Jajka faszerowane wędzoną rybą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jajka faszerowane wędzoną rybą

28 marca 2023, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Odmiana w podawaniu jajek na twardo z majonezem.

jajka faszerowane makrelą

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki wędzonej makreli (obrana z ości i skóry)
  • 1 pełna łyżeczka majonezu
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku lub koperek

Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka, pokruszyć i zmieszać z rozdrobnioną rybą, majonezem, szczypiorem. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić masę na 4 części , zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsce po żółtkach. Układać na posypanym szczypiorkiem półmiseczku. Dekorować kawałkami wędzonej ryby i paseczkami pomidora lub papryki.

 

 

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz