Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki!

11 sierpnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Serdecznie dziękujemy za tak liczny udział w naszym konkursie, w którym do wygrania były praktyczne, przenośne blendery ładowane na USB BlendyGo! Po długich naradach postanowiliśmy nagrodzić autorów poniższych komentarzy, ale wszystkim serdecznie dziękujemy i życzymy powodzenia w kolejnych akcjach konkursowych!

Agnieszka Szczygieł (facebook)

Mój ulubiony sposób na letnie orzeźwienie to koktajl, którego przepisu nauczył mnie mój wówczas 4-letni synek. Niemożliwe? A jednak… W przedszkolu świętował Dzień Zdrowej Żywności i z tej okazji jego grupa wykonywała pyszne, zdrowe, koktajle. Tego dnia odbierając go z przedszkola mówi to mnie: „Mamusiu zrobimy w domu taki sam koktajl jak w przedszkolu. Proszę… Powiem ci co kupić…” Moja mina była bezcenna. Cieszyłam się, że mój Sebuś posmakował koktajlowych przysmaków. Jesteście ciekawi Państwo przepisu?
PRZEDSZKOLNY KOKTAJL SEBUSIOWY:
Składniki:
1 banan
1 jabłko
świeże liście szpinaku
1,5 szklanki soku
natka pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do blendera, a sok wlewamy i miksujemy.
I tak oto nasz przepyszny koktajl jest gotowy, a jak zdrowy. Mniam 🙂

Krystyna Jeziorska (facebook)

Nazywa się „WAKACJE POD CHMURKĄ”
Do jego przygotowania wystarczy zaledwie kilku składników:
– szklanka migdałów
– wiórki kokosowe
– koszyczek truskawek
– 2 banany
– świeża filtrowana woda
Na początku przygotowujemy mleko kokosowe. Migdały i wiórki kokosowe zalewamy wodą i pozostawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę, dodajemy świeżą i blenderujemy. Następnie przecedzamy je przez sitko, aby usuną większe nie zblenderowane resztki migdałów. Chłodzimy w lodówce przez godzinę. Do tak przygotowanego mleka dodaje moje ukochane owoce, a mianowicie: truskawki i banany. Blenderuje, dekoruje wiórkami i słomką i cieszę się smakiem. ❤

Mała Mi (portal)

 

Koktajl borówkowy z jarmużem

Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych. Ale jest mało doceniany. Sama uwielbiam i staram się wykorzystać sezon letni do degustacji w wielu postaciach. Przepis na koktajl jest jednym z moich ulubionych.

Składniki:
– 5 liści jarmużu
– 1 pomarańcza
– 2 banany
– 2 duże dojrzałe morele
– 1/2 szklanki borówek amerykańskich
– 1/3 szklanki malin
– 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:
Do blendera wrzucić jarmuż, dolać wodę i zmiksować. Pomarańczę i banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Z moreli wyjąć pestki i podzielić na połówki. Wszystkie składniki zblendować, na sam koniec dodając borówki amerykańskie.

 

 

 

BlendyGo to przenośny blender bezprzewodowy o dużej mocy. BlendyGo można naładować przez kabel USB i zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na spacer czy w plener i cieszyć się świeżym i delikatnym koktajlem w dowolnym momencie i w dowolnym miejscu.

Na podstawie opinii wielu użytkowników klasycznych blenderów BlendyGo został zaprojektowany tak, aby był odpowiedniej wielkości dla większości osób. Jedno naładowanie starcza na 8-12 użyć blendera. BlendyGo jest najmocniejszym blenderem przenośnym na rynku. Jego silnik w  połączeniu z sześcioma stalowymi ostrzami zamienia owoce i składniki w kremowy, delikatny koktajl bez podłączania go do prądu.

Po skończonym koktajlu, blender może samodzielnie się wyczyścić – wystarczy zalać go wodą, dodać nieco płynu do naczyń i uruchomić na 10-20 sekund.

BlendyGo jako marka jest zaangażowana w swój produkt i oferuje swoim klientom pełne wsparcie techniczne i gwarancję jakości. Marce zaufało już ponad 10 tysięcy klientów w całej Polsce. Marka dba o to, aby każdy był zadowolony z produktu, który jest wysyłany bezpiecznie w oryginalnym opakowaniu.

Polecamy stronę: blendygo.pl

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

41 komentarzy do Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki!

  1. avatar madziunia007 pisze:

    Moj ulubiony koktajl na drugie śniadanie, przedstawiam wszystkim Panowie i Panie.
    Głównym składnikiem będzie:
    200g banana,
    170ml mleka,
    100 ml jogurtu naturalnego,
    70 g platków owsianych,
    Łyżka miodu
    Wszystkie składniki ze sobą łaczymy, na 15 sekund na najwyższych obrotach mielimy 💙

  2. avatar Gosia pisze:

    Lato, kocham lato za co? Za koktajle owocowe, sezonowe i przede wszystkim owoce do blendera gotowe. Potrzebuje jogurt naturalny jak wiadomo do koktajlów wyśmienity i w zdrowe bakterie obfity. Następnie trochę mleka, idealnie kokosowego, bo brzuch czasami boli mnie od krowiego. Garść ulubionych jagód, które wspomagają wzrok i które podjadam co krok. Jeden banan dla smaku dorzucam i mam koktajl taki, że na upały i na trawienie mieszają się wszystkie smaki i tworzą dzieło dnia.

  3. avatar Natalia pisze:

    Najlepszym orzeźwiającym napojem jest arbuz z odrobiną limonki i kostki lodu.

  4. avatar Zuzia R pisze:

    Lemoniada „Cytrusowe szaleństwo”- co potrzebujemy? Cytryna, Limonka, pomarańcza, woda gazowana ,mięta ,miód ,lód
    jak zrobić krok po kroku:
    bierzemy szklankę i dodajemy tam 1 łyżkę miodu ,odstawiamy na bok .przekrajamy cytrynę limonkę oraz pomarańcze i wyciskamy za pomocą wyciskarki i wlewamy do szklanki. dodajemy wody gazowanej i mieszamy .teraz tylko włóż od 1 do 5 kostek lodu oraz od 2 do 10 liści mięty i ciesz się tym gorącym dniem razem z tą przepyszną lemoniadą jak chcesz możesz dodać jeszcze kilka borówek .

  5. avatar Lady Edith pisze:

    Mój must have latem to lekki, orzeźwiający koktajl po upalnym dniu. Składa się on z białego wina z dodatkiem musu arbuzowego i wody gazowanej.
    Koktajl arbuzowy (jedna porcja) :
    – 50 g miąższu arbuza
    -100 ml białego wina półsłodkiego
    – 50 ml wody gazowanej
    – 2-3 kostki lodu
    – kilka kropel soku z cytryny

    Ze schłodzonego miąższu arbuza usuwam pestki i miksuję blenderem na mus. Przelewam do szklanki, dodaję wino, wodę gazowaną oraz kilka kropel cytryny. Wrzucam pokruszone kostki lodu. Dekoruję kawałkiem plasterka cytryny i listkiem mięty.

  6. avatar Hania pisze:

    Koktajl SŁONECZNE LATO to jest właśnie TO! Składa się z 1 mango i 1 nektarynki (owoców gwarantujących uśmiechnięte minki), także z garści porzeczek żółtych (z własnego ogrodu) i 1 gruszki rumianej (do koktajlu po prostu doskonałej). Bazą jest woda kokosowa, która jest wyjątkowa, trochę nasion chia też się przyda, ja zawsze 2 łyżki do koktajlu dodam. Pyszny koktajl przypomina mi słońce i lato gorące. Napój jest źródłem radości, dzięki niemu na mojej twarzy uśmiech gości. Pozytywnie wpływa na urodę i samopoczucie, dodaje radości – a ja kocham to uczucie. Z kostkami lodu dodaje orzeźwienia i spełnia kulinarne marzenia.

    Koktajl SŁONECZNE LATO przygotowany za pomocą blendera (najlepiej BlendyGo) posiada cały alfabet zalet. Koktajl SŁONECZNE LATO jest:

    A – arcypyszny,

    B – bajecznie żółty,

    C – cenne witaminy zawiera,

    D – doskonały w smaku,

    E – ekstra zdrowy,

    F – fenomenalny,

    G – genialny,

    H – hitowy,

    I – idealny,

    J – jedyny w swoim rodzaju,

    K – kocham jego smak,

    L – lubię jego odpowiednią konsystencję,

    Ł – ładnie prezentuje się w szklance,

    M – ma cenne witaminy i mikroelementy,

    N – najbardziej lubię, gdy jest schłodzony,

    O – orzeźwia,

    P – pięknie o zdrowie dba,

    R – również na skórę dobrze wpływa,

    S – smak najbardziej lubię właśnie tych owoców,

    T – ten koktajl spełnia moje kulinarne marzenia.

    U – uwielbiam połączenie egzotycznych owoców z polskimi smakami,

    W – witamin ten soki wiele ma.

    Z – Zawsze, nie tylko latem będę piła ten koktajl

    Pyszny żółty koktajl przypomina mi wakacyjne słońce. Napój jest źródłem mojej radości, podobnie jak złociste promienie słońca. Już jeden łyk orzeźwiającego koktajlu wywołuje na mojej twarzy uśmiech. Napój Słoneczne lato pozytywnie wpływa nie tylko na moje samopoczucie, ale także urodę. Czego chcieć więcej? Chyba tylko kolejnej porcji słonecznego koktajlu :)

  7. avatar Szymon pisze:

    Orzeźwienie + zdrowie

    sok z pomarańczy, owoców goji i imbiru

    Przedstawiam Państwu kombinację niecodzienną
    która dla zdrowia z pewnością będzie zbawienną.
    Zdrowie skóry, nerwów i prawidłowe ciśnienie
    to każdego człowieka marzenie.
    Mnogość witaminy C i beta karotenu
    unieszkodliwi agresywne cząstki tlenu
    Jeśli więc śpicie za mało i papierosy palicie
    te związki pomarańcza wyeliminuje należycie .
    Owoce goji nie należą do codzienności,
    ale nikt jak one pomogą w nabraniu odporności.
    Dzięki nim bóle reumatyczne
    nie będą już takie drastyczne.
    Wątroba zdrowa i wzrok zdrowy
    dobrych właściwości goji nie wymieniłem nawet połowy.
    Imbiru odrobinę na smaku dopełnienie-
    to skuteczny lek na przeziębienie.
    Bóle miesiączkowe, brak koncentracji?
    Imbir się tym zajmie tak fachowo jak w farmacji.
    Jeśli zatem w kościach łamie lub stres dopada
    szklanka tego smacznego soku to dobra porada.

  8. avatar Figolinka pisze:

    Ojejku, moim absolutnie ulubionym smakiem na letnie orzeźwienie jest zadziwiające połączeniem smaków shrekowe smoothie :)
    Do jego przygotowania niezbędne jest przede wszystkim na starcie 3kg dobrego nastroju, a potem już wszystko idzie jak po maśle… ekhm, tzn. po jogurcie naturalnym!
    Nic tak nie orzeźwia jak połączenie warzywnej mocy selera naciowego i ogórka z owocowym akcentem melona i kiwi, doprawione do smaku wedle gustu super-daktylami i łagodnością jogurtu!

  9. avatar Monika pisze:

    Orzeźwienie przynosi mi szejk, którego nazywam „Czekoladowy banan”. Przepis jest banalnie prosty. Świeżego banana miksujemy w blenderze z dodatkiem pół szklanki mleka, łyżką jogurtu naturalnego i dwoma gałkami lodów waniliowych, aż do uzyskania gładkiej konsystencji, bez grudek. Następnie do naszego szejka dorzucamy kostki lodu, które są gwarantem orzeźwienia. Na koniec posypujemy koktajl startą, gorzką czekoladą.

  10. avatar InkaJulka pisze:

    Moj przepis na „Arbuzowy Zawrot Glowy” :)
    Miksujemy: arbuza, kostki lodu, sok z cytryny lub limonki, lyzeczke miodu, kilka listkow swiezej miety.
    Podajemy w szklankach do Margarity, dekoryjemy swieza mieta i rozkoszujemy sie arbuzowym ozezwieniem!
    Mniam..:D

Dodaj komentarz do Zuzia R