Karnawałowa przekąska dla smakoszy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karnawałowa przekąska dla smakoszy

21 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut + czas marynowania
1poledwiczka cieleca z musem
Niezbędne produkty:

400 g polędwiczki cielęcej
1 brokuł
100g sera ricotta
200ml jogurtu naturalnego
oliwa

Produkty Kamis:

3 łyżki Musztardy Dijon
1 łyżeczka Bazylii
2 łyżeczki Suszonych pomidorów z czosnkiem bazylią
Pieprz kolorowy w młynku
Sól morska w młynku

Polędwiczkę pokroić w plastry, oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, posmarować oliwą i 1 łyżką musztardy dijon, odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Brokuł ugotować, wystudzić, zmiksować razem z serem ricotta, doprawić bazylią , świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Tak przygotowany mus szprycować na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej, podawać z dipem dijon.
Sos: Jogurt wymieszać z pozostałą musztardą dijon, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Karnawałowa przekąska dla smakoszy

  1. avatar Paulla pisze:

    a mnie czeka impreza w sobotę i gotowanie przez weekend różnych przekąsek

  2. avatar ewka_sak pisze:

    Czy może być polędwica wieprzowa? Bo koło mnie trudno dostać cielęcą.

Dodaj komentarz do ewka_sak