Konkurs jesienny z Bon-appetit.pl – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Konkurs jesienny z Bon-appetit.pl – wyniki!

3 października 2022, dodał: pinkmause
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Serdecznie dziękujemy za tak liczny udział w konkursie jesiennym z Bon-appetit.pl. Do wygrania była 1 dniowa dieta pudełkowa dla 3 osób!

Po burzliwych i intensywnych naradach w redakcji postanowiliśmy wyłonić 3 smakoszy, do których trafia pyszne dania dietetyczne od Bon-Appetit! Oto autorzy nagrodzonych komentarzy:

 

Małgorzata Gryszel

 

Dzieciństwo spędziłam u Babci, w ogrodzie której, dosłownie wszędzie, rósł szczaw. Babcia twierdziła, że nie wie skąd go tak dużo, ale pewnie dlatego, że sam się rozsiewa. W związku z tym zupa szczawiowa była zupą „mego dzieciństwa”. Od tego czasu minęło sporo czasu i muszę przyznać, że właściwie nie pamiętam kiedy ostatnio ją jadłam, chyba w podstawówce… Dlatego gdy zobaczyłam w diecie Bon-Appetit Zupę szczawiową z gotowanym jajkiem i grzankami, przypomniały mi się wszystkie najcudowniejsze wspomnienia z dzieciństwa, i bardzo chciałabym ją spróbować. Pozdrawiam😃.

 

monikalo….

Chciałabym skosztować FIT jesienne tiramisu z prażonymi jabłkami w cynamonie na bezglutenowym biszkopcie. Nakarmi ono moje zmysły i ciało. Dzięki niemu poczuję się w raju tu na ziemi i będę lekka w tańcu niczym tańczące na wietrze kolorowe jesienne listki. Tiramisu „odziane” w prażone jabłka, „malowane” zmysłowym cynamonem na lekkim jak obłok biszkopcie sprawi, że stanę się jednym wielkim afrodyzjakiem pełnym słodkich endorfin. Dzięki temu deserowi poczuję smak jesiennej magii, zapach sadu, egzotykę cynamonu, lekkość bytu, bezglutenową poezję. Moje kubki smakowe otulą się jesienną rozkoszą pełną słodkiej i najpyszniejszej na świecie przyjemności. Ten przysmak ze wspaniałej diety Bon- Appetit to moje zmysłowe marzenie, pełne eterycznego smaku, uwodzicielskiego zapachu. To po prostu mój styl życia.

ARTUR

Z przysmaków cateringu Bon-Appetit zdecydowanie chciałbym spróbować sernik dyniowy. Jestem ogromnych łasuchem i na mojej mapie miejsc z fit słodkościami zawsze jest jakieś miejsce gdzie serwują coś z dynią. Jest to fajne połączenie i od zawsze jak pomarańcze kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem to dynia i goździki z okresem jesiennym.
Dodatkowo jestem smakoszem gruszki. Niestety nie może ona gościć zbyt często na moim talerzu z racji przypadłości jaką mam- cukrzyca typu 1.
Jednakże mam słabość do tego owocu.
Ostatnio jadłem fajną sałatkę, gdzie występowała gruszka i była to zdecydowanie nr 1 sałatka jaką jadłem w swoim życiu (mamo przepraszam! :-)
I stąd chciałbym skosztować sałatkę z kozim serem i marynowaną gruszką z włoskimi orzechami i sosem musztardowo-miodowym. Brzmi bardzo wykwintnie.

nasze gratulacje! Z laureatami redakcja skontaktuje się osobiście w celu ustalenia rodzaju diety.

Bon-Appetit Dieta Pudełkowa zaskoczy Cię smakiem i jakością.

Zestawy nigdy nie są nudne, nad czym czuwa doświadczony zespół kucharzy. Posiłki są planowane, przygotowywane i hermetycznie pakowane w Restauracji Gościniec Dworski w Ropie.

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

18 komentarzy do Konkurs jesienny z Bon-appetit.pl – wyniki!

  1. avatar Kinga Cz pisze:

    Omlet z kozim serem i szpinakiem – wybór oczywisty!
    To śniadanie, pyszne danie wręcz zniewala zmysły!
    Dużo białka, tłuszcz – energia, no i witaminy,
    aby dzień rozpocząć dobrze i od dobrej miny!
    Moje smaki ulubione. Gdy mi głód doskwiera
    marzy mi się garść szpinaku i koziego sera.
    Kiedy zjem coś rano z jajek to nie jestem głodna,
    mam energię wiele godzin i jestem pogodna.
    Bon Appetit – ich catering ogromnie mnie kusi,
    ale omlet z kozim serem zjeść człowiek wprost MUSI! 😉

  2. avatar kajkabajka pisze:

    Przeglądając menu moją uwagę zwrócił przysmak Budda bowl z komosą ryżową i cieciorką z kremowym sosem tahini ♥ Lubię wszelkiego rodzaju miski rozmaitości- od owsianek po te nieco bardziej treściwe. Zaspokajają głód, można je zjeść gdziekolwiek, mając choćby chwilę przerwy. Komosa ryżowa jest pyszna, delikatna, lekko orzechowa, cieciorka idealnie do niej pasuje, a sos tahini zatańczy wokół nich w kółeczko ;) Zaraz, zaraz…gdzie ja podziałam swoją łyżkę?
    Jest! Potrzymam ją w garści do ogłoszenia wyników.

  3. avatar Ineczka pisze:

    FIT napoleonka ze śliwkami a dlaczego? no bo jak może nie oczarować tai przysmak ? uwielbiam napoleonki a ta w wersji fit jeszcze bardziej smakuje bo mniej w moje „boczki ” ingeruje a sylwetka wiadoma sprawa to podstawa :) a te śliweczki i ich aromat to dodatkowy bonus smakowy a w ten jesienny czas jest naprawdę wyjątkowy.

  4. avatar Tayen pisze:

    Chciałabym posmakować kolorową sałatkę na rukoli z pomidorkami i posypką z sera fety i nasion granatu.
    Uwielbiam wszelkiego rodzaju sery, a ser feta w tak zacnym gronie brzmi bardzo apetycznie.
    Dodatkowo odkąd wróciłam z wakacji w Egipcie wciąż szukam smaku granatu. Tam miałam okazję próbować świeżo wyciskanych soków i nie miałam ich nigdy dość. W Polsce nie jest tak łatwo znaleźć ten pyszny owoc w potrawach.
    Może właśnie ta sałatka odświeży wspomnienie lata?

  5. avatar Goplana1986 pisze:

    Zimna, mokra, szara i zakatarzona jesień to zdecydowanie nie moje klimaty. Kocham lato – długie, upalne popołudnia spędzone na ławeczce w parku w promieniach słońca. Czy Wy też lubicie, gdy robi się gorąco? Chyba właśnie dlatego, odkąd tylko zaczęła się deszczowa szaruga, zostałam wielokrotnie przyłapana na gorącym uczynku… z palcami ubrudzonymi rozpływającą się czekoladą.

    Na szczęście oprócz czekolady jesień to sezon na aromatyczne warzywa i jak to ja – wprost uwielbiam je z nutą pikanterii! Podczas gdy pół kraju zamartwia się, czy będzie czym grzać zimą, ja mam nieodparte wrażenie, że pikantna potrawka z bakłażana podana z kaszą bulgur podniosłaby u mnie temperaturę co najmniej o kilka stopni!

    Pali? To świetnie, bo ja zamiast dzwonić po straż pożarną, lubię dolewać oliwy do ognia. Jeśli ktoś Wam powiedział, że kuchnia wegetariańska jest jałowa, pamiętajcie: to mit! Ubrane w symfonię przypraw dania warzywne są prawdziwą gratką dla odważnych kulinarnych smakoszy, którzy nie boją się igrać z ogniem. Jestem przekonana, że ta potrawka z bakłażana rozpaliłaby moje zmysły… aż do czerwoności!

  6. avatar Maria pisze:

    Chciałabym skosztować Fit deser a’la kinder bueno. To moje marzenie na jesień.

  7. avatar cherry pisze:

    Chciałabym skosztować FIT jesienne tiramisu z prażonymi jabłkami w cynamonie na bezglutenowym biszkopcie. Nakarmi ono moje zmysły i ciało. Dzięki niemu poczuję się w raju tu na ziemi i będę lekka w tańcu niczym tańczące na wietrze kolorowe jesienne listki. Tiramisu „odziane” w prażone jabłka, „malowane” zmysłowym cynamonem na lekkim jak obłok biszkopcie sprawi, że stanę się jednym wielkim afrodyzjakiem pełnym słodkich endorfin. Dzięki temu deserowi poczuję smak jesiennej magii, zapach sadu, egzotykę cynamonu, lekkość bytu, bezglutenową poezję. Moje kubki smakowe otulą się jesienną rozkoszą pełną słodkiej i najpyszniejszej na świecie przyjemności. Ten przysmak ze wspaniałej diety Bon- Appetit to moje zmysłowe marzenie, pełne eterycznego smaku, uwodzicielskiego zapachu. To po prostu mój styl życia.

  8. avatar Monika pisze:

    Sałatka z kozim serem i marynowaną gruszką z włoskimi orzechami i sosem musztardowo-miodowym należy mi się na jesień;)

Dodaj komentarz do Kinga Cz