Zielona kawa może być stosowana jako suplementy diety bowiem zawiera kwas chlorogenowy (ACG), który opóźnia przyswajanie cukrów i zapobiega magazynowaniu ich w postaci tłuszczu. Jest bogata w antyoksydanty i wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Proces palenia kawy nadaje jej charakterystycznego aromatu, jednak niszczy większość wartościowych składników, w tym kwas chlorogenowy. Napar z mielonych zielonych ziaren ma cierpki smak i pozbawiony jest typowego dla palonej kawy aromatu.
Zielona kawa może być stosowana jako suplementy diety bowiem zawiera kwas chlorogenowy (ACG), który opóźnia przyswajanie cukrów i zapobiega magazynowaniu ich w postaci tłuszczu. Jest bogata w antyoksydanty i wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Proces palenia kawy nadaje jej charakterystycznego aromatu, jednak niszczy większość wartościowych składników, w tym kwas chlorogenowy. Napar z mielonych zielonych ziaren ma cierpki smak i pozbawiony jest typowego dla palonej kawy aromatu.
www.mekam.pl