Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki!

11 sierpnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Serdecznie dziękujemy za tak liczny udział w naszym konkursie, w którym do wygrania były praktyczne, przenośne blendery ładowane na USB BlendyGo! Po długich naradach postanowiliśmy nagrodzić autorów poniższych komentarzy, ale wszystkim serdecznie dziękujemy i życzymy powodzenia w kolejnych akcjach konkursowych!

Agnieszka Szczygieł (facebook)

Mój ulubiony sposób na letnie orzeźwienie to koktajl, którego przepisu nauczył mnie mój wówczas 4-letni synek. Niemożliwe? A jednak… W przedszkolu świętował Dzień Zdrowej Żywności i z tej okazji jego grupa wykonywała pyszne, zdrowe, koktajle. Tego dnia odbierając go z przedszkola mówi to mnie: „Mamusiu zrobimy w domu taki sam koktajl jak w przedszkolu. Proszę… Powiem ci co kupić…” Moja mina była bezcenna. Cieszyłam się, że mój Sebuś posmakował koktajlowych przysmaków. Jesteście ciekawi Państwo przepisu?
PRZEDSZKOLNY KOKTAJL SEBUSIOWY:
Składniki:
1 banan
1 jabłko
świeże liście szpinaku
1,5 szklanki soku
natka pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do blendera, a sok wlewamy i miksujemy.
I tak oto nasz przepyszny koktajl jest gotowy, a jak zdrowy. Mniam 🙂

Krystyna Jeziorska (facebook)

Nazywa się „WAKACJE POD CHMURKĄ”
Do jego przygotowania wystarczy zaledwie kilku składników:
– szklanka migdałów
– wiórki kokosowe
– koszyczek truskawek
– 2 banany
– świeża filtrowana woda
Na początku przygotowujemy mleko kokosowe. Migdały i wiórki kokosowe zalewamy wodą i pozostawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę, dodajemy świeżą i blenderujemy. Następnie przecedzamy je przez sitko, aby usuną większe nie zblenderowane resztki migdałów. Chłodzimy w lodówce przez godzinę. Do tak przygotowanego mleka dodaje moje ukochane owoce, a mianowicie: truskawki i banany. Blenderuje, dekoruje wiórkami i słomką i cieszę się smakiem. ❤

Mała Mi (portal)

 

Koktajl borówkowy z jarmużem

Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych. Ale jest mało doceniany. Sama uwielbiam i staram się wykorzystać sezon letni do degustacji w wielu postaciach. Przepis na koktajl jest jednym z moich ulubionych.

Składniki:
– 5 liści jarmużu
– 1 pomarańcza
– 2 banany
– 2 duże dojrzałe morele
– 1/2 szklanki borówek amerykańskich
– 1/3 szklanki malin
– 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:
Do blendera wrzucić jarmuż, dolać wodę i zmiksować. Pomarańczę i banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Z moreli wyjąć pestki i podzielić na połówki. Wszystkie składniki zblendować, na sam koniec dodając borówki amerykańskie.

 

 

 

BlendyGo to przenośny blender bezprzewodowy o dużej mocy. BlendyGo można naładować przez kabel USB i zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na spacer czy w plener i cieszyć się świeżym i delikatnym koktajlem w dowolnym momencie i w dowolnym miejscu.

Na podstawie opinii wielu użytkowników klasycznych blenderów BlendyGo został zaprojektowany tak, aby był odpowiedniej wielkości dla większości osób. Jedno naładowanie starcza na 8-12 użyć blendera. BlendyGo jest najmocniejszym blenderem przenośnym na rynku. Jego silnik w  połączeniu z sześcioma stalowymi ostrzami zamienia owoce i składniki w kremowy, delikatny koktajl bez podłączania go do prądu.

Po skończonym koktajlu, blender może samodzielnie się wyczyścić – wystarczy zalać go wodą, dodać nieco płynu do naczyń i uruchomić na 10-20 sekund.

BlendyGo jako marka jest zaangażowana w swój produkt i oferuje swoim klientom pełne wsparcie techniczne i gwarancję jakości. Marce zaufało już ponad 10 tysięcy klientów w całej Polsce. Marka dba o to, aby każdy był zadowolony z produktu, który jest wysyłany bezpiecznie w oryginalnym opakowaniu.

Polecamy stronę: blendygo.pl

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

41 komentarzy do Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki!

  1. avatar Aleks pisze:

    Idealny koktajl na upalne dni dla małych i dużych. Nieważne czy szukasz zdrowszej alternatywy na małe co nie co, czy po prostu uwielbiasz koktajlowe przysmaki, na pewno trafi w Twoje gusta. Koktajl jest niesamowicie orzeźwiający, pyszny i sycący a do tego niskokaloryczny i bogaty w witaminy A, C i K.
    Miłego ochłodzenia!

    Składniki (dla 2 osób):
    1 średniej wielkości cukinia
    1 jabłko
    1 banan
    1 cytryna
    2 kiwi
    lód
    płatki migdałowe
    mięta

    Przepis:
    Cukinię, jabłko, banana oraz kiwi obierz ze skórki. Z jabłka usuń gniazdo nasienne. Z połówki cytryny wyciśnij sok. Wszystkie wyżej wymienione składniki wraz z kilkoma kostkami lodu miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Koktajl przelej do wysokiej szklanki. Płatki migdałowe, bez użycia oleju, przypraż na patelni. Wierzch koktajlu udekoruj migdałami, listkami mięty oraz plasterkiem cytryny.
    Smacznego!

  2. avatar Aleks pisze:

    Idealny koktajl na upalne dni, który będzie świetnym wyborem zarówno dla dużych i tych mniejszych, nieważne czy jesteś na diecie czy gustujesz w koktajlowych łakociach. Koktajl jest niesamowicie orzeźwiający, sycący i pyszny, a do tego niskokaloryczny oraz bogaty w witaminy A, C i K.

    Przyjemnego ochłodzenia :)

    Składniki: (na 2 porcje)
    1 średniej wielkości cukinia
    2 kiwi
    1 dojrzały banan
    1 jabłko
    1 cytryna
    lód
    opcjonalnie: migdały i mięta do ozdobienia

    Przepis:
    Cukinię, kiwi, banana oraz jabłko obierz ze skórki. Z jabłka dodatkowo usuń gniazdo nasienne. Z połówki cytryny wyciśnij sok. Wszystkie wymienione wyżej składniki dokładnie zmiksuj wraz z kilkoma kostkami lodu aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Koktajl przelej do wysokiej szklanki. Na patelni, bez użycia oleju, delikatnie podpraż migdały. Na wierzch koktajlu wysyp migdały (ilość wg uznania) oraz przyozdób listkami mięty.

    Smacznego!

  3. avatar Ciastko pisze:

    Zwykle jest tak, że najlepsze koktajle wychodzą mi bez żadnego przepisu, z warzywno-owocowych resztek, których niby szkoda jest wyrzucić, a zjeść też jakoś nie po drodze. Więc wszystko do blendera, cyk, bzzz i koktajl gotowy. Z ostatnich koktajlowych sesji najbardziej smakowało mi takie połączenie:
    – napój migdałowy
    – baardzo dojrzałe banany
    – garść trukawek albo borówek (mogą być mrożone, jeśli blender przetrwa taką ostroą imprezę, mój nie przetrwał…;))
    – łyżka siemienia lnianego.
    Gotowe! :D

  4. avatar takaja pisze:

    „Takie połączenie zupełnie do siebie nie pasuje! Nie rób tego, bo tylko owoce zepsujesz Kochana!”-z przejęciem rzekł Mąż, gdy po raz pierwszy zapakowałam do pojemnika czarne jagody, soczyste gruszki i dojrzałego banana, po czym, nie zważając na Jego słowa, „odpuścić” wcale nie gotowa, mocno schłodzone mleko, szczyptę cynamonu i wanilii dodałam, po czym wszystko razem dokładnie zmiksowałam, otrzymując koktajl w smaku jeszcze lepszy, aniżeli się tego spodziewałam.” Jakież to dobre, orzeźwiające i zarazem sycące!”- Mąż, który się jednak zdecydował ów mix spróbować, po wypiciu porcji, od razu poprosił o następną, przyznając, iż nie miał racji. I tak właśnie powstał koktajl, który często spożywamy oboje na deser lub zamiast kolacji. Ten, kto go raz spróbuje, nie pożałuje. Jedno tylko, co Wam powiem, to ciągle nie potrafię zrozumieć, dlaczego jagody, nawet w sezonie, niezmiennie są takie drogie :(

  5. avatar Dorota pisze:

    Należę do tajemnej, choć podejrzewam szeroko rozlanej w podziemiach kuchennych grupy AAK – Absolutne Antytalencie Kulinarne. Nie umiem gotować, piec, smażyć. Z podgrzewaniem w mikrofalówce jakoś sobie radzę. Ostatnio natchniona książką Pani Agnieszki Węgiel nakręciłam się na akcje ” Moje ciało jest moim przyjacielem,zatem będę o nie dbać!” Ale jak to zrobić?
    – Modne i zdrowe ( podobno) są koktajle owocowe- nieśmiało podpowiedział mąż.
    -Phhhh- prychnęłam na niego.
    – Masz pełno porzeczek w ogródku! To się miksuje z mlekiem i już!- złośliwie dodał jakby odczytując w moich myślach wątpliwości co do moich zdolności kulinarnych.
    I tak oto powstał jedyny koktajl jaki jestem w stanie zrobić i stal się ulubionym ( z braku alternatywy;) koktajlem całej mojej rodzinki! Smak słodki i kwaśny jednocześnie- jak moja relacja z małżonkiem;)

  6. avatar Ewelex pisze:

    Pyszne arbuzowe orzeźwienie

    1l soku jabłkowego
    1 arbuz
    Trochę soku z cytryny

    Sok jabłkowy chłodzimy w lodówce przez noc.
    Następnego dnia rozdrabniamy arbuza i dodajemy sok jabłkowy oraz sok z cytryny. Przechowywać w lodówce podawać schłodzony.

  7. avatar hermanaa pisze:

    Bardzo lubię jeden mały posiłek – drugie śniadanie lub podwieczorek, zastąpić koktajlem. Można go szybko przygotować i jest idealny na upały. Poza tym można je mieszać na tysiąc kombinacji i trzeba się bardzo postarać, żeby coś zepsuć. Mój przepis na wyjątkowy koktajl to Pomidory, seler naciowy, imbir (czosnek, wódka?)
    Tak, tak, to jest taki koktajl, który czasem zamienia się w drinka Ale po kolei. Soczyste pomidory, spory kawałek pokrojonego imbiru, i gałązka selera naciowego zmiksuj razem. Jeśli masz wyciskarkę do soku jeszcze lepiej jest zrobić to właśnie w wyciskarce, bo wtedy kolor koktajlu będzie dużo bardziej apetyczny. Do koktajlu można dodać ząbek czosnku oraz kilka kropli tabasco. A do wersji „sok” czyli z wyciskarki również kieliszek wódki i wtedy te pyszności zmieniają się w wieczornego drinka.

  8. avatar bracka pisze:

    Dzisiejszy koktajl to kwintesencja wakacji : ) Zupełnie jakby udało nam się zamknąć lato w słoiku. Kwaskowe porzeczki idealnie przełamują słodycz pozostałych owoców, a dodatek natki pietruszki nie tylko dostarcza mocy zdrowia, ale również podkręca smak. Lato to zdecydowanie moja ulubiona pora roku, więc maksymalnie wykorzystuję dostępność pysznych warzyw i owoców : ) Co najmniej jeden z naszych obecnych posiłków stanowią koktajle. Na szczęście wybór świeżych składników jest ogromny, więc kombinacji jest wiele : ) Składniki (2 porcje):

    -500 g truskawek
    -150 g malin
    -200 g porzeczek
    -1 banan średniej wielkości
    -garść natki pietruszki (same listki)
    -2 łyżki płatków owsianych górskich
    -1 łyżka otrąb owsianych

    Truskawki umyć i usunąć szypułki. Dodać delikatnie opłukane maliny, opłukane i obrane z gałązek porzeczki, obranego banana, garść listków natki pietruszki oraz płatki i otręby owsiane. Całość dokładnie zmiksować blenderem do uzyskania konsystencji jednolitego koktajlu. Przelać do szklanek i podawać od razu.

    Smacznego!

  9. avatar Malwina1989 pisze:

    Nie ma lata bez oczyszczenia, orzeźwienia i bomby witaminowej, a wszystko to zapewnia zielony koktajl do którego potrzebujemy: seler naciowy, awokado, jabłko, gruszkę, ogórka, trochę natki z pietruszki, sok z jednej cytryny i jednej limonki. Wszystkie te składniki kroimy, łączymy, blendujemy i cieszymy się smakiem i efektami. Enjoy 😉!

  10. avatar Pineapple3636 pisze:

    Nie wyobrażam sobie dnia bez kawy. Jednak w upalny dzień przydałoby się coś chłodnego. Idealnym rozwiązaniem jest mrożona kawa.

    Składniki:
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    pół szklanki mleka
    2 gałki lodów waniliowych
    6 kostek lodu
    Opcjonalne dodatki:
    bita śmietana
    syrop owocowy/toffi
    rurka z czekoladą

    Kawę rozpuścić w mleku (deser jest wystarczająco słodki, jednak w tym miejscu można dodać cukier). Rozkruszyć blenderem kostki lodu na niezbyt drobne kawałki. Dodać kawę z mlekiem i lody waniliowe. Miksować chwilę. Przelać do wysokiej szklanki. Ozdobić dodatkami wg uznania. Ja, kiedy mam większą ochotę na słodkości dodaję na wierzch bitą śmietanę, wkładam rurkę i polewam syropem.

    Smacznego!

Dodaj komentarz