– 1 ogórek
– Garść czarnych oliwek
– 1 pierś z kurczaka
– garść pomidorków koktajlowych
– 1 czerwona papryka
– 1 pudełko rukoli
– 1 paczka Chrupiących Plasterków pomidora z bazylią i oregano Crispy Natural
– 0,5 czerwonej cebuli
– Oliwa z oliwek
– Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, cząber, tymianek, oregano, bazylia.
Przygotowanie:
- Pokroić kurczaka w kostkę i przygotować marynatę: przyprawy zmieszać z oliwą z oliwek, połączyć z kurczakiem. Odstawić do lodówki na godzinę.
- W tym czasie umyć i pokroić ogórka w połówki plasterków (ze skórką).
- Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, pomidorki i oliwki w plasterki.
- Rukolę umyć i osuszyć.
- Mięso usmażyć – nie dodawać już oliwy na patelnię, wystarczy tłuszcz w marynacie.
- Usmażone i ostudzone mięso połączyć ze warzywami, wymieszać.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek.
- Przed podaniem posypać sałatkę pokruszonymi, chrupiącymi plasterkami suszonego pomidora Crispy Natural z bazylią i oregano.
SMACZNEGO!
Miód w gebie, zaraz zrobie, w sumie salake taka to i wieczorem mozna zjeść. Ja bardzo lubie zdrowo zjeść do pracy zamiast kanapek biorę salate z dodatkami, kocham grecka. Kupilam sobie nawet pojemniki Dafi zeby móc brac ze soba kiedy zechce zamiast batonika. Lubie czasem pochrupać :)