Kanapkowa pasta warzywna | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kanapkowa pasta warzywna

7 października 2018, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

 

składniki:

kubeczek kremowego serka śmietankowego
kromki świeżego chleba
mała czerwona papryka
jajko ugotowane na twardo
dymka
klika liści natki pietruszki
2 łyżeczki jogurtu greckiego
kilka rzodkiewek
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Z chleba wykrawamy szklanką – identycznie jak na pierogi – kółeczka.
– Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
– Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Kanapkowa pasta warzywna

  1. avatar bukati pisze:

    Uwielbiam wszelkie pasty. Ale niestety to się łączy z nadużywaniem pieczywa :( I dupka rośnie … Znalazłam fajny zamiennik – pasty nakładam na wafle ryżowe i wcinam. Albo wyjadam macą. Najlepsze dla mnie są te Kupca, bo mają rózne smaki. Ta pasta z waflem słonecznikowym – pychotka

Dodaj komentarz do bukati