Konkurs Polsat Food Network – wyniki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs Polsat Food Network – wyniki

3 czerwca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

_konkurs food

Serdecznie dziękujemy wszystkim czytelnikom i fanom programu za podzielenie się z nami ciekawymi przepisami na dania, które zachwycają Waszych gości!

Do wygrania były wspaniałe nagrody dla każdej Pani domu:

 

I nagroda:  fartuch do barbecque otrzymuje Barbie1290 za schab w mleku

 

PolsatFoodNetwork_RD17528_v1

II nagroda: zestaw gadżetów kulinarnych (niebieski) otrzymuje olcia-gwiazdeczka za pieczarki nadziewane serem na rukoli
_PolsatFoodNetwork_zestaw niebieski
III nagroda: KSIĄŻKA Ewy Wachowicz otrzymuje truskawkaaa14  za super pyszne ciasto ferrero

_Slodki-Swiat-Ewy-Wachowicz_Ewa-Wachowicz

Nagroda wyróżnienie: koc piknikowy wędruje do SallyBrovn

_PolsatFood_pinic basket_v2

Nasze gratulacje! Nagrody wysyła sponsor konkursu. Wszyscy laureaci zostaną powiadomieni drogą pocztową.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

60 komentarzy do Konkurs Polsat Food Network – wyniki

  1. avatar mika19 pisze:

    Omlet fitness

    Składniki:
    – 4-3 łyżki musli zbożowego z suszonymi owocami (rodzynki papaja ananas)
    – 1 łyżki posiekanych migdałów
    – 1 żółtko
    – 4 białka z jajek
    – 3 łyżki mleka
    – oliwa z oliwek
    – serek Danio waniliowy
    – banan

    Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać.

    Wsypać musli i zamieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.
    Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować serkiem waniliowym i pokroić na wierzch banana.

    Zamiast banana można użyć malin czy brzoskwiń (również z puszki).

  2. avatar _Saszka_ pisze:

    to sushi z łososiem, bazylią i bananem :)
    Nawet Ci, którzy sushi próbowali, kiwają głową z uznaniem.
    Ryż gotuję kilkanaście minut, a gdy ostygnie, nakładam na nori zwinnie. Na dole układam kawałki łososia, liście bazylii, banana, troszkę majonezu i wasabi dokładam. Podaję z sosem sojowym, wszystkim gościom podoba się ten smak nowy i tak wyjątkowy :)

  3. avatar tulipankka pisze:

    Danie, które zachwyca podniebienia moich gości to chatka serowa. Jest prosta w wykonaniu i pięknie wygląda. Potrzebujemy następujące składniki:
    42 szt herbatników
    1 kostka margaryny
    1szklanka cukru pudru
    galaretka agrestowa
    0,5 kg sera białego
    lukier np. zielony
    Oto przygotowanie:
    Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Odstawić do stężenia. Ser zmielić, dodać margarynę i cukier puder, zmiksować. Na deseczce pokrytej folią aluminiową położyć herbatniki: prostokąt o wymiarach 3 herbatniki na 7 herbatników. Na herbatniki położyć połowę masy serowej. Przykryć drugą warstwą herbatników. Na herbatniki położyć drugą połowę masy i paski galaretki przez środkowy rząd herbatników. Podnieść folię po bokach unosząc do góry 2 boczne rzędy herbatników,aż krańce zetkną się ze sobą u góry. Chatkę owinąć folią i włożyć do lodówki na około 1 godzinę; po tym czasie chatkę zielonym lukrem.

  4. avatar Marta Dąbrowska pisze:

    AVOKADO Z OWOCAMI MORZA

    składniki:
    * 1 avokado
    * puszka krewetek lub krabów (ok. 10 dag)
    * 2 łyżki majonezu
    * 1 łyżka koniaku
    * 1 Łyżeczka przecieru pomidorowego
    * sok z połówki cytryny

    Krewetki lub kraby osączyć na sitku. Do majonezu dodać przecier pomidorowy i łyżkę koniaku. Avokado nie obierać, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ wydrążyć nie uszkadzając skórki. Wnętrze wydrążonej łupiny skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniało. Wydrążony miąższ pokroić w kosteczkę i wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem i krabami lub krewetkami. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć do wydrążonych łupin.
    Do avokado zazwyczaj podaję białe pieczywo.

    Robię to avokado bardzo często, kiedy tylko spotykam się ze znajomymi :)

  5. avatar Karolina pisze:

    AROMATYCZNE ŻEBERKA W CZERWONYM WINIE

    Składniki:
    – ok. kg żeberek wieprzowych
    – duża posiekana cebula
    – kawałek kory cynamonu przełamany na pół
    – 6 cienkich plasterków świeżego imbiru
    – 200 ml cydru
    Na glazurę:
    – 0,5 filiżanki brązowego cukru
    – 10 dkg masła
    – 750 ml czerwonego wina
    – 50 ml octu jabłkowego
    – 2 łyżki musztardy Dijon
    Na marynatę:
    – łyżka grubej soli morskiej
    – łyżka brązowego cukru
    – 1,5 łyżki musztardy
    – 1,5 łyżeczki listków tymianku
    – łyżeczka tartego imbiru
    – 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
    – 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

    Przygotowanie:
    Robię glazurę, mieszając wszystkie składniki w miseczce. Łączę również wszystkie składniki marynaty. Oczyszczam żeberka z błon, dzielę na mniejsze kawałki i polewam marynatą. Marynuję co najmniej 6 godzin, a najlepiej dobę. Rozgrzewam piekarnik do temp. 160 stopni. Wyjmuję żeberka z marynaty. Do naczynia do zapiekania wkładam siekaną cebulę, kawałki cynamonu i imbiru. Polewam cydrem. Na tym układam żeberka mięsem do dołu i przykrywam naczynie folią. Pieczę ok. godz., aż mięso zacznie odchodzić od kości. Rozgrzewam grill i podpiekam żeberka po 5 min. z każdej strony. Następnie polewam je glazurą (część sosu powinna zostać) i piekę kolejne 3 min. z każdej strony. Kroję żeberka na małe kawałki i serwuję z pozostałą glazurą. Palce lizać!

  6. Danie, które zawsze zachwyca moich gości to placki dyniowo-ziemniaczane.
    Składniki:
    – 70 dkg miąższu z dyni piżmowej
    – 1,5 kg ziemniaków obranych
    – 1 pęczek koperku
    – 1 pęczek cebuli dymki
    – 2 jajka
    – 4 łyżki mąki pszennej
    – 4 łyżki mąki ziemniaczanej
    – sól, pieprz, czosnek granulowany
    – oliwa z oliwek

    Przygotowanie:
    – ziemniaki, dynie, koperek i cebulę włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę, dodaj jajka, obie mąki i wymieszaj dokładnie
    – dopraw masę solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym
    – oliwę rozgrzej na patelni, nakładaj łyżką placki i smaż z obu stron, aż będą rumiane

  7. avatar NaWidelcu pisze:

    Na moich znajomych zawsze robi wrażenie ciasto z kaszy manny!
    Więc wcale nie zdradzam się, że jest bardzo proste!
    http://urodaizdrowie.pl/ciasto-kasza-manna-pod-zurawina#&panel1-2
    Lubię też ich zaskakiwać domowymi przekąskami, wszystko „homemade” żadnych chipsów czy krakersów, wszystkie przekąski robię sama. Chałwa, serowe paluszki, żaden problem. A sałatki? U mnie nigdy nie są nudne, truskawki, brzoskwinie, pomarańcze! Cudowne smaki!

  8. avatar jadczury pisze:

    Pasztet orzechowy nadziewany grzybami
    Ciasto;100g mielonych migdałów,po 50 g mielonych orzechów włoskich,płatków migdałowych,białego chleba,chleba razowego,50 g orzechów włoskich posiekanych,60 g masła,2 ząbki czosnku,2 gałązki tymianku,łyżka posiekanej natki pietruszki.
    Nadzienie;60 g masła,4 dymki,5 pomidorów,120 g pieczarek,120 g shiitake,200 g mrożonego groszku,sok z 1 cytryny,300 ml śmietany,łyżka posiekanego tymianku,łyżka natki pietruszki,sól,pieprz.
    Ciasto-chleb biały i razowy drobno pokruszyć,połączyć z pozostałymi składnikami,zagnieść ciasto.Wyłożyć nim spód tortownicy.Zapiec na złoty kolor.
    Nadzienie-Pomidory obrać,pokroić.Grzyby oczyścić,pokroić w paski.Na maśle zeszklić posiekaną cebulę,dodać pomidory,smażyć ,aż się rozgotują.Dodać grzyby-gotować ok 5 min.Dodać groszek,śmietanę,zagotować.Doprawić ziołami,solą , pieprzem,sokiem z cytryny.Nadzienie rozłożyć na spodzie podpieczonego ciasta.Piec 10 min w temp 200 stopni.Podawać ze świeżą sałatą.Tym wykwintnym pasztetem podbiłam serca rodziny i znajomych.

Dodaj komentarz do Marta Dąbrowska


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...