyjemny zapach. Wszystkie elementy dzbanka zostały wyprodukowane z wysokiej jakości bezpiecznych materiałów BPA free.

https://aquaphor.com/

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

42 komentarzy do Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

  1. avatar Natalia Bryła pisze:

    SAŁATKA JARZYNOWA WIOSENNA Z WARZYW „STARYCH”,NOWALIJEK I JAJA
    Pęczek rzodkiewek, 3-4 łyżki posiekanego szczypioru, 3-4 liście sałaty, 2 ziemniaki, 2 marchwie, pietruszka, mały seler (razem około 50 dag warzyw), jajo, sól,pieprz, 1/2 szklanki majonezu lub 1/2 szklanki zaprawy ze śmietany, żółtka i łyżka musztardy

    Warzywa dokładnie myjemy, obrać. Ugotować jajo (Na twardo), ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i pokroić je w kostkę. Sałatę pokroić w paski. Posiekać szczypior, rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych otworach lub pokroić w talarki. Wszystkiego składniki wymieszać, przyprawić i połączyć z majonezem lub zaprawą ze śmietany z żółtkiem na twardo roztartym z musztardą. Życzę smacznego ! :)

  2. avatar Agata B. pisze:

    „Wybuchowa” sałatka z granatem:

    Składniki:
    2 granaty
    pół główki sałaty lodowej lub masłowej
    dwie garście świeżej rukoli
    250 g pomidorków koktajlowych
    200 g sera feta
    1 cebula szalotka
    kilka gałązek świeżego tymianku

    Sos vinegret:
    sól morska, świeżo zmielony pieprz – do smaku
    4 łyżki oliwy extra vergine
    3 łyżki miodu
    2 łyżki octu winnego czerwonego
    1 łyżka musztardy Dijon

    Przygotowanie: Granaty rozkroić i wyłuskać pestki. Sałatę i rukolę ułożyć na półmisku. Pomidorki pokrojone na ćwiartki rozłożyć na sałacie i rukoli. Posypać pokruszoną fetą , dodać drobniutko pokrojona szalotkę. Posypać pestkami granatu. Wymieszać składniki winegretu i równomiernie polać po sałatce. Na koniec całość posypać listkami świeżego tymianku.
    Smacznego!:)

  3. avatar Patrycja pisze:

    ” WIOSENNA SAŁATKA ”

    Składniki :
    – ogórek świeży
    – 3 pomidory ( najlepiej z ogródka )
    – sałata lodowa / rzymska
    – pęczek rzodkiewki
    – pęczek szczypiorku
    – 3-4 ugotowane jajka

    Sos :
    – 1 łyżka oleju, 1 łyżka wody, przyprawa grecka do sałatek

    Przygotowanie :
    Warzywa myjemy i kroimy według uznania ( ja preferuje : sałatę porwaną w rękach, pomidor, ogórek i jajka pokrojone w grubą kostkę, rzodkiewkę startą na tarce ). Składniki na sos mieszamy razem i polewamy gotowe i pokrojome warzywa. Na koniec posypujemy skrojonym szczypiorkiem. Podajemy z grzankami ( można zrobić je samemu : kroimy kromki chleba na kwadraty, na blaszkę wylewamy niewielką ilość oleju i dodajemy chlebek, wkładamy do piekarnika na 150-160 stopni na 10-15 min, do momentu aż się zarumienią.) albo z pieczywem czosnkowym.

    Najlepiej smakuje podawana prosto po przygotowaniu.
    SMACZNEGO :D

  4. avatar Iga222 pisze:

    Sałatka wiosenna z sumakiem i melasą – supoer

    Składniki:

    – 4 liście sałaty zielonej

    – 4 liście sałaty czerwonej

    -20 połówek pomidorów cherry

    – pęczek małych rzodkiewek

    – 1/4 szklanki pietruszki

    – 1/2 szklanki kiełków

    – 2 łyżki fety

    Dressing:

    – 1 łyżeczka melasy z granatów

    – 3 łyżki soku z cytryny

    – 1 łyżka oliwy z oliwek

    – 1 łyżeczka miodu

    – 1/2 łyżeczki soli

    – 1/4 łyżeczki chili

    – 1/2 łyżeczki sumaka

    – 1/2 łyżeczki świeżego tymianku

    Przygotowanie

    Sałatą wyłożyć salaterkę. W osobnej misce wymieszać połówki pomidorów, rzodkiewek, pietruszkę i kiełki. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu i zalać sałatkę. Dobrze wymieszać i przenieść na liście sałaty. Posypać fetą. Dodatek melasy z granatów i sumaka nadaje sałatce kwaskowaty smak i piękny kolor.

  5. avatar Iga222 pisze:

    Sałatka wiosenna z sumakiem i melasą

    Składniki:

    – 4 liście sałaty zielonej

    – 4 liście sałaty czerwonej

    -20 połówek pomidorów cherry

    – pęczek małych rzodkiewek

    – 1/4 szklanki pietruszki

    – 1/2 szklanki kiełków

    – 2 łyżki fety

    Dressing:

    – 1 łyżeczka melasy z granatów

    – 3 łyżki soku z cytryny

    – 1 łyżka oliwy z oliwek

    – 1 łyżeczka miodu

    – 1/2 łyżeczki soli

    – 1/4 łyżeczki chili

    – 1/2 łyżeczki sumaka

    – 1/2 łyżeczki świeżego tymianku

    Przygotowanie

    Sałatą wyłożyć salaterkę. W osobnej misce wymieszać połówki pomidorów, rzodkiewek, pietruszkę i kiełki. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu i zalać sałatkę. Dobrze wymieszać i przenieść na liście sałaty. Posypać fetą. Dodatek melasy z granatów i sumaka nadaje sałatce kwaskowaty smak i piękny kolor.

  6. avatar Agnieszka C. pisze:

    Sałatka „Szparagove-love”
    Składniki:
    średni pęczek zielonych szparagów
    20 sztuk pomidorków koktajlowych
    1 małe dojrzałe awokado
    garść świeżego szpinaku
    pół cytryny
    ząbek czosnku
    mały kawałek świeżego imbiru
    szczypta soli
    garść migdałów
    oliwa z oliwek

    Pomidorki koktajlowe i szpinak myjemy. Szparagi blanszujemy. Pomidorki kroimy na połówki, szparagi na kawałki około 3-4 cm (tylko część jadalną szparag, bez zdrewniałych końcówek). Awokado obieramy ze skóry, kroimy na kawałki i skrapiany sokiem z połówki cytryny (żeby nie sczerniał). Migdały siekamy na mniejsze kawałki.
    Sos. W szklane mieszamy 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki wody, szczyptę soli, przeciśnięte przez praskę ząbek czosnku oraz kawałek imbiru.
    Wszystkie warzywa układamy na talerzu, posypujemy posiekanymi migdałami i polewamy sosem. Smacznego!

  7. avatar cezi44 pisze:

    „Z solonymi migdałami”

    – Główka sałaty lodowej
    – Dwie duże garście solonych migdałów
    – Słoik suszonych pomidorów w oleju

    SOS: olej z suszonych pomidorów, ocet balsamiczny, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, sól (spora ilość), pieprz, oregano i zioła prowansalskie.

    Sałatę rwiemy na drobne kawałki, kroimy pomidory w kostkę a migdały na 3 części. Zalewamy sosem i mieszamy
    SMACZNEGO

  8. avatar Gosia pisze:

    Sałata lodowa
    4 świeże ogórki
    3 pomidory
    Papryka żółta
    Brokół
    Pęczek szczypiorku
    Ser feta
    słonecznik

    Sos:
    jogurt grecki
    majonez
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    bazylia
    sól
    pieprz

    Zblanszować brokuł, następnie umyć sałatę, pomidory, paprykę i szczypiorek, a ogórki obrać.
    Ostygnięty brokuł dzielimy na różyczki, pomidory kroimy na szesnastki, ogórki, ser feta i paprykę w grubą kostkę, sałatę siekamy i kroimy drobno szczypiorek. Całość mieszamy.
    Majonez , jogurt grecki i przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy w miseczce. Następnie całość dodajemy do przygotowanych warzyw.
    Na koniec na patelni prażymy słonecznik i całość nim posypujemy.
    Łatwo, szybko, kolorowo i smacznie :)

  9. avatar agatab pisze:

    ałata z rukolą, oliwkami i migdałami
    Składniki na 4 porcje:
    pęczek rukoli
    główka zielonej sałaty
    około 20 czarnych oliwek i 10 zielonych
    ½ szklanki migdałów
    2 pomidory
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    sos sałatkowy koperkowo-ziołowy

    Sałatę myjemy, listki rwiemy na kawałki. Rukolę myjemy, dodajemy do sałaty. Pomidory nacinamy, sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę, oliwki zaś w plasterki. Dodajemy do sałaty i rukoli. Migdały rozdrabniamy na mniejsze kawałki w blenderze, mieszamy z sałatą i pomidorami. Sos sałatkowy łączymy z wodą i oliwą, dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby sałatkę możemy dosolić.

  10. avatar Ewa Zdancewicz pisze:

    „Wiosenna wieś ”

    Składniki: 1 świeży ogórek, pęczek rzodkiewki, kiełki dowolne np. brokuł, sałata lodowa, 4 jajka ugotowane na twardo.Składniki na sos: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka jogurtu naturalnego, świeżo mielony pieprz.

    Wykonanie: Warzywa starannie umyć, jajka obrać ze skorupek. Rzodkiewki i ogórka pokroić w cienkie plastry. W misce ułożyć sałatę lodową, porwaną na mniejsze części, pokrojone ogórki, rzodkiewki, połówki jajek. Składniki przeznaczone na sos wymieszać i utworzonym sosem polać sałatkę. Posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz kiełkami.

    Smaczenego :)

Dodaj komentarz