Karp smażony „bez ości” z sosem sojowym i szczypiorkiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karp smażony „bez ości” z sosem sojowym i szczypiorkiem

13 grudnia 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

2 filety z karpia

Sos sojowy Kikkoman

Pół pęczka szczypiorku

Kilka łyżek mąki

Olej do smażenia

Cytryna

Przygotowanie:

Filety z karpia oczyścić, umyć  i osuszyć. Naciąć od strony mięsa co 2 mm uważając by nie przeciąć skóry. Podzielić filet na  4 kawałki. Delikatnie obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Po usmażeniu podawać karpia  z sosem sojowym i posypać posiekanym drobno szczypiorkiem. Idealnie komponuje się z łyżką utartego chrzanu i cząstkami cytryny.

 

file1386948238

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zaskakujące powody unieważniania ma…
Jakiś celebryta ponoć podał powód, że jest gejem:) Ciekawe czy sąd kościelny uwierzył,...
Czy AI wykrada dane?
Umie podszyć się nawet pod realną osobę, więc niedługo wszyscy będziemy mieć klony...
Najzdrowsze mięso
Moim zdaniem mięso każdego rodzaju zakwasza organizm, a więc nie jest zdrowe...
Małżeństwa z najdłuższym stażem…
Rekordziści mają ponad 70-letni staż, to dłużej niż żyje wiele osób.... To już...